12 Cara Jawab Telefon Yang Betul


"Sebenarnya cara kita menjawab telefon yang diamalkan adalah salah dan kebanyakannya adalah sama. Pernah tak anda terfikir untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kita akan cuba untuk menukarkan jawapannya."


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: Entah. saya kat sini. Mana la saya tau sape kat sana..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap dengan bapak awak?
Jawapan: nak cakap, cakap ja la. Buat apa tanya saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maaf cik,nombor tak boleh disambung,hanya boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ada rumah?
Jawapan: mak tak da di rumah.bapak ade la pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat apa tu?
Jawapan: kan saya tengah bercakap dengan awak kat telefon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap dengan siti?
Jawapan: maaf. Nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannya... terima kasih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengan dia.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maaf.

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maaf. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul la tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kita wajib jawab)


This entry was posted in

1 comments:

Sproutee said...

haha if someone jawab my call mcm tu, aduan will come la jawabnya nanti if it's an agency :D

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata