BELIEVE

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera... 

BELIEVE
satu kata yang mudah dilafazkan... tapi sukar nak dipikul....
susahkan nak percaya kat orang. tambah2 orang tu baru ja kita kenal 2@3 jam...
pastu senang2 ja kita nak bagi kepercayaan kita kat orang lain..(memang tak la...)
macam tu la jugak orang lain rasa bila kita berada di posisi mereka..
dah bila orang tu tak da kepercayaan lagi kat kita, mesti kita fikir apa salah kita. jahat sangatka kita sampai orang xmau percaya kat kita.. hurm, kalau nak di fikirkan memang tak habis la 1 malam dok fikir....
tapi bila orang dah bagi kepercayaan kat kita. mesti kita rasa takut plak kan nak tanggung beban tu... memang la macam senang ja...cuba renung balik.. <baca selanjutnya>
Entri ni pernah tasha tulis satu ketika dulu... dan sekarang tasha kena tanamkan dalam diri tasha... Jangan Percayakan sesiapa... Tasha ni cepat sangat kesian & percayakan orang. Niat tasha pada awalnya cuma nak membantu... Tiada minta bayaran apa pun... apabila terima pertolongan dari dia, tasha dengan senang hati membantu... Tasha post produk dia dalam blog tasha...mula-mula ragu juga.. Tapi bila dia bagi tengok page dia tu.. banyak testimoni yang gembira dengan perkhidmatan dia.. 
 fan page & group semua tasha letak... 

Namun, setelah beberapa bulan... fan page dia padam.. bila tanya kenapa? dia cakap under maintainance.. ok fine..terkilan juga sebab customer nak tengok testimonikan..

satu hari ada terima email... A nak beli pakej produk sekian-sekian... then tasha terus bagi contact orang tu... After that, kelmarin A email lagi.. dia cakap orang tu macam tipu ja... sekian sekian sekian... 

Tasha rasa macam something wrong somewhere dah... try call tak angkat, dia reject... sms tak balas.. banyak kali bukan sekali... 

tengok group.. ok.. Group pun tutup... (group produk dia tu)

so, tasha fikir.. sebelum apa-apa jadi.. sebelum reputasi blog ni jadi teruk.. Tasha rela bertanggungjawab sepenuhnya atas kerugian A tu.. nak tak nak tasha kena bersihkan reputasi blog tasha dan tasha sendiri.. 

Alhamdulillah.. Nasib baik A boleh dibawa bincang... and tasha anggap ia satu pengajaran dan pengalaman buat tasha.... 

so, lepas ni kalau ada sesiapa yang nak promote barang apa-apa.. tasha akan ambil maklumat yang selengkapnya... kalau yang berniaga no pendaftaran niaga tu tasha nak.. memang tak boleh nak berlembut dengan orang...

untuk produk yang tasha maksudkan tu.. tasha dah padam... harap maklum.. :D
This entry was posted in

1 comments:

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Macam2 jenis orang sekarang nie, moga lepas nie Tasha lebih hati2 yer...

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata