Menabung Wang Atau Emas?

kredit: pak cik google

Menabung Wang Atau Emas? | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Menabung wang atau emas. Mana satu pilihan korang? Dari kecik lagi tasha memang suka menabung. Tak kira la syiling ka duit kertas ka. Hujung tahun masuk bank. Tapi bila dah makin besar ni suka jugak menabung, hujung tahun korek tabung, terus shopping... hahaha...

Tapi azam tahun ni, tasha nak simpan duit tu. Start tahun lepas tasha dah buka akaun ASB. Haa, nampak tak betapa seriusnya nak menyimpan. Simpan untuk masa depan. Beli rumah ka, kereta ka, kahwin ka. Bank lain pun ada jugak simpanan, tapi bila ada kad dalam dompet ni cepat ja la nak pi atm. Kalau asb ni jenuh nak kena isi borang bagai.

Disebabkan mata wang kita pun tak tinggi mana dah kan, So, selain menabung wang ni, tasha punya plan nak menyimpan emas la pulak. La ni kan emas makin mahai. Berbaloi la sikit kan. Kalau nak gadai pun boleh time sesak-sesak nanti.

Tasha tengok la ni ramai betoi yang dok jual emas kat laman sosial. Nak beli kat depa tapi macam ragu-ragu pun ada. Nak beli bukan pakai air liur nah.. Habis kena tipu, melayang duit. Tapi ada jugak kedai yang jual amik untung lebih. Tu pun takut jugak. Ya la first time nak beli emas, kena la hati-hati lebih sikit. 

So, korang punya cadangan kat mana yang jual emas murah dan berkualiti... Nak beli barang kemas... <3



















0 comments:

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata