Lepak Santai Di Tadom Hill Resorts


Lepak Santai Di Tadom Hill Resorts | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Sebelum habis sem haritu, tasha dengan kawan-kawan sempat la mandi manda di Tadom Hill. Memang dah jadi aktiviti wajib kami untuk mandi manda kat mana-mana bila masuk sem. Kami pilih Tadom Hills. Biasalah bila last sem ni kelas tak berapa banyak. Seminggu ada 2-3 kelas ja. Memang banyak masa terluang. So, sem yang terakhir kami pilih jauh sikit la dari Tanjong Malim.

Kami pergi masa hari bekerja. Masing-masing tak tahu jalan. Jadi, pakai waze je la. Resort ni agak tersorok sikit la. So kena tengok jalan betul-betul supaya tak terlepas jalan. hehehe...



Aktiviti di Tadom Hills Resorts

Untuk masuk ke Tadom Hills kena bayar tau. Sebenarnya ada banyak pakej yang kita boleh ambil. Nak buat apa-apa aktiviti pun boleh dalam tu. Nak buat aktiviti team building ke, family day ke, nak photoshoot wedding pun boleh tau. Korang boleh je tengok harga pakej yang korang nak tu kat web Tadom Hill Resort : https://tadomhillresorts.com/packages/

Kat situ biasanya orang tahu sebagai tempat mandi ja kan. Sebenarnya ada lagi aktiviti yang korang boleh buat seperti flying fox, ATV. Tapi tu harga asing la. Korang juga boleh menginap kat situ. Bukan main lawa lagi resort dia. Tak caya tengok gambar-gambar kat bawah nanti.

Masa pergi haritu kami just pergi mandi je. Harga biasa RM22 untuk seorang. Tapi ada harga special tau untuk student. Korang tunjuk je kad matrik korang tu. Dapatlah harga RM18 seorang. Murah kan. Tapi tu untuk weekdays je kot boleh dapat harga tu.

Biasanya kalau mandi tempat awam macam tu paling risau barang-barangkan. Semua pakat nak mandi, tapi barang sape nak jaga? Jangan Risau sebab korang boleh sewa loker untuk simpan barang.



Nak mandi wajib pakai life jacket. Even korang pandai berenang sekali pun. Please ikut peraturan kat sana. Mencegah dari benda buruk berlaku kan lebih baik.


Ni gambar member tasha ye.  Kalau tasha nak naik papan ni memang tak la. Tinggi kot.



Memang puas gila mandi kat sini. Nak kuak lentang ka apa buat je. Untung masa kami sampai ni orang tak ramai lagi. So, memang tempat tu kami yang punya la. 




Cantikkan resort dia. Memang back to nature la resort dia. 





Sebelum balik wajib tinggalkan jejak kat sini. Mana tau nanti bila pergi dengan anak-anak boleh tunjuk kat dorang pulak.

Kalau korang nak cari tempat mandi best-best. Bolehlah masukkan Tadom Hills dalam list korang. Confirm takkan menyesal punya.

Untuk maklumat lanjut korang boleh terus contact detail kat bawah ni
Phone: 012 – 5225728, 012 – 5225908, 012 – 5225883
Alamat: Bukit Tadom, Kampung Labohan Dagang, 
42700 Banting, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Waktu Operasi:

Monday ……………. 9 am – 6.45 pm
Tuesday …………….9 am – 6.45 pm
Wednesday ……….9 am – 6.45 pm
Thursday …………..9 am – 6.45 pm
Friday ………………..9 am – 6.45 pm
Saturday, Sunday ………9 am – 6.45 pm

Tadom Hill Resorts




2 comments:

Busyra Takiyudin said...

bestnyaa. <3 busyra dulu time study nak p la kesini. tp sampai skrng dah habis study pun tak dapat p lg. haha

Siti Yang Menaip said...

rancang dgn kawan banyak kali daaa tapi x jadi jadi hewhew.. suka brendam ni mandi2 kuak2 tapi akak jadi paranoid bila air tu gelap. memang dari dulu bila nmpak air gelap jantung tu haih..

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata