UPSI DAN AKU


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera... rasanya dah hampir seminggu blog ini terabai. bersawang sangat. Namun, PV masih di tahap yang memuaskan. Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua pengunjung blog tasha. 

hari ni dah masuk hari keempat tasha di upsi. Alhamdulillah.. kenalan, roomate, housemate semua baik-baik belaka.. Ada jugak sesetangah rakan facebook yang dah bersapa. Hari ni ja yang ada masa lapang sikit. Sebab tu la sempat nak update blog yang hampir bersawang ni. (tambahan pula wifi kolej dah boleh guna.. hihi)

Tasha daftar di upsi pada 9/2/2014 hari ahad pukul 8.30... tapi tasha datang hampir pukul 9 lebih.. hahaha... sebab dekat tu yang malas pergi awal tu.... Sampai ja di cafe Khar, orang punya la ramai... nak parking kereta pun susah.. 

bila dah settle urusan pendaftaran tu, tasha terus pergi ke bilik.. roomate tasha orang teganu... lepas soal selidik latar belakang, rupanya dia ni dulu pernah study di UMK... classmate sahabat baik tasha yang turut study di UMK pada masa tu... tanya la lagi... rupanya dia ni juga, classmate form6 dengan kawan tasha yang sorang lagi... Mashaa Allah....kecik betul malaysia ni... pi mai pi mai tang tu jugak.... kebetulan yang bermakna.... Housemate pulak ada orang sabah... lepas ni tasha kena belajar bahasa teganu dengan sabah la... best.. best..

Lepas ja survey rumah, bilik ok la... besar jugak.... tapi...... bilik air kecik, ampaian kecik,dapur kecik,ruang tamu tak macam ruang tamu... nak lepak di ruang tamu pun fikir 10 kali.... Tak macam rumah di blog lama... ruang tamu besar siap ada meja makan... ada balkoni, bilik air pun besar.... kira puas hati la.... 

pukul 1.30 petang, student baru kena berkumpul untuk bergerak ke dewan besar pulak... so, tasha amik kesempatan yang ada untuk keluar shopping dulu... beli apa yang tak beli lagi.... kena beli iron... cerek kena beli... nak makan maggie, minum milo..... 

balik ja shopping terus kemas bilik... susun barang-barang... lepas tu rehat kejap sementara tunggu nak ke dewan besar... ingatkan dekat ja dewan tu... walaupun dewan masih dalam kawasan kolej, kena jugak naik bas... huh...

sepanjang orintasi ni kerja dengar taklimat ja... sampai tersengguk-sengguk... nak tidur takut nanti orang ambil gambar pulak... tak pasal-pasal dapat publisiti murahan di situ....

kelmarin punya story, member tasha kena panggil secara rawak, then orang tu tanya apa itu falsafah pendidikan negara... dia tak tahu.. lepas tu orang tu suruh dia panggil nama kawan yang dia kenal... dia sebut nama tasha... aduh... blurrr... tasha pun tak tahu... nak cakap apa... tak kan cakap tak tahu...

petang tu happening sikit sebab ada LDK.. kena buat persembahan.... kumpulan di agihkan mengikut bulan kelahiran... di sebabkan lahir bulan 8, kami sepakat nak buat persembahan tentang hari kemerdekaan... lakonan dan nyanyian.. situasi kanak-kanak di tadika... hahah.. bayangkanlah...... tak da latihan group kami... spontan ja... hahah... bestt...

hari ni tasha dah dapat kad matrik... lawa gitu.... jadi, petang ni tasha tak ada sebarang aktiviti... malam ni baru ada... tu pun latihan ikrar untuk malam esok ja..... apa-apa pun hari ni kita enjoy.......... dapat tidur puas-puas......

ok la... dah cukup merapu untuk hari ni... rasa macam panjang la pulak.. hahaha... biasalah dah lama tak update... sekali update... haaa....

5 comments:

Che Akak said...

selamat belajar...

Tasha Aqisha said...

terima kasih akak

Nick Nashram said...

wah, last time pegi upsi tahun lepas.
masa konvo.
dapat jugak la rasa kampus baru..huhu

Tasha Aqisha said...

wah... ex student upsi jgak ka?
great..... :D

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Selamat menempuh dunia kampus. ;)

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata