Buffet Ramadan 2017 | Hikayat 1001 Rasa @ The Chef Cafe


Buffet Ramadan 2017, Hikayat 1001 Rasa @ The Chef Cafe | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Baru-baru ni tasha berpeluang untuk menikmati buffet ramadan di The Chef Cafe, Shah Alam. 

Tasha sangat-sangat recommended korang berbuka di sana nanti dan korang takkan menyesal punya. Tasha memang sangat cerewet bab makan, tapi once dah suka dengan benda tu, memang tasha nak korang pun rasa. And you should try it. The Chef Cafe menampilkan tema buffet ramadan kali ini dengan tema Hikayat 1001 Rasa

Hikayat 1001 Rasa 

Antara menu utama yang disajikan dalam Hikayat 1001 Rasa adalah Asam Pedas johor, Masak Lemak Perut dan rebung, Daging Masak Hitam, Masak Lemak Keli Salai, Sambal Goreng Jawa, Rendang ayam & daging, ikan masak taucu, peria goreng telur dan macam-macam lagi masakan melayu. Kesemua makanan ini merupakan hasil air tangan daripada Chef Noor Muhammad Aliff yang mempunyai kepakaran dalam masakan melayu selatan.

Antara makanan barat pula ada beef/mushroom lasagna, Honey Chicken Wing, Black Pepper Beef, Baked Mix Vege, Lamb Stew dan House Salad. 


The Chef Cafe menampilkan hampir 50 jenis menu berbuka setiap hari dan ianya ianya adalah berbeza pada hari-hari tertentu. 

Part yang paling best buat peminat kambing, The Chef Cafe turut menyediakan Kambing Golek Piaw sebagai menu wajib berbuka. Selain itu, ada juga Ayam Tempayan, Mongolian Grill, Pasta, Bubur Nasi dengan sambal Hiris Cepo/Kentang, dan Laksa Tempoyak.

Pencuci Mulut

Kalau tak ada pencuci mulut memang tak sah kan. So apa yang menarik di The Chef Cafe adalah aneka kuih muih melayu tempatan, kek, tart, dan ABC.

Bagi warga berhampiran Shah Alam, anda wajib ke The Chef Cafe semasa berbuka nanti. Sebab di sana ada menyediakan pelbagai jenis juadah berbuka daripada makanan melayu sehinggalah makanan barat. Bayaran yang dikenakan pun sangatlah murah dan berbaloi. Boleh makan puas-puas.

Maklumat Lanjut & Tempahan The Chef Cafe

Harga Dewasa: RM49.90
Harga Kanak-kanak: RM24.90

Bermula 28 Mei sehingga 23 Jun 2017

Hubungi di talian : 03-55253707 / 017- 499 1707 
Alamat : 43 Business Park 1 Seksyen 31, Persiaran Anggerik Vanilla, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor.

0 comments:

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata