Kenapa Beg Perempuan Besar?


Kenapa beg perempuan besar? Selalu menjadi tanda tanya buat lelaki kan. Tak kisah la handbag ka, beg roda ka, beg galas ka. Kebanyakkannya besar-besar. Dah macam poket doraemon, apa yang boleh sumbat dia sumbat dalam beg tu. Macam-macam ada. 

Bagi tasha kalau pergi mana-mana; kelas, jalan-jalan and so on, tasha akan pastikan benda-benda penting tasha dah bawak. Jadi, tak perlu la nak risau barang apa yang tertinggal dan tak perlu nak patah balik ke rumah. 

Bila nak solat kat mana-mana pun tak payah risau kalau pakai make up. Boleh cuci terus make up kat muka. Untuk pengetahuan ye, masalah jerawat, kulit kusam dan lain-lain tu berpunca dari kesan make up yang tak dicuci dengan bersih. 

tips: so, pakaila makeup yang senang dicuci ^^

Barang apa yang penting dalam beg?

Benda penting yang kena ada dalam handbag tasha adalah;
  1. Matte Mousse Sunscreen
  2. Garnier Compact Powder
  3. lipstip
  4. Beauty Soap
  5. Biore sun block
  6. miracle bio water
  7. Dexandra Perfume
  8. Vitamin C powder Nlee Beauty
  9. Dompet
  10. powerbank
  11. Phone
  12. Tisu
  13. Novel (kalau jalan jauh)
Jadi, sebab tu tasha pilih beg dari zalora ni sebagai pilihan hati tasha. Handbag MinMin tasha tebus coupon yang tasha dapat dari contest CouponBelanja hari tu. Alhamdulillah rezeki. macam tau-tau ja tasha tengah usha handbag baru. 

Sesiapa yang nak dapatkan diskaun untuk shopping online boleh la tengok di CouponBelanja. Dalam entry yang lepas tasha ada kongsikan macam mana nak guna CouponBelanja dengan menggunakan smartphone. -----> Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Selamat ber 'shopping' 



16 comments:

Afidah Azmi said...

oopps..sorry..handbeg kite tak la sampai gitu.yang ada lipstik..Charger hanset..earphone,dompet..that's all..sebab kiter tak suka bawak beg berat

yoorin melacolea said...

betul!! kalau dah ada anak, lagi laa..botol susu, pampers, spender anak pon ada dalam handbag.. kadang en suami, dok kondem je handbag kita..tp dia dok tumpang jugak barang dia dalm handbag kite..ciss

• Ain Cho'in • said...

Hihi. :) Kalau macam saya, liptik, blusher, cream, maskara, yang pasti utk makeup akan letak dalam 1 bag kecik. Pastu akan letak dalam bag besar tu. Pastu baru la HP, wallet, tisu bagai. Hehe. Biase la girl kan. :)

el said...

amboi tudia berlambak aihhh brg dlm handbag depa tu
kalah k.el yg anak 4 ni muahahaha

lyana ishak said...

hahaha .. sama tasha .. selagi bley sumbat , yana sumbat jugak .. tapi yang paling penting bg yana power bank & bio essence miracle water hehehe

Kira Sakura said...

sejak ada anak takde dah handbag personal. tukar baby beg simple dimple tu. senang buh perkakas anak, beg duit henpon semua dalam tu. hihihihi

husna zahidi said...

husna kalau setakat p kelas jaa selain buku apa semua tuh, air kosong mesti kena ada pastu mint sweets.. sebab kelas 2 jam je lepas tu balik rumah sewa.. klau berjalan jauh baru heret semua2 tu.. hehhee..

Anonymous said...

hehe... tu la sesetengah orang tak suka beg berat. Tasha pun tak suka, tapi bila jalan jauh2 untuk tempoh masa yang lama, benda ni kena da..

Anonymous said...

lelaki memang macam tu.. tapi barang dia letak jugak dalam beg kita

Anonymous said...

sama la kita.. dalam beg tu tak da la semak.. sebab barang2 make up dalam beg kecil. senang bawak keluar

Anonymous said...

hehe... tu supaya muka sentiasa fresh bila jmpa orang..

Anonymous said...

wah.. ada persamaan kita..miracle water yang penting tu

Anonymous said...

hehe.. tasha tau sebab apa.. guna satu beg ja senang.. tak yah bawak banyak2 beg.. sumbat ja semua dalam satu beg

Anonymous said...

hehe... lebih kurang la kita.. kalau kelas full memang kena bawak make up, buku, air.. memang tak sempat balik solat kat rumah dah..

yaya cendana said...

assalamualaikum..nampak entry ni kat list following terus klik sini...tajuk nye menarik perhatian yaya.. hihi...

sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

tq ^_^

Siti Yang Menaip said...

bhahaha prmpuan kalo bleh semua dia nak angkut =P

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata