Simposium Kebangsaan Asuhan & Didikan Awal Kanak-kanak

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera... Bila tak ada assignment... tak ada aktiviti lain nak buat mulala nak boring... Bila ada aktiviti pulak, penuh... sampai tak sempat nak merasa cuti... Assignmnet bagai nak kena siapkan... So, jangan nak merungut banyak tasha... Bersyukur ja dengan masa yang ada ni... Nikmati masa yang sedia ada.. gunakan sebaiknya.. jangan siakan ia dengan perkara yang merugikan... Inshaa Allah...


Minggu lepas di Upsi ada sebuah program yang diberi nama...
Simposium Kebangsaan Asuhan & Didikan Awal Kanak-kanak
Program bermula hari sabtu dari jam 9 pagi-5 petang. Kiranya tadika yang terdapat di sekitar Tanjong Malim ni terlibat la...  Ada pelbagai aktiviti yang menarik. Masa tu terasa nak kembali ke zaman kanak-kanak ja... hahaha...  


hari jumaat tu, semua Urusetia dah mula buat kerja... Semua dah bahagi tugas masing-masing... so nanti tak ada la kelam kabut nak buat kerja kan... Ramai dop urusetia? hoho... ni baru sebahagian ja... 

Pada hari tersebut ada pelbagai aktiviti yang menarik... seperti forum, car booth sales (jual makanan, tudung, baju and so on.. *xsempat nak usha banyak), pameran dari tadika kemas(sempat kenalan dengan salah seorang dari cikgu tadika tu.. dia merupakan salah seorang ex student UPSI gak), ada pameran dari kolej swasta dan pameran (alat bantu mengajar) ABM dari pelajar UPSI sendiri... aktiviti outdoor dan indoor... sangat menarik... kreatif... dan yang paling penting adalah persembahan kanak-kanak tadika... Tak sempat nak tengok kanak-kanak buat persembahan.. sebab ramai sangat orang... ibu bapa.. tak pa.. bagi ja ibu bapa tengok bakat anak mereka... biar mereka bangga dengan bakat anak-anak mereka.. terharu... kecik-kecik sudah pandai buat drama muzikal.. 

Kebanyakkan urusetia dipelopori oleh budak PAKK sem 1... ahahah.. budak kelas tasha yang ramai tu... Ada yang jadi DJ, urusetia pendaftaran, forum, pameran and so on... Tasha tugas tasha hari tu jual belon... ala.. tak ada gambar belon tu pulak.. erm... belon yang rupa upin ipin, doraemon... *jup tanya en.google.. Malam sebelum tu masing-masing dah mula buat kerja dah.. hias khemah... tiup belon <--- guna pam ok... 

Pada mulanya jualan belon kurang menggalakkan.. mungkin sebab mahal kot... lepas tu kadang-kadang anak nak beli.. tapi parents tak bagi.. alahai kasihan... Pada sebelah petangnya, kami telah turunkan harga kepada harga yang murah.. beli dua cuma RM5... hahaha.. perghh... memang layan la... ramai pulak...


Jeng.. jeng.. jeng... ni la aktiviti yang tasha dan kawan-kawan buat bila tak ada kerja... haaa.. cantik kan... <3 actually nak buat benda ni kena bayar guna kupon... tapi kami buat muka sedih+comel dekat Dr. Loy dapat la free... kasihan Dr.Loy.. bisnes hampir bankrup sebab ada student macam kami yang suka benda free.. heeee... Lepas tu dia suruh kami promote dekat orang ... nak naikkan bisnes balik.. heee..... 


Program hari tu habis dalam pukul 5 petang... kemas apa yang patut...  then sebelum balik sempat bergambar dengan Dr.Loy... eh.. nampak tak jerung kat belakang tu?? teringin nak naik... perangai budak-budak datang kembali.. best ja bila tengok kanak-kanak main atas jerung tu... Tashaaa... behave yourself ok... Harap tahun depan lebih meriah!!!



4 comments:

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Bestnyer event tu, zumal dah lama tak join apa2 event... Sangat bosan ^_^

Jia Rizaira said...

seronok je kalu dpt handle event macam ni...

Kyoko Takedeiji said...

event yg meriah ! :D

Kyoko Takedeiji said...

event yg meriah ! :D

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata