PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA Semester 2 2016 (SECOND INTAKE)

Program Ijazah Sarjana Muda (ISM) Second Intake 2016

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.. berikut merupakan IPTA yang membuat ambilan kedua pada sesi 2 2015/2016.. 

Second Intake UITM (Kemasukan Mac 2016)

Tarikh pemohonan 28 september 2015- 6 November 2015
Senarai program yang ditawarkan http://online.uitm.edu.my/degree.cfm
Iklan Pemohonan tengok sini
jangan lupa dapatkan no pin di BSN
Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi di talian yang tertera
Pertanyaan Mengenai Permohonan (proses pengambilan/syarat program/keputusan kemasukan) : 
Telefon (+603) - 5544 3164 / 3166 / 3174 
Fax (+603) - 5543 8534 

Masalah pengisian borang permohonan online/no.slip bsn : 
Telefon (+603) 5544 2203 
Fax (+603) 5544 2197 
Email uitmonlineapplication@salam.uitm.edu.my
Mohon SINI

Second Intake UPSI (Kemasukan Febuari 2016)

Tarikh pemohonan 12 Oktober 2015-30 oktober 2015
jangan lupa dapatkan no pin di BSN (RM26)
Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi di talian yang tertera
Jika terdapat sebarang pertanyaan atau kemusykilan, sila hubungi talian 05 450 6929 / 6030 / 6932 atau emel akademik@upsi.edu.my.

PELUANG-PELUANG KERJAYA
Graduan UPSI telah disediakan dengan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang cukup supaya mereka boleh menghadapi dunia kerjaya selepas tamat pengajian kelak. Antara kerjaya yang sesuai untuk graduan UPSI adalah:
GURU . USAHAWAN . PENYELIDIK . SAINTIS . PERUNDINGCARA . EKSEKUTIF . JURULATIH SUKAN . PEMUZIK . ARTIS KESENIAN . EDITOR . PENTERJEMAH . JURUBAHASA . WARTAWAN . KAUNSELOR . PEGAWAI TADBIR . JURU RUNDING SAHAM . PEGAWAI PERBANKAN . PEREKA FESYEN . JURUTEKNIK . PEREKA ICT . GRAFIK . ANIMASI . PENYIARAN . PUSTAKAWAN . PENSYARAH .


Second Intake UUM (Kemasukan FEB 2016)

tarikh permohonan 10-30 November 2015


Sila muat turun maklumat dibawah:

1. Senarai Program yang ditawarkan : [ Muat Turun di sini ]

2. Syarat Kemasukan Bagi Lepasan Diploma : [ Muat Turun di sini ]

3. Kelayakan Institusi dan Diploma yang diiktiraf oleh Senat UUM : [ Muat Turun di sini ]

4. Permohonan Online - [ Link di sini

(Note: Sila simpan no.borang sebagai rujukan permohonan)

5. Cara Bayaran Wang Proses : [ Muat Turun di sini

6. Senarai Semakan : [ Muat Turun di sini ]

Tarikh akhir terimaan dokumen lengkap oleh Unit Kemasukan, UUM 7 Disember 2015


LEPASAN DIPLOMA SAHAJA

Sebarang pertanyaan sila hubungi UKRP di talian 3324/3323/3334 /3309
Jabatan Hal Ehwal Akademik,
Universiti Utara Malaysia,
06010 Sintok Kedah
MALAYSIA
Tel: +604-928 3324/3323/ 3334/ 3309
Fax: +604-9283305
Email: hea@uum.edu.my


Second Intake UTHM


Tarikh permohonan 4-18 November 2015

iklan permohonan Klik Sini

Permohonan Online KLIK SINI



UTM Tiada Pengambilan februari 2016
UNIMAS tiada pengambilan februari 2016



sebarang perubahan akan dimaklumkan...

untuk keterangan lanjut sila rujuk laman web yang tertera ataupun call pihak universiti berkenaan...

ini hanya sekadar perkongsian bersama...
Last update 17 November 2015

12 comments:

Murni Alysa said...

Good Luck Tasha

Siti Nurzafirah said...

good luck candidates ~

nuyui a.k.a miss YUI said...

rasa mcm nak smbung bljr je..

Siti Yang Menaip said...

yang mana nak apply second intake tu boleh la follow step ni..

Muaz Alaudin said...

Uia ada intake ke-2 x??

Muaz Alaudin said...

Uia intake 2 ada x??

Muaz Alaudin said...

Uia intake 2 ada x??

aRz MoHa said...

Perkongsian yang baik untuk mereka yang ingin menyambung pengajian

tihah fikah said...

UTHM xda ambilan k?

Rabiatul Taqsiah said...

salam tihah fikah, uthm ada ambilan utk lepasan diploma shja. boleh tengok link ni http://nurasyahirah.blogspot.my/

hendrik said...

salam....upsi ade pengambilan pelajar separuh masa utk pendidikan tak...?

Nur Zakira said...

Uum hanya utk dip shj ye?

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata