Bila Mata Hati Bersuara


Biar mata hatiku bersuara
Sudah lama menjadi saksi
Perlakuan manusia itu
Penat lelah aku menanggung
Siksa peritnya disakiti

Tika aku jatuh
Jatuh bangunnya aku sendiri
Menongkah arus impian
Dunia ciptaan sendiri

Andai aku bisa bersuara
Pasti peritnya diluah
Berat menjujung gunung
Parah bila dihumban

Biarkan,
Biarkan mata hati terus menjadi saksi
Biarkan kisah itu berlalu pergi
Biarkan agar aku tak jatuh lagi
Biarkan aku tak peduli siapa menanti

26/3/2016 (1.21AM)

Mata Hati,
Tasha AQisha


CouponBelanja Photo Contest


CouponBelanja Photo Contest. Hari tu tasha ada kongsi bagaimana cara untuk menggunakan CouponBelanja versi mobile. Untuk hari ni tasha ada berita baik dimana CouponBelanja telah membuat satu photo contest. Syarat yang dikenakan sangat simple. Orang yang tidak mempunyai blog pun boleh join sebab penyertaan bagi contest ini hanya menggunakan Facebook.

Syarat CouponBelanja Photo Contest

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
2. Daftar sebagai ahli CouponBelanja di http://www.couponbelanja.com/registration/photo-contest
3. Jawab soalan di bahagian komen setiap gambar contest di Facebook CouponBelanja  (https://www.facebook.com/couponbelanja/)
4. Berpeluang tinggi untuk menang apabila share gambar di Laman sosial yang lain.

Kriteria untuk menang CouponBelanja Photo Contest

1. Setiap jawapan yang betul akan mendapat 10 point.
2. setiap kali share akan dapat 5 point bonus.
3. Gunakan #photocontest apabila anda share gambar tersebut.
4. Peserta yang mempunyai point tertinggi akan menang.
5. 3 pemenang yang dicari. Mungkin anda salah seorangnya..

Hadiah CouponBelanja Photo Contest

RM75 Gift Card From Zalora Malaysia

Lepas tu boleh la shopping di Zalora ^^

Tarikh penting

Anda masih lagi boleh join Contest ini. Ianya akan tamat pada esok hari iaitu 22 Mac 2016. 
Tarikh untuk umum pemenang pula adalah 24 Mac 2016.

Jadi jom ramai-ramai rebut peluang keemasan ini...












Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Kebaikan Vitamin C



Kebaikan Vitamin C. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa jua yang kita makan akan ada kesannya. Tak kiralah cepat atau lambat. Jadi hati-hati dengan apa saja yang kita makan. Macam tu juga dengan vitamin c. Cukup pantang bila baru ja amalkan, orang dah tanya kenapa tak ada kesan pun.. Tu maknanya badan penuh toksin, lagi lambat la kesannya dapat lihat. Yang penting kena sabar, konsisten dan positif.

Selain jaga penampilan luaran, dalam pun kena la jaga juga. Dari hujung rambat sampai la hujung kaki, tubuh kita memerlukan Vitamin yang secukupnya.

Apa itu Vitamin C?

"Ia dikenali sebagai satu vitamin yang kuat dalam memerangi demam dan selesema. Kandungan antioksidan yang banyak dalam vitamin C meningkatkan daya tahan imun sistem tubuh dan mengelakkan dari penyakit jantung, masalah pranatal, dan penyakit mata. Bahkan ia membantu dalam mempercepatkan luka sembuh dengan lebih cepat dan menghilangkan masalah kedutan pada wajah." Sumber

Kebaikan Vitamin C Powder Nlee Beauty


Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c. Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi :
❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)
❤Mengimbangi BMI
❤Merawat kulit eczema


Cara kegunaan :-
1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan :
SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)

WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT:
20GRAM

KEGUNAAN
(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)

SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA  vitamin c powder


1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS



DAPATKAN VITAMIN C DENGAN TASHA SEKARANG.. 
AGEN SAH NLEE BEAUTY 
AG465 
whatsapp: 0136354165
Facebook: Ushaa Beauty
Instagram: @tashaqishaofficial




Salomon SpeedCross 3

Salomon SpeedCross 3 My new Hiking Shoes.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bagi seseorang yang suka hiking dan newbie macam tasha ni mestilah segala keperluan hiking nak cari kan. Terutama sekali kasut. Jadi try la usha Salomon SpeedCross 3 di dalam satu ig ni.

Kasut Salomon SpeedCross 3

Selain jumpa ig ni, dah banyak ig, facebook yang tasha tengok. Bila ada yang berkenan, saiz pulak tak ada. Sampai la jumpa Sport Victory. Harga lebih murah berbanding ig yang lain. Walaupun murah berbanding yang lain, kualiti Salomon ni sangat baik walaupun bukan yang ori. Kalau nak beli yang original belum cukup duit tabung.. This is my new baby, Salomon SpeedCross 3 Purple Lady 




Selain untuk hiking, Salomon SpeedCross 3 ni juga sesuai untuk jogging, cycling, dan untuk ke gym. The best part is, kasut ni ringan, tapak sesuai untuk hiking kawasan berbatu atau tanah rata. Kiranya sesuai untuk semua keadaan sebab tapak dia sangat grip. Dan reka bentuk kasut ini sangat simple dan cantik.

Diingatkan ye, kalau nak beli salomon SpeedCross 3 ni saiz kena ambil lebih besar dari saiz biasa. Misalnya selalu pakai kasut saiz 5uk, kena la beli saiz 6uk atau 6.5uk. 

Macam mana nak check saiz kaki???

Boleh Ushaa Kakiku Online 

Instagram Sports Victory

Bagi sesiapa yang mencari kasut hiking yang ringan, fleksibel, cantik, murah boleh la usha IG Sports Victory