Lulus Ujian Komputer Lesen Memandu


Lulus Ujian Komputer Lesen Memandu | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Dah umur berapa pun lesen tak ada lagi. Bukannya tak nak ambil lepas sekolah dulu tapi takut nak bawak kenderaan. Ni pun setelah fikir panjang tasha gagahkan ambilkan juga lesen kereta. Lesen moto tu kita hold dulu. Biar betul-betul ada keberanian. Hahaa..

Masa tasha daftar lesen ni agak murah sikit la. Sebab masa tu ada promo sempenan hari JPJ. Daripada RM900+ turun kepada RM865 untuk lesen kereta. Kalau kereta dengan motor yuran dalam RM1100+ (harga asal RM1330). Tasha ambil lesen ni dengan adik tasha. Tasha ambil kereta ja, adik ambil dua-dua. 

Sebelum amik ujian komputer kena dengar dulu taklimat 6 jam. Untuk sesi pagi tu agak bosan la sikit. Sangat mengantuk, sampai tertidur pun ada. Sesi petang tu dapat cikgu yang best sikit, ada sense of humor sikit dalam taklimat dia. So, tak da la mengantuk. Gelak je memanjang. 

Lepas seminggu taklimat tu baru tasha pergi ambil ujian komputer. Risau jugak kalau gagal. Hari-hari buat latihan ja. Boleh buat latihan dengan app SPP di playstore. Dah tak payah nak baca buku tebal-tebal tu. Takkan sempat habis dan susah nak faham. Bila selalu buat latihan secara tak lansung kita tahu jenis soalan macam mana dan lebih mudah nak faham.

Alhamdulillah, kami dah lulus walaupun tasha atas urat ja. hahaha.. 

Next lepas raya cina ni dah boleh belajar memandu. Doakan cepat lulus ye..


3 comments:

Nina Mads said...

mahal ya yuran skrg.. nasib ambil thn 2011 hehe masih murah lg.

SITI AWADAH said...

tetiba teringat masa amik lesen 9tahun lepas.. lawakkk

Pha Is said...

tahniah..

Post a Comment

1) Tinggalkan Jejak, Nasihat, Pandangan, Cadangan, Pengalaman, Soalan...
2) Tinggalkan juga Link Entri Anda untuk Tasha Balas kunjungan
3) Terima Kasih kerana Menjaga Tutur Kata