Akuarium Public Phone


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Sebelum zaman telefon pintar, Public Phone ni la tempat yang paling orang suka bergayut. Sanggup beratur panjang-panjang... Kalau duit syiling tu simpan banyak-banyak... Tapi sekarang duit syiling 10 sen pun buat tak endah ja...

Bila zaman public phone ni semakin ditelan zaman.. hanya tinggal pondok public phone ja la.. Ada berapa kerat ja yang boleh guna lagi... Tapi orang sekarang mana nak guna dah,.. Dicontengnya, dirosakkannya... Itulah sikap vandelisme yang tak patut ada dalam diri kita... 

So, daripada terbiar macam tu ja, Osaka telah menjadikan ruang public phone kepada akuarium. Cantikkan... Kaedah ini dapat membantu untuk mencantikkan kawasan tersebut daripada diconteng atau dirosakkan oleh individu yang tak bertanggungjawab... Bayangkan kalau macam-macam ikan ada.. mesti lawa... ^^

10 comments:

el said...

ntahlah lau msia buat mcm ni gak
rasanya kena conteng gak lah
akuarium ka phone ka
lau dah msia tu..abis depa contiang haha

rayonce said...

Ni dekat sekolah ni penting woooo

Norsa Sara said...

Agak2 Malaysia bia nak buat camni kan.. Harap rakyat MNalaysia lebih bertanggungjawab dalam menjaga alam sekitar :)

nur hifzan Zanini said...

Bijak! Kalaulah ada kat Malaysia, cantik!

Jemput singgah ke blog akak, VitaminSuci. Akak dah add link blog tasha di bloglist akak. Terima kasih.

Anonymous said...

hehe... mentality rakyat malaysia yang tak boleh tengok benda cantik

Anonymous said...

balik sekolah mesti ada orang nak pancing ja kan...

Anonymous said...

hehe.. jom kita usulkan

Anonymous said...

kan.. kreatif pemikiran mreka..

Cik Ash said...

kalau malaysia mcm ni takut jdi bahan cnteng pulak.. yg sekarang pun byk terbiar tengok

Dunia Zumal said...

Ini kiranya dah terlebih kreatif kan..

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata