5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit

5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit.  Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Masalah kulit jerawat, berminyak, tona tak sekata dan sebagainya memang merimaskan kita kan. Tutup noda dengan mekap tebal? Makin rosak la kulit. Kulit tasha jenis combination. Ada bahagian kering, ada bahagian berminyak, dan ada bahagian sensitif. 

5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit

Ada satu ketika sampai kulit alergik disebabkan satu produk ni. Naik macam ruam, gatal, merah dan mengelupas. Sampai nangis-nangis dengan housemate. Keesokkan harinya terus ke klinik. Tau tak ubat apa yang tasha dapat. Ubat tahan gatal yang boleh makan untuk rawat selsema juga tu. Sebab masa tu doktor yang bertugas tak ada. Yang ada cuma pembantu perubatan ja. 

Cara Rawat Kulit Dengan Prim E Cream


Tasha terus ke farmasi untuk cari ubat yang sesuai. Setelah ceritakan masalah tasha, tasha diberi sejenis krim. Prim E Cream.  Katanya krim ni untuk merawat kulit dengan membaiki sel kulit balik. Selama seminggu, hanya cuci muka dengan dengan air suam dan tidak memakai sebarang krim. Hal ini bertujuan untuk biarkan Prim E Cream baiki kulit 100% tanpa sebarang mekap.  Krim ni bukan pakai macam krim pencerah tau. sapu pada kawasan yang bermasalah ja. 

Khasiat Prim E Cream:

Prim-E Cream is a treatment system for improving the look and texture of very dry, damaged and photo-aged skin. Ideal for use on scars, stretch marks and as a night renewal cream. Prim-E Cream is a deeply nourishing cream recommended for relieving dry and cracked heels, hands, elbows and knees. 

cc: pakcik google

Cara rawat Kulit Dengan Air Kelapa Asli

Lepas ja beli krim tu, akak tasha bawak pergi beli air kelapa. No sugar, No ice. Pure. Untuk apa? Air kelapa ni bagus untuk menyingkirkan racun-racun yang ada dalam badan kita. So, lepas ni amalkan ye air kelapa asli. 

Cara Rawat Kulit Dengan Beauty Soap


Untuk pencuci muka pilihlah pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit. Pencuci muka bertujuan untuk membuang sisa kulit mati. Terlalu kerap mencuci muka dengan pencuci akan menyebabkan kulit menjadi kering, menipis dan rosak jugak tau. 

Lepas seminggu tasha guna Prim E cream, tasha cuba pula mencuci muka dengan beauty soap yang tasha beli dengan Fatin Morat. Lepas cuci, tasha tak lap muka tasha. Tasha biarkan air kering sendiri dan khasiat menyerap masuk ke kulit. Kulit akan terasa tegang dan lembap. Seketul sabun boleh tahan sebulan atau lebih lama.

Khasiat Beauty Soap:

Mencerahkan kulit dengan membuang sel kulit mati pada lapisan luar secara berperingkat.
menyamaratakan tona kulit
Membantu mengecutkan. mengurang, menghilangkan jerawat, memudarkan parut dan kulit berminyak.
Kulit lebih cerah, muda dan tegang. ^^

Ingat ye, kulit muka dengan tangan adalah tidak sama. Kulit muka sangat sensitif. Perlukan kasih sayang untuk rawatnya. Dan untuk merawat bukan masa sehari dua. Ambil masa yang agak lama bergantung dengan sistem imun kita. 

Cara Rawat Kulit Dengan Vitamin C Powder Nlee Beauty



Seperti yang kita tahu, Vitamin C baik untuk kulit. Selain kita rawat luaran kulit, dalam badan kita perlu rawat jugak. Kalau luar kulit ja nampak cantik tapi di dalam kulit rosak pun tak ada guna juga. So, rawat luar dan dalam adalah penting. Untuk Vitamin C tasha dapatkan dari Nlee Beauty. Hanya perlu campurkan dengan air sahaja. Tak perlu untuk beli suplement yang mahal-mahal. Vitamin C ni pun dah boleh bantu rawat kulit kita. 1 botol boleh tahan 3-4 minggu. Segelas air cuma 1/2 sudu teh ja. Minum sebelum sarapan dan sebelum tidur. 

Khasiat Vitamin C Powder Nlee Beauty:

Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c.
Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi :
❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)


Cara kegunaan :-
1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan :
SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)
WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT:
20GRAM

KEGUNAAN
(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)
SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA :
1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS

whatsapp: 0136354165

Cara Rawat Kulit Dengan Pemakanan

Kalau nak rawat muka, bab pemakanan kena jaga juga. Makanan yang terlalu banyak minyak, junk food, air gas pun tak bagus untuk tubuh badan kita. Perbanyakkan makan sayuran dan air kosong. Tubuh badan kita memang memerlukan gula. Kandungan gula yang berlebihan juga tidak elok untuk kita. Sedar atau tidak selain dalam minuman, makanan kita juga mengandungi gula. So, bagi tasha tak perlu dah  air yang manis ni. Bukan tak boleh langsung ye... Kadang-kadang boleh la.... Untuk lepas mengidam.. hahah....

So, Alhamdulillah... Setelah sebulan tasha amalkan rutin ni... kulit pun dah makin sihat. Parut pun dah makin pudar. Mungkin ambil masa sebulan lagi untuk pulih sepenuhnya. Kalau ada jerawat cepat-cepat sapu Prim E Cream. Kawan-kawan tasha pun dah try Prim E Cream, Vitamin C, dengan Beauty Soap ni. 

PERINGATAN:
Tak semua produk yang orang lain sesuai akan sesuai dengan kita jugak. Setiap orang adalah berbeza jenis masalah kulit dan sistem imun




4 comments:

Siti Nurzafirah said...

Alhamdulillah kalau jumpa yang sesuai...

aRz MoHa said...

Betul tak semua kulit sama, tetapi tetap kena jaga, bagus review produk ini mungkin ada juga yang. Mempunyai masalah kulit yang sama

el said...

bestnye lau dpt rawat kulit mcm ni
ni lau beli kan harus simpan je..lupa nak pakai
dasar k.el ni pemalas haha

Siti Yang Menaip said...

diknon.. banyak gak tu rutin awok.. patut omey..
akak ni hahaha.. pencuci biasa je =D

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata