Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) Semakin Menyusahkan


Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) Semakin Menyusahkan | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. KADS1M merupakan sistem baru yang menggantikan baucer buku kepada pelajar. Untuk mendapatkan kad tersebut, pelajar perlu memohon secara online di laman web Bank Rakyat. Permohonan telah dibuka dari 16 Feb sehingga 31 Mac 2017. 

Lepas dah isi, dia akan naik macam ni. Then tunggu email ja dari bank rakyat. 
kredit Google

Sehari sebelum tarikh tutup, tasha try isi sekali lagi. Sebab ada menular di Facebook perlu isi sehingga keluar macam gambar di bawah ni. Lepas isi sekali lagi, terus keluar macam ni. So, kira macam lega la bila permohonan dah ada dalam rekod bank rakyat.


Lepas ja tarikh tutup, ada yang dah dapat email dari bank rakyat. Tapi tasha dengan kawan-kawan lain belum dapat lagi. Dalam hati, sabar ja la.. Dia buat secara berperingkatkan. Makin hari makin di tunggu, tak dapat jugak. Tasha try isi lagi. Banyak kali la jugak. Tapi dah tak naik macam gambar kat atas tu.

Naik macam biasa ja "Pendaftaran Anda Telah Berjaya"

Hari-hari buka email, tapi tak ada pun email dari bank rakyat. At the end, tasha ambil keputusan untuk call bank rakyat. Untuk tahu status permohonan tasha. Bagi ic untuk dia semak. Nak tahu apa dia cakap??? "Maaf cik, nama tiada dalam rekod. Cik perlu isi semula." Habis yang dok isi selama ni benda apa?? Dah isi cakap berjaya tapi tak ada dalam rekod??? "Dalam 2 3 hari, baru akan diproses dalam sistem." Ok Fine.....

Buat la satu sistem yang boleh pelajar check permohonan kami ni betul-betul diterima oleh sistem atau tidak. Kalau diterima tulis situ "SEDANG DI PROSES". Sedap jugak mata tengok. Tau jugak status terkini. Ni alih-alih tak dak dalam rekod. 

Lepas ja call hari tu, tasha isi lagi. Entah kali yang keberapa. Sampai tak terkira. Kelmarin tasha try call lagi. Sakitnya hati ni, bila dia cakap tak ada dalam rekod lagi. Memang menguji kesabaran betul la. Kenapa la sistem ni semakin menyusahkan pelajar. Ka memang tak nak bagi sebab budget tak ada????   Kata nak bantu pelajar tapi sistem menyusahkan. Nak kena call, nak kena isi semula.. 

Lepas ja tasha bebel kat orang bank rakyat tu, dia mintak detail tasha. Katanya nak isi secara manual. Lepas tu dia cakap dia ambil report tasha tu untuk hantar ke bahagian mana tah. lepas tu akan hantar nama ke KPT. Kalau diluluskan baru dapat email. WHAT???

Kalau diluluskan...???

Tasha tanya la, ada yang tak kan dapat ka? Dia cakap ya. Ada yang takkan dapat. Atas faktor apa  tak dapat tu, dia tak tahu. Katanya KPT yang pilih. Betul ke???

Arghhhh, kenapa la semakin menyusahkan... 

Korang alami jugak tak amcam tasha? Apa tindakan korang buat ea?? 



10 comments:

irsyad sulaimi said...

Saya pon sama kes macam tasha

PPWPINKPURPLEWHITE said...

Saya pun kena macam ni. Sedih sangat. Tolong isikan untuk orang lain tapi kita sendiri tak dapat.

Nurdiyana Rosli said...

Saya pun mcm nie . Kawan2 sy yg belah pantai timur ramai dh dpt .tp kami oqg2 belah kedah still xdpt2 lagiii . Sedih betul

IZZATIE SULAIMAN said...

sy pun xdpt lg tasya dekat 15 kali isi, lastnya give up dah ni, dgn br1m pun xlulus katanya dapat kad siswa tu

cahaya kelip-kelip said...

cik/puan dah dapat ke? saya pun masih belum dapat. dah call bank rakyat dan dia cakap permohonan saya sudah diterima tapi dia pun ckp tgu KPT luluskan process. sabor je la..

Unknown said...

betul. makin menyusahkan.!

nadhie wueen said...

Erk.. so far takda pulak experience cenggini. elok je ada rekod. ritu daftar, tp tak dapat email, n then terus call cawangan, rupanya nama dah ada. then terus pi amik. tasha boleh baca details pengalaman akak kat sini http://nadhiewueen.blogspot.my/2017/05/cara-semak-status-permohonan-kad-debit.html

Safwan Cool said...

samalah kita.. mcm2 dia bgi alasan :(
So, what we should do now?

SyraFatin Rusdi said...

case saya lain sikit sis,

1. isi permohonan akhir feb/awal march,, sis lupa :)
2. asyik ulang semak permohonan dekat https://bppt.bankrakyat.com.my/semakan/ , 'permohonan sudah diterima dan dalam proses'
3. ayat sama dari march-awal july (5bulan sis tggu -_-)
4. mid july baru dapat 'anda layak, email sudah dihantar'
5. tggu email xdapat2
6. comment dekat q&a fb bank rakyat, katanya email dihantar berperingkat

jumpa case lain yang rupanya nk tggu email berperingkat makan masa berbulan jugak.
once email dah dapat, bawak ic and student card, pegawai kata mana salinan email?
xpelah, boleh je pergi print kt nearby printing shop cuma kena queue balik je -.-
ble dah sampai turn, pegawai bank cakap nama belum disenaraikan kat cawangan tersebut atau maksud lain, duit belum dikreditkan atas kad debit tersebut,
katanya, sila tggu pertengahan Ogos untuk tuntut kad tersebut kembali

malas nk comment situation yg mcm ni,, sis nilailah sendiri -_-

p/s : long rant sebab tgh stress sgt, maaf ye sis

Fariz light said...

xdapat email hmmm lama gilaa ,tahniah anda layakk puihh email xdpt mereput laaa

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata