Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Telekung Reehans Pilihan Muslimah - Merupakan telekung yang direka khas sesuai dengan wanita muslimah moden. Bagi memenuhi tuntutan Islam dalam menutup aurat ketika solat, telekung ini tidak jarang dan tidak menampakkan susuk badan. Telekung yang mudah disarung, tidak panas dan selesa pastinya menjadi pilihan utama. Jadi dengan terciptanya Telekung Reehans, pasti ianya memenuhi citarasa pengguna.

Sebagai seorang yang beragama Islam, menutup aurat merupakan perkara wajib tidak kira walau dimanapun kita berada sama ada keluar berjalan-jalan, dengan bukan mahram dan juga ketika solat. Tahu tak menutup aurat merupakan salah satu syarat sah solat seseorang? Ya, sekiranya tidak menutup aurat ketika solat, maka batallah solat kita. 
Allah swt telah berfirman dalam surah al-A’raf ayat 31, bermaksud: ”Wahai anak Adam, pakailah pakaianmu yang indah pada setiap kali (memasuki) masjid...”.

Terdapat tiga jenis koleksi Telekung Reehans iaitu Reehans Balqis, Reehans Nur, dan Reehans Rania. Telekung Reehans merupakan telekung one piece. Hanya perlu sarung sahaja, tak perlu lagi untuk menyarung kain untuk menutup bahagian kaki.


Koleksi Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Telekung Reehans Balqis


Reehans Balqis merupakan telekung yang bercorak. Telekung ini menggunakan fabrik English Cotton yang berkualiti tinggi dimana Reehans Balqis selesa dipakai, lembut, dan tidak panas. 

Reehans balqis mempunyai 24 jenis corak berbunga-bunga dengan pelbagai warna yang menarik. Antaranya adalah Balqis in Flower White with Light Blue, Balqis in Flower Pink White, Balqis in Flower Pearl Blue, Balqis in Flower Sweet Light Pink, Balqis in Flower Sweet Purple dan macam-macam lagi. (Boleh Lihat Sini)

Reehans Balqis mempunyai dua saiz iaitu M (sesuai untuk individu dengan ketinggian 140cm- 160 cm) dan L (sesuai untuk individu dengan ketinggian 150cm - 175cm)

Harga bagi Reehans Balqis adalah RM 190.00 sahaja. 

Telekung Reehans Nur


Reehans Nur merupakan telekung plain yang mempunyai ropol di bawah dengan menggunakan fabrik Italian Velentro yang berkualiti tinggi dimana selesa dipakai, lembut, dan tidak panas.  

Reehans Nur mempunyai 7 warna pilihan. Antaranya adalah Dusty Pink, Grey, Light White, Mint Blue, Purple Violet, Vanilla Cream, dan Green Ocean.  (Boleh Lihat Sini)

Harga bagi Reehans Nur adalah antara RM 200.00 - RM 230.00 sahaja. 

Telekung Reehans Rania


Reehans Rania merupakan telekung plain yang tidak mempunyai ropol di bawah dengan menggunakan fabrik Italian Velentro yang berkualiti tinggi dimana selesa dipakai, lembut, dan tidak panas.  

Reehans Rania mempunyai 2 warna pilihan iaitu Dusty Pink dan Vanila Cream. (Boleh Lihat Sini)

Harga bagi Reehans Rania adalah antara RM 240.00 sahaja. 

Info Lanjut dan Tempahan

814-B, LORONG TUNKU MOHAMAD,
JALAN PERSIARAN SULTAN ABDUL HAMID,
05050 ALOR SETAR, KEDAH, MALAYSIA.
WhatsApp/Tel: +6011-14481591
Email: reehanstelekung@gmail.com
Facebook: Reehans Telekung
Website: www.reehans.com

Telekung ini merupakan inovasi pertama buat muslimah yang menginginkan Pakaian Solat yang Pratikal, Selesa dan Diyakini. Sesuai dengan tagline Telekung Reehans.
"Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria"

Kesemua koleksi Telekung Reehans ini sesuai untuk kegunaan harian, hadiah perkahwinan, hadiah pertunangan, hadiah hari jadi, hadiah hari wanita dan hadiah hari ibu.



27 comments:

Ummul Azkee said...

singgah blogwalking sini...

Dunia Zumal said...

Wah, telekung nie menarik dan pelbagai design yer...

husna zahidi said...

cantik!! tp husna baru je beli telekung..:)

Noriza Abdul Rahman said...

Ramai yang akan melangsungkan perkahwinan cuti sekolah ni, boleh la dibuat hadiah perkahwinan juga

el said...

cantek tudung ni
belikan k.el satu :)

Siti Nurzafirah said...

cantik.. tapi seriau nak pakai.. orang lebih tinggi ni memang ada masalah sikit.. heeee

Bahrain Ramlan said...

Semoga telekung yang dibeli bukan berniat untuk menunjuk2x.

Ainniah Zulkefli said...

cantik2 design telekung sini :)

Anonymous said...

Terima kasih

Anonymous said...

memang menarik zuma telekung reehans ni

Anonymous said...

tak pa husna.. nanti beli la pulak telekung reehans ni

Anonymous said...

betul tu... kalau tak da idea nak bagi hadiah boleh la bagi telekung reehans ni

Anonymous said...

tasha beli kat el.. el beli kat tasha ea.. huhu

Anonymous said...

kalau yang terlebih tinggi ni kena pakai kain la...

Anonymous said...

inshaa Allah... yang penting apa saja yang dibeli selain telekung pun bukan niat untuk menunjuk... hehe

Anonymous said...

telekung reehans memang banyak design yang cantik

Nik Khazami Nik aziz said...

somoga berjaya dlm contest telekung reehans..!

zai zamree said...

cntik2...good luck ok

aeinna Musa said...

Goodluck!

Nik Khazami Nik aziz said...

ramai juga yg join kontes telekung reehans pilihan muslimah rupanya.

Hasrul Hassan said...

As-Salam.
Terima kasih kerana sudi join kontest ni .. semoga berjaya.
Dengan ini saya terima penyertaan ini secara rasmi.

Siti Yang Menaip said...

wow.. macam2 design la telekung skarang ni..

Cik Ash said...

Cantiknya telekung kak ekin dah ada dua satu yg biasa yg satu lg masa hantaran kahwin

kamil salleh said...

Rupanya Tasha dah lama hantar penyertaan. Saya datang sekadar menyokong penyertaan Tasha dalam kontest Telekung Reehans Pilihan Muslimah.

kamil salleh said...

Mantap artikel anda, moga berjaya dengan kontest telekung reehans pilihan muslimah.

Murni Mohd Yusof said...

salam, BW here :)
inovasi telekung yg sgt memudahkan kaum hawa utk beribadah
semoga berjaya!

Hajar Shikin said...

Moga jenama reehans telekung ini dapat menjadi salah satu pilihan oleh muslimah masa kini

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata