Mudahnya Print Gambar Dengan Droprint

by - March 02, 2017


Mudahnya Print Gambar Dengan Droprint | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang suka ambik gambar. Korang pun mesti suka kan ambik gambar. Jangan nak tipu ok... Asyik simpan dalam phone ja. Lama-lama memori penuh kena delete jugak. Nak print? Malas yang amat nak keluar rumah. Dah jangan risau, sekarang dah ada Droprint..


Apa itu Droprint?

Droprint ni merupakan aplikasi untuk print gambar melalui telefon. Pilih ja gambar dari mana-mana album dalam phone korang. Dah tak payah nak transfer ke pendrive kalau nak bawak softcopy ke kedai. Dok rumah, log in Droprint, bayar then tunggu gambar sampai rumah. Kualitinya korang tak perlu risau. Tasha jamin kualiti high class... 



Droprint ni ada 3 style yang awesome. Korang boleh pilih style mana yang korang suka.
  1. style photobook RM48 (perfect bind untuk 32 pages) 
  2. style prints biasa RM21 untuk 20 pieces. Yang ni pulak ada 3 sub style iaitu polastyle, instastyle dan classic 4R. 
  3. style giftbox RM28 untuk 20 pieces 


Cara Print Gambar Dengan Droprint

1. Muat turun applikasi droprint dari Playstore
2. Buka droprint dan log in guna Facebook atau sign up
3. Pilih style print yang korang suka (ada 3 jenis: print biasa, photobook, dan giftbox) 
4. Isi no phone dan alamat penghantaran,  upload gambar yang dipilih tadi
5. Bila dah 100% selesai upload gambar, boleh terus buat payment!



 Jangan lupa masukkan code "5WADFE" untuk dapatkan diskaun RM5



>> DOWNLOAD SEKARANG <<
Official website: http://www.droprint.my/

You May Also Like

1 comments

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata