OWNER


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
Pemilik BLOG ni lebih di kenali dengan nama pena sebagai Tasha Aqisha.

Berusia 20 Tahun ketika mula mencipta BLOG ni. Tarikh penubuhan 2 Februari 2013. Mula bergolak sekitar bulan ogos dan kembali kukuh pada bulan disember. Kisah lanjut

Mendapat pendidikan awal di 
Tadika Kemas Kg Selat Bagan Nyior (1997-98)
Sekolah Kebangsaan Selat Bagan Nyior (dari Pra sekolah 1999-2005)
Sekolah Menengah Kebangsaan Langkawi (2006-2010)
Sekolah Menengah Kebangsaan Mahsuri (2011-2012)
Universiti Pendidikan Sultan Idris (sekarang)


 

Tasha merupakan anak yang ke 6 daripada 7 orang adik beradik (agak manja dan degil sikit). hihi
Berdarah campuran China+Thailand+Indonesia=tup2 dah jadi Melayu.
Syukur Alhamdulillah dilahirkan beragama Islam.

Yang tasha tak suka
X tasha tak makan ayam sejak berumur 10 tahun
X tak suka makan telur rebus
X tak makan beberapa jenis buah (tak pasti nama buah tu apa sebab banyak sangat, salah satunya durian)
X tak suka orang paksa tasha buat sesuatu yang tasha tak suka.
X tak suka orang ngada-ngada. macam nak sekeh je kepala. 
X tak suka subjek sejarah
(sebenarnya ada banyak benda.. tapi tak ingat)

Yang tasha suka
/ suka sangat makan ikan, udang, sotong...
/ suka tengok drama korea, taiwan, jepun (minat drama ja bukan pelakon)
/ suka baca novel thriller Ramlee Awang Murshid, Ismi Fa Ismail
/ suka subjek math dan sains ( i love a lot)
/ suka kepada alam sekitar
/ suka cipta sajak, cerpen ( bercita-cita nak jadi sasterawati negara)
/ suka berbicara secara berilmu

Cita-cita waktu kecil
? nak jadi pelakon... hihi..(waktu kecik2 suka tengok movie then berlakon balik cerita tu dengan sepupu)

tasha ni seorang yang simple and funny... and merupakan seorang yang pendiam dan sombong untuk orang yang tidak mengenali tasha dengan betul... sebenarnya tak da la sombong... cuma tak pandai nak mulakan perkenalan... bila dah lama kenal, tak larat nak layan kerenah... 

Setakat itu saja .. 

Salam perkenalan dari tasha aqisha :D




First

2 comments

Write comments
November 7, 2014 at 9:38 AM delete

Tasha, rugi ooo tak makan durian. Hehe. Zumal lak nak makan tapi tak boleh ^_^

Reply
avatar
Pha Is
AUTHOR
August 30, 2016 at 4:01 PM delete

banyak betul pantang larang dia.. hahha

Reply
avatar

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata EmoticonEmoticon