CARA MUDAH PINDAHKAN DUIT DARI KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1MALAYSIA (KADS1M)

kredit: google

CARA MUDAH PINDAHKAN DUIT DARI KAD DEBIT DISKAUN SISWA 1MALAYSIA (KADS1M) | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga penyelesaian bagi KADS1M ni. 

Dah macam-macam masalah timbul dari kads1m ni. Masalah kad belum sampai la, jauh dari cawangan bank rakyat yang dipilih la. Memang makan kos banyak la kalau nak pergi ambil kad di cawangan yang dipilih. Lagi sakit hati bila pergi kad tak ada. 

Jadi tasha terjumpalah solution bagi masalah ni dekat Facebook. Dan dah berjaya transfer pun dari akaun kads1m ke akaun bank rakyat tasha.

Benda wajib yang korang perlu ada akaun bank rakyat. Kalau belum ada, boleh buka ye. Minimum bukak akaun bank rakyat cuma RM20 je. Bila dah ada akaun dan kad ATM bolehlah follow step kat bawah ni yang dikongsi oleh @_aliaamazlan . Tapi ni tasha dapat dari facebook (KosukeWarez)

Masukkan kad

Pilih butang Lain-Lain

Pilih T-Pin Perbankan Internet

Masukkan nombor telefon korang
untuk (TAC)

Masukkan PIN yang mudah ingat

Taip semula PIN

DONE first step


google irakyat


klik Personal Banking



Klik First time registration


klik gambar yang ada kad tu


Isi semua yang diperlukan





tekan "Click Here" untuk log in


klik OK dalam pop up tu.
Then Log in ikut username dan password korang


make sure PREFERRED NAME tu sama macam yang korang taip tadi


Klik Account Info


Klik Account Overview.


Kat sini korang akan nampak 2 bank rakyat. 
1.account bank rakyat yang korang selalu guna tu.
2. account Kadsim

Untuk transfer klik TRANSFER dari account KADS1M ok.



Korang tak boleh ambil RM250. kena tinggalkan RM10 dalam tu ok.


Dah Berjaya. Jangan Boros pulak.






Terima kasih pada yang sudi share. Sangat-sangat membantu rakan diluar sana. Selamat mencuba. 


0 comments:

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata