Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY



Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. 

vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c. Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY :

❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)


Cara kegunaan Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY :-

1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY :

SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)
WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY (sebotol):

20GRAM

TEMPOH KEGUNAAN Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY

(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)
SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY :

1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS

Hubungi saya sekarang

whatsapp: 0136354165



5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit

5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit.  Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Masalah kulit jerawat, berminyak, tona tak sekata dan sebagainya memang merimaskan kita kan. Tutup noda dengan mekap tebal? Makin rosak la kulit. Kulit tasha jenis combination. Ada bahagian kering, ada bahagian berminyak, dan ada bahagian sensitif. 

5 Cara Mudah Saya Rawat Kulit

Ada satu ketika sampai kulit alergik disebabkan satu produk ni. Naik macam ruam, gatal, merah dan mengelupas. Sampai nangis-nangis dengan housemate. Keesokkan harinya terus ke klinik. Tau tak ubat apa yang tasha dapat. Ubat tahan gatal yang boleh makan untuk rawat selsema juga tu. Sebab masa tu doktor yang bertugas tak ada. Yang ada cuma pembantu perubatan ja. 

Cara Rawat Kulit Dengan Prim E Cream


Tasha terus ke farmasi untuk cari ubat yang sesuai. Setelah ceritakan masalah tasha, tasha diberi sejenis krim. Prim E Cream.  Katanya krim ni untuk merawat kulit dengan membaiki sel kulit balik. Selama seminggu, hanya cuci muka dengan dengan air suam dan tidak memakai sebarang krim. Hal ini bertujuan untuk biarkan Prim E Cream baiki kulit 100% tanpa sebarang mekap.  Krim ni bukan pakai macam krim pencerah tau. sapu pada kawasan yang bermasalah ja. 

Khasiat Prim E Cream:

Prim-E Cream is a treatment system for improving the look and texture of very dry, damaged and photo-aged skin. Ideal for use on scars, stretch marks and as a night renewal cream. Prim-E Cream is a deeply nourishing cream recommended for relieving dry and cracked heels, hands, elbows and knees. 

cc: pakcik google

Cara rawat Kulit Dengan Air Kelapa Asli

Lepas ja beli krim tu, akak tasha bawak pergi beli air kelapa. No sugar, No ice. Pure. Untuk apa? Air kelapa ni bagus untuk menyingkirkan racun-racun yang ada dalam badan kita. So, lepas ni amalkan ye air kelapa asli. 

Cara Rawat Kulit Dengan Beauty Soap


Untuk pencuci muka pilihlah pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit. Pencuci muka bertujuan untuk membuang sisa kulit mati. Terlalu kerap mencuci muka dengan pencuci akan menyebabkan kulit menjadi kering, menipis dan rosak jugak tau. 

Lepas seminggu tasha guna Prim E cream, tasha cuba pula mencuci muka dengan beauty soap yang tasha beli dengan Fatin Morat. Lepas cuci, tasha tak lap muka tasha. Tasha biarkan air kering sendiri dan khasiat menyerap masuk ke kulit. Kulit akan terasa tegang dan lembap. Seketul sabun boleh tahan sebulan atau lebih lama.

Khasiat Beauty Soap:

Mencerahkan kulit dengan membuang sel kulit mati pada lapisan luar secara berperingkat.
menyamaratakan tona kulit
Membantu mengecutkan. mengurang, menghilangkan jerawat, memudarkan parut dan kulit berminyak.
Kulit lebih cerah, muda dan tegang. ^^

Ingat ye, kulit muka dengan tangan adalah tidak sama. Kulit muka sangat sensitif. Perlukan kasih sayang untuk rawatnya. Dan untuk merawat bukan masa sehari dua. Ambil masa yang agak lama bergantung dengan sistem imun kita. 

Cara Rawat Kulit Dengan Vitamin C Powder Nlee Beauty



Seperti yang kita tahu, Vitamin C baik untuk kulit. Selain kita rawat luaran kulit, dalam badan kita perlu rawat jugak. Kalau luar kulit ja nampak cantik tapi di dalam kulit rosak pun tak ada guna juga. So, rawat luar dan dalam adalah penting. Untuk Vitamin C tasha dapatkan dari Nlee Beauty. Hanya perlu campurkan dengan air sahaja. Tak perlu untuk beli suplement yang mahal-mahal. Vitamin C ni pun dah boleh bantu rawat kulit kita. 1 botol boleh tahan 3-4 minggu. Segelas air cuma 1/2 sudu teh ja. Minum sebelum sarapan dan sebelum tidur. 

Khasiat Vitamin C Powder Nlee Beauty:

Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c.
Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi :
❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)


Cara kegunaan :-
1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan :
SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)
WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT:
20GRAM

KEGUNAAN
(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)
SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA :
1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS

whatsapp: 0136354165

Cara Rawat Kulit Dengan Pemakanan

Kalau nak rawat muka, bab pemakanan kena jaga juga. Makanan yang terlalu banyak minyak, junk food, air gas pun tak bagus untuk tubuh badan kita. Perbanyakkan makan sayuran dan air kosong. Tubuh badan kita memang memerlukan gula. Kandungan gula yang berlebihan juga tidak elok untuk kita. Sedar atau tidak selain dalam minuman, makanan kita juga mengandungi gula. So, bagi tasha tak perlu dah  air yang manis ni. Bukan tak boleh langsung ye... Kadang-kadang boleh la.... Untuk lepas mengidam.. hahah....

So, Alhamdulillah... Setelah sebulan tasha amalkan rutin ni... kulit pun dah makin sihat. Parut pun dah makin pudar. Mungkin ambil masa sebulan lagi untuk pulih sepenuhnya. Kalau ada jerawat cepat-cepat sapu Prim E Cream. Kawan-kawan tasha pun dah try Prim E Cream, Vitamin C, dengan Beauty Soap ni. 

PERINGATAN:
Tak semua produk yang orang lain sesuai akan sesuai dengan kita jugak. Setiap orang adalah berbeza jenis masalah kulit dan sistem imun




PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA Semester 2 2016 (SECOND INTAKE)

Program Ijazah Sarjana Muda (ISM) Second Intake 2016

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.. berikut merupakan IPTA yang membuat ambilan kedua pada sesi 2 2015/2016.. 

Second Intake UITM (Kemasukan Mac 2016)

Tarikh pemohonan 28 september 2015- 6 November 2015
Senarai program yang ditawarkan http://online.uitm.edu.my/degree.cfm
Iklan Pemohonan tengok sini
jangan lupa dapatkan no pin di BSN
Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi di talian yang tertera
Pertanyaan Mengenai Permohonan (proses pengambilan/syarat program/keputusan kemasukan) : 
Telefon (+603) - 5544 3164 / 3166 / 3174 
Fax (+603) - 5543 8534 

Masalah pengisian borang permohonan online/no.slip bsn : 
Telefon (+603) 5544 2203 
Fax (+603) 5544 2197 
Email uitmonlineapplication@salam.uitm.edu.my
Mohon SINI

Second Intake UPSI (Kemasukan Febuari 2016)

Tarikh pemohonan 12 Oktober 2015-30 oktober 2015
jangan lupa dapatkan no pin di BSN (RM26)
Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi di talian yang tertera
Jika terdapat sebarang pertanyaan atau kemusykilan, sila hubungi talian 05 450 6929 / 6030 / 6932 atau emel akademik@upsi.edu.my.

PELUANG-PELUANG KERJAYA
Graduan UPSI telah disediakan dengan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang cukup supaya mereka boleh menghadapi dunia kerjaya selepas tamat pengajian kelak. Antara kerjaya yang sesuai untuk graduan UPSI adalah:
GURU . USAHAWAN . PENYELIDIK . SAINTIS . PERUNDINGCARA . EKSEKUTIF . JURULATIH SUKAN . PEMUZIK . ARTIS KESENIAN . EDITOR . PENTERJEMAH . JURUBAHASA . WARTAWAN . KAUNSELOR . PEGAWAI TADBIR . JURU RUNDING SAHAM . PEGAWAI PERBANKAN . PEREKA FESYEN . JURUTEKNIK . PEREKA ICT . GRAFIK . ANIMASI . PENYIARAN . PUSTAKAWAN . PENSYARAH .


Second Intake UUM (Kemasukan FEB 2016)

tarikh permohonan 10-30 November 2015


Sila muat turun maklumat dibawah:

1. Senarai Program yang ditawarkan : [ Muat Turun di sini ]

2. Syarat Kemasukan Bagi Lepasan Diploma : [ Muat Turun di sini ]

3. Kelayakan Institusi dan Diploma yang diiktiraf oleh Senat UUM : [ Muat Turun di sini ]

4. Permohonan Online - [ Link di sini

(Note: Sila simpan no.borang sebagai rujukan permohonan)

5. Cara Bayaran Wang Proses : [ Muat Turun di sini

6. Senarai Semakan : [ Muat Turun di sini ]

Tarikh akhir terimaan dokumen lengkap oleh Unit Kemasukan, UUM 7 Disember 2015


LEPASAN DIPLOMA SAHAJA

Sebarang pertanyaan sila hubungi UKRP di talian 3324/3323/3334 /3309
Jabatan Hal Ehwal Akademik,
Universiti Utara Malaysia,
06010 Sintok Kedah
MALAYSIA
Tel: +604-928 3324/3323/ 3334/ 3309
Fax: +604-9283305
Email: hea@uum.edu.my


Second Intake UTHM


Tarikh permohonan 4-18 November 2015

iklan permohonan Klik Sini

Permohonan Online KLIK SINI



UTM Tiada Pengambilan februari 2016
UNIMAS tiada pengambilan februari 2016



sebarang perubahan akan dimaklumkan...

untuk keterangan lanjut sila rujuk laman web yang tertera ataupun call pihak universiti berkenaan...

ini hanya sekadar perkongsian bersama...
Last update 17 November 2015