Showing posts with label Bercuti. Show all posts
Showing posts with label Bercuti. Show all posts

Makan Tepi Laut di Tanjung Pandan, Pulau Tuba Langkawi


Makan Tepi Laut di Tanjung Pandan, Pulau Tuba Langkawi | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Kalau korang datang melancong kat langkawi, jangan lupa singgah di Pulau Tuba tau. Nak tahu kat mana Pulau Tuba tu? Korang bukak la google map ye. hehe... 

Actually Pulau Tuba ni salah satu pulau yang terdapat di Pulau Langkawi. Sebelah Pulau Tuba ada Pulau Dayang Bunting. Kampung yang tasha stay tu di Pulau Dayang Bunting la. Tapi ada jambatan yang menghubungkan kedua-dua pulau tu. 


Nak rasa suasana kampung yang betul-betul kampung memang tu la tempat yang sesuai. Tapi jangan risau sebab semua kemudahan asas ada kat kampung ni. 

Baru-baru ni tasha balik kampung, tengok dah ada sikit perubahan. Kalau sebut Tanjung Pandan memang tu salah satu port lepak paling popular kat situ. Sebabnya kat situ boleh mandi laut, boleh tengok view yang cantik. 


Tak perlu pun duduk dalam kedai mahal-mahal ada aircond bagai kalau nak makan sedap. Makan dengan adanya angin pantai lagi best. 



Paling popular mee ketam dengan mee udang. Tasha sangat recommend kalau korang nak makan mee seafood yang fresh boleh cuba kat sini. Harga pun berbaloi dan sangat puas hati. 


Tahu tak air apa ni? Ni sebenarnya cendol thailand. Orang kampung tasha yang buat. lain sikit la. Dia kreatif buat corak sikit dengan cendol dia tu. Sedap dan murah. 

Selain tu ada macam-macam lagi yang dijual. Semua best-best dan sedap-sedap belaka. Kalau dulu tu memang tempat lepak remaja la. Tapi kat situ dah dibuka kedai-kedai makan yang best. Makan pulak tengok laut. Ada angin pantai pulak. Memang terbaik la.

So, kalau ke Pulau Tuba jangan lupa singgah makan di Tanjung Pandan tau.

Pulau Tuba, Langkawi


Lepak Santai Di Tadom Hill Resorts


Lepak Santai Di Tadom Hill Resorts | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Sebelum habis sem haritu, tasha dengan kawan-kawan sempat la mandi manda di Tadom Hill. Memang dah jadi aktiviti wajib kami untuk mandi manda kat mana-mana bila masuk sem. Kami pilih Tadom Hills. Biasalah bila last sem ni kelas tak berapa banyak. Seminggu ada 2-3 kelas ja. Memang banyak masa terluang. So, sem yang terakhir kami pilih jauh sikit la dari Tanjong Malim.

Kami pergi masa hari bekerja. Masing-masing tak tahu jalan. Jadi, pakai waze je la. Resort ni agak tersorok sikit la. So kena tengok jalan betul-betul supaya tak terlepas jalan. hehehe...



Aktiviti di Tadom Hills Resorts

Untuk masuk ke Tadom Hills kena bayar tau. Sebenarnya ada banyak pakej yang kita boleh ambil. Nak buat apa-apa aktiviti pun boleh dalam tu. Nak buat aktiviti team building ke, family day ke, nak photoshoot wedding pun boleh tau. Korang boleh je tengok harga pakej yang korang nak tu kat web Tadom Hill Resort : https://tadomhillresorts.com/packages/

Kat situ biasanya orang tahu sebagai tempat mandi ja kan. Sebenarnya ada lagi aktiviti yang korang boleh buat seperti flying fox, ATV. Tapi tu harga asing la. Korang juga boleh menginap kat situ. Bukan main lawa lagi resort dia. Tak caya tengok gambar-gambar kat bawah nanti.

Masa pergi haritu kami just pergi mandi je. Harga biasa RM22 untuk seorang. Tapi ada harga special tau untuk student. Korang tunjuk je kad matrik korang tu. Dapatlah harga RM18 seorang. Murah kan. Tapi tu untuk weekdays je kot boleh dapat harga tu.

Biasanya kalau mandi tempat awam macam tu paling risau barang-barangkan. Semua pakat nak mandi, tapi barang sape nak jaga? Jangan Risau sebab korang boleh sewa loker untuk simpan barang.



Nak mandi wajib pakai life jacket. Even korang pandai berenang sekali pun. Please ikut peraturan kat sana. Mencegah dari benda buruk berlaku kan lebih baik.


Ni gambar member tasha ye.  Kalau tasha nak naik papan ni memang tak la. Tinggi kot.



Memang puas gila mandi kat sini. Nak kuak lentang ka apa buat je. Untung masa kami sampai ni orang tak ramai lagi. So, memang tempat tu kami yang punya la. 




Cantikkan resort dia. Memang back to nature la resort dia. 





Sebelum balik wajib tinggalkan jejak kat sini. Mana tau nanti bila pergi dengan anak-anak boleh tunjuk kat dorang pulak.

Kalau korang nak cari tempat mandi best-best. Bolehlah masukkan Tadom Hills dalam list korang. Confirm takkan menyesal punya.

Untuk maklumat lanjut korang boleh terus contact detail kat bawah ni
Phone: 012 – 5225728, 012 – 5225908, 012 – 5225883
Alamat: Bukit Tadom, Kampung Labohan Dagang, 
42700 Banting, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Waktu Operasi:

Monday ……………. 9 am – 6.45 pm
Tuesday …………….9 am – 6.45 pm
Wednesday ……….9 am – 6.45 pm
Thursday …………..9 am – 6.45 pm
Friday ………………..9 am – 6.45 pm
Saturday, Sunday ………9 am – 6.45 pm

Tadom Hill Resorts




Traveloka Fly & Win CNY Contest


Traveloka Fly & Win CNY Contest | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua. Tak lama lagi dah nak sambut Chinese New Year kan. Bila CNY je, mesti cuti kan. Bila cuti ramai yang suka jalan-jalan. Tak suka dok diam kat rumah. Ada ja tempat yang nak pergi. Tak kisah la jauh ke dekat. Sepanjang zaman study banyak dah tempat yang tasha pergi dengan kawan-kawan. Ye la zaman study ni ja la nak dapat jalan dengan kawan-kawan pun. Zaman study memang tak ada pendapatan tetap lagi, tapi disebabkan kami gigih nak jalan-jalan kami akan menabung. 

Korang, Tasha ada berita best nak kongsi dengan korang yang kaki travel. Nak tahu tak Traveloka ada anjurkan satu contest sempena Chinese New Year 2018. Hadiahnya mestilah gempak punya. Ada 3 tempat percutian yang menarik yang akan korang menang kalau join contest ni. Nak tahu tak contest apa? Baca sampai habis tau.

Traveloka Fly & Win CNY Contest

Bermula 22 Januari 2018, Traveloka telah menganjurkan satu contest iaitu Traveloka Fly & Win CNY Contest. Contest ni dianjurkan sempena Chinese New Year 2018. Korang join contest ja pun dah boleh menang untuk travel. Buat kaki travel macam tasha ni memang wajib join la. Nak kumpul duit sendiri nak jalan-jalan makan masa jugak tau. Ni bila ada CNY 2018 contest dari Traveloka memang akan manfaatkan betul-betul la. Ala, bukan susah pun nak join contest ni. Kejap lagi tasha ajar ok. 

Contest ini bermula dari 22 Januari sehingga 28 Febuari 2018. Tapi, pihak penganjur berhak nak pendek atau panjangkan lagi tempoh contest ni tanpa sebarang notis. Korang jangan buang masa. Join je terus, tak perlu nak tunggu tarikh tutup baru nak join. 

Contest yang dijalankan berkonsepkan mini game. Yang kaki game nak test korang punya hebat ke tak hebat meh join contest ni. Ada rezeki boleh pergi melancong weh. Main game je pun dah boleh melancong. Tasha bukan kaki game tapi bila tengok hadiah yang ditawarkan tu sangat berbaloi, tasha akan cuba untuk join jugak. 

Syarat Menyertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Kalau nak join mana-mana contest pun kena ada syaratnya. Syaratnya sangat simple tapi tak boleh jugak ambil sambil lewa. 

Syarat-syaratnya adalah:-

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas yang menetap di Malaysia sahaja. Even korang warganegara Malaysia tapi menetap negara lain korang tak boleh join ok. 

2. Bagi yang bawah 18 tahun tu pun boleh jugak join tapi kena bagitau parent dulu and dapatkan kebenaran dorang dulu. Kalau dorang izinkan cepat-cepat join tau.

3. Korang wajib ada account Facebook. Rata-rata sekarang ni semua dah ada facebook kan. Kalau tak join memang rugi la. Bukan kena isi borang keluar duit pun.


Cara-cara Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Sebelum tu korang kena follow Traveloka Malaysia Facebook Fan Page dulu. Sebab nanti apa-apa pengumuman pemenang akan diumumkan kat situ. Jangan terlepas pulak nanti. 

Nak join korang kena pergi ke link ni  https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest untuk join contest. Then korang akan masuk ke laman ni:- 

Log in account Facebook and make sure setkan "public"
untuk submit jumlah score korang nanti. Penting ni tau!!!

Klik Instruction untuk korang tahu
 cara-cara nak main game ni

kemudian klik Back and
klik Start game untuk main

Just tap skrin. Jangan Langgar bangunan,
layang-layang atau apa-apa objek
.

If korang lepas 1 bangunan korang akan
score 1 point je. Kalau langgar korang kira mati la.
Kalau nampak angpau, langgar je angpau tu.
Korang akan score 10 point tau

Dah puas hati dengan score tu,
korang boleh share and submit score korang tu

Isi detail korang.
Jangan salah masuk detail. Check betul-betul tau.

Dah berjaya submit. Korang boleh share score korang
maksimum 5 kali sehari. Esok pulak submit ye. 


Hadiah Gempak Menanti Anda

Haaa, senang je kan game dia. Kacang je... Kalau korang nak menang hadiah korang kena score top 3. Hanya top 3 sahaja yang akan dapat hadiah. Tapiii... yang rajin share pasal contest ni kat facebook pun boleh menang jugakkkk...

Grand Finale Prizes

1. Hadiah Utama percutian 6 hari 5 malam ke Seoul, Korea untuk dua orang. (Flight and accommodations only). 

2. Tempat kedua percutian 5 hari 4 malam ke Phuket, Thailand untuk dua orang.  (Flight and accommodations only). 

3. Tempat ketiga percutian 4 hari 3 malam ke Langkawi untuk dua orang. (Flight and accommodations only) 

Hadiah Kaki Share di Facebook

Peserta juga berpeluang untuk menang baucer traveloka yang bernilai RM1,000 seorang apabila share contest ni di Facebook. Pemenang akan dipilih secara random. 


Korang tak teruja ke tengok hadiah gempak tu. Semua tempat percutian best-best. Rasa semangat je nak join contest ni. Nak sangat jalan-jalan ke tempat orang pula. Orang kata jauh perjalanan, luas pemandangan. Kita pergi tempat orang dan tengok cara hidup dorang, budaya, suasana tempat tu.  Tunggu apa lagi jom ramai-ramai share contest ni kat facebook. Kita ajak kawan lain join sekali. Baru meriah. 


Jom Travel dengan Traveloka!!!


Ada Apa Dengan Traveloka di KL2017?



Ada apa dengan Traveloka di KL2017 | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Korang suka travel? Tasha kalau nak travel mesti nak yang save budget, sama ada dari harga tiket flight ataupun penginapan. Macam yang sedia kita tahu, Traveloka merupakan syarikat travel secara talian yang murah dan terkenal di asia tenggara. So memang kalau nak tempah tiket flight atau penginapan Tasha booking dengan traveloka ja. Tapi apa kaitan Traveloka dengan Sukan Sea 2017 ni?

Sukan Sea 2017 juga dikenali sebagai KL2017. KL2017 bermula dari 19 Ogos sehingga 30 Ogos 2017. Pada 19 Ogos 2017 telah berlangsung majlis pembukaan di Stadium Nasional Bukit Jalil. Serius gempak gila masa majlis pembukaan tu. 

Kuala Lumpur 2017 (KL2017) adalah jenama Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9. Sukan SEA akan berlangsung dari 19 hingga 30 Ogos 2017 sementara Sukan Para ASEAN pula akan diadakan dari 17 hingga 23 September 2017.
Temasya kali ini bertepatan dengan sambutan Hari Kemerdekaan ke-60 Malaysia dan juga Hari Malaysia. Ia merupakan kali keenam Malaysia menjadi tuan rumah sukan dwi-tahunan itu .

Traveloka Merupakan Official Online Travel Partner Bagi KL2017

sukan sea 2017

Lagi excited gilerr bila Malaysia menjadi tuan rumah bagi Sukan SEA 2017. Disebabkan Malysia menjadi tuan rumah bagi KL2017, Traveloka menjadi salah satu sponsor yang menjayakan temasya suka yang gilang gemilang ini. No wonderlah masa majlis pembukaan hari tu gempak gila. Sponsor pun hebat-hebat belaka. Traveloka ini merupakan penaja emas bagi sukan sea 2017 tau.

Sebagai official online travel partner bagi KL2017, Traveloka menawarkan pelbagai promosi yang menarik bagi sesiapa yang menempah tiket flight dan hotel. Traveloka sememangnya menawarkan harga yang rendah untuk flight dan penginapan. Tapi bila ada promosi ni, harga tiket lagi la murah.

Bermula 7 Ogos -31 Ogos 2017, Traveloka telah memperkenalkan Promosi Hello, Malaysia yang menawarkan diskaun sebanyak 40% bagi tempahan flight dan hotel. Gilerr tak best. Bukan senang nak dapat harga tiket yang murah-murah kan. Korang boleh travel dan bercuti ke mana sahaja yang korang nak pergi dalam Malaysia ni. Nak pergi Sabah? Penang? Sarawak? Langkawi? Semua boleh...

Tambah-tambah sekarang ni tengah cuti sekolah. Sangat berbaloi la bawak satu family bercuti dalam Malaysia ni. Kalau yang jauh-jauh nak pergi KL tengok Sukan SEA, sangat berbaloi la. Siap dapat pakej flight dengan penginapan lagi. Dah tak payah pening-pening fikir nak fikir budget lari.

Traveloka Livestream 



Traveloka turut menyediakan livestream bagi KL2017. Jadi kalau korang tak sempat tengok TV pun, boleh je tengok live di http://travelokakl2017.com.my/. Dekat web ni korang boleh tengok live melalui dua medium iaitu Facebook live ataupun Youtube Live. Sekarang ni kan semua dah dihujung jari. Even korang tengah sangkut dalam jem pun boleh layan sukan sea ni. Tak perlu pun nak duduk depan TV 24 Jam semata nak tengok sukan ja. 

Apa yang menarik lagi, laman web ni juga telah menganjurkan contest. Simple je contest dia. Korang cuma perlu teka pasukan mana yang akan menang. Peluang untuk menang contest ini sangat tinggi, korang just perlu alert je dengan web ni. Sebab setiap hari sukan-sukan akan sentiasa berubah. Dan korang tak boleh pilih banyak sukan dalam satu hari. Satu hari satu sukan ja.

Cara-cara Menyertai Contest Traveloka


1. Pilih sukan yang korang ramal akan menang. Boleh pilih satu sukan ja setiap hari.
2. Korang just masukkan email dan negara mana yang akan menang untuk sukan tersebut. 
3. Share dan hantar penyertaan korang.
4. Jenis sukan akan bertukar setiap hari  dan anda boleh join setiap hari. 
5. Pemenang juga akan diumum setiap hari di web tersebut.
6. Hanya warganegara Malaysia ja boleh join tau.

Selain menang hadiah di laman web, korang jugak boleh menang hadiah bila ke booth Traveloka.
Yang berhampiran Bukit Jalil tu jom beramai-ramai kita memeriahkan booth Traveloka. Ada pelbagai aktiviti yang menarik. Sangat rugi kalau tak join sebab bukan senang Traveloka nak anjurkan program yang besar-besaran macam ni. Ada rezeki berpeluang menangi hadiah yang sangat lumayan. Siapa yang tak nak kan. Nilai keseluruhan hadiah tersebut bernilai RM200,000!!!



Let's Rise And Win Together




Trip Ke Sabah - Hari Kedua

Trip Ke Sabah - Hari Kedua | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Untuk hari kedua kami ke pulau. Awal pagi kami dah ready nak ke pulau. Member sabah yang sorang lagi pun dah ready tunggu kami kt luar. Masa ni kami still tak ambil kereta sewa. Salah satu sebabnya kami akan stay kat pulau tu lama kan. Jadi membazir ja kalau amik kereta tapi tak guna. 

Nak pergi ke Jesselton Point kami naik grab car ja. Tambang cuma RM4. So, jarak penginapan kami ke sana dekat ja. Boleh ja jalan kaki.


Kami pilih dua pulau ja. Pulau Sapi dengan Pulau Mamutik. Harga tambang bot untuk kedua pulau ni kami dapat RM33 + bayaran jeti RM3.50 (harga pelajar). Masa sampai kat pulau nanti kena lagi bayar fees untuk pulau tersebut RM3.

Yang bestnya kita boleh stay kat pulau tu berapa lama yang kita nak. Last bot pick up balik pukul 4 petang. Disebabkan cuaca pagi tu tak berapa elok, kami bertolak dalam pukul lebih kurang 9 pagi. So, sempatlah nak beli makanan untuk makan kat pulau nanti.

Tikar ni berbayar tau. RM10 je.. Sewa ok.. bukan ambil terus. 
Terlalu excited tak sempat nak ambil gambar view di pulau Mamutik ni. Lepas makan ja terus terjun laut. Air dia sangat jernih. Sangat sesuai untuk snorkeling.


Pukul 12 tengahari barulah kami bertolak ke Pulau Sapi. Time ni dah nampak macam nak hujan dah. Pemandu bot tu dah bagitau siap-siap dah, kalau cuaca buruk kena cepat balik. Takut nanti terkandas pulak. Mula-mula kami diberi masa mandi sampai pukul 2 petang. Tapi makin lama cuaca tak elok. Angin pun makin kuat. Kami cepatkan masa. Pukul 1.30 dah bertolak balik.

Bagi tasha sendiri, Pulau sapi lagi best nak mandi daripada pulau mamutik. Salah satu sebabnya air dia lebih bersih, tak ada sampah daun-daun terapung dok ganggu dan kurang orang. Jadi pulau tu tak sarat sangat dengan orang dan lebih selesa nak mandi kuak lentang pun.

View Pulau sapi.

Jeti Pulau Sapi. 
Sekuat-kuat angin di langkawi ni, kuat lagi angin dan ombak kat pulau sapi ni tau. Balik tu memang mandi hujan la kami. Ingatkan boleh la kering baju kena angin laut. Tapi basah kuyup kami kena hujan. Nak balik ke tempat penginapan kami jalan kaki ja. Nak ambik grab nanti basah pulak kereta orang. Hairan orang tengok kami. Basah kuyup jalan tepi jalan.

Untung tau kalau tempat penginapan tu ada laundry. Boleh la basuh baju yang basah tu. Dah tak perlu hantar dobi atau jemur dalam bilik. Lepas ja settle basuh baju. Petang tu kami jalan pulak ke pasar filipina. Haa... memang dekat pun tempat kami menginap dengan pasar tu. Sangat strategikkan lokasi kami.

Bila dah ke pasar filipina pun memang tak sah la kalau tak shopping. Barang yang orang pesan ja beli. Barang sendiri cuma beli gelang mutiara yang bernilai RM30 ja.


Barang orang pesan? Ikan terubuk masin, ikan keropok, gelang mutiara, keronsang, tshirt. Lepas je shopping barang-barang kami terus cari tempat makan..

Malam tu barulah kami sewa kereta. Kami sewa kereta bermula 16 ogos (8pm) - 19 ogos (8pm). Kiranya 3 hari la. Total kereta sewa saga yang kami dapat untuk 3 hari RM270. Minyak pulak kami habiskan dalam RM110.

Next day kita ke Kundasang pulak...


Trip Ke Sabah - Hari Ketiga 17 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Keempat 18 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Kelima 19 Ogos 2017



Trip Ke Sabah - Hari Pertama


Trip Ke Sabah - Hari Pertama | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha nak share dengan korang trip badget tasha. Tasha pergi trip ni dari KL dengan 3 orang kawan dan sorang kawan dah tunggu  di Sabah. 


Hari Pertama 15 Ogos 2017

Flight kami ke sabah pada pukul 5.35 pm. Tapi disebabkan cuaca yang kurang elok sejak akhir-akhir ni, banyak flight yang delay. Termasuklah flight kami. Mula-mula delay sampai 6.30.. Lepas tu delay lagi sampai 8.20 pm... So, agak lewat jugak la kami sampai masa tu. Lebih kurang pukul 11 lebih. Disebabkan flight kami delay 2 jam lebih, kami pun dapatlah burger sebiji.. Jadi lah untuk alas perut. 


Bila bagitau orang tiket yang kami dapat ni murah gila. Ramai yang tak percaya. Kami dah booking tiket ni dalam bulan 11 tahun lepas. Kami grab masa promo.. So, sorang boleh dapat RM9.58. Lebih kurang RM10 la. Pergi balik dah RM20. Jimat kan...

Masa pergi semua bag baju kami bawak masuk cabin. Just pastikan beg tak lebih 7kg la.. Risau jugak takut terlebih berat sampai sanggup ambil penimbang ikan sebab nak timbang beg ja.. hahaa...

Masa balik ja kami amik baggage 15 kg. Faham-faham ja la.. bila shopping banyak benda nak beli kan. tu pun 15 kg kami share 3 orang (sorang 5KG je). Nampak sangat trip badget kan.

Total flight KL-KK-KL + baggage 5KG = RM31.80

Untuk hari pertama ni jugak kami tak ambil kereta sewa lagi. Kami ingat nak amik grab ja kan. Tak berbaloi sewa kereta sebab kami sampai dah malam kan. Alhamdulillah, rezeki member datang jemput. Kebetulan malam tu dia free. Lagi jimat la kami. Terus bawak kami check in kat Sakot Hostel. 


Sakot Hostel ni tasha booking last minute la jugak. Dalam dua hari lagi nak pergi baru booking. Nasib baik ada kosong jugak walaupun hari pertama bilik lain, hari kedua bilik lain. Tapi bilik dia cantik kot. Bersih, sangat selesa, ada laundry... Pekerja dia macam pramugari dah pakaian dia. Layanan sangat tiptop. 

gambar dari agoda ye.Hari tu tak sempat nak snap.

Satu malam di Sakot tasha dapat RM73 diskaun 30% . Booking guna apps Agoda tau. kalau booking melalui web agoda mahal sikit dalam seringgit. Kalau booking direct dengan Sakot tak dapatlah diskaun 30%... Booking direct dengan Sakot harga lebih kurang RM110 satu malam. 

Total 2 malam di Sakot Hostel adalah 170.96 termasuk tax and fees. 
Kalau bahagi 3 jadi RM57/seorang

Sampai di tempat penginapan pun dah lewat. Memang tak sempat la nak jalan-jalan malam tu. Terus tidur, tunggu next day pulak... Kita ke pulau.........


Trip Ke Sabah - Hari Ketiga 17 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Keempat 18 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Kelima 19 Ogos 2017



Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda


Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda
| Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Setiap orang mesti ada azam masing-masing kan. Boleh dilihat ramai sangat nak kurus, nak cantik, nak berjaya.. Dan semestinya setiap azam tu merupakan sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Tapi, kalau tak kuat semangat, azam tu sekadar dimulut ja la.. sia-sia. 

Untuk capai semua azam tu, hati kena kental. Sebab tu Pharmaton nak bagi ganjaran kepada sesiapa yang bersemangat untuk capai azam masing-masing. 


Kempen Ganjaran Pencapaian Anda


Pharmaton telah memperkenalkan kempen "Ganjaran Pencapaian Anda" (Reward Your Achievement) yang bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada tahun 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan, di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


“Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahtera an diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cab aran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia akan ditaja Pharmaton ® dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan – kesihatan, pembangunan diri, memanjakan diri serta mengembara. 


Bukan setakat itu, SALAH SEORANG daripada 15 pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama chef selebriti dan duta jenama Pharmaton ® , Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta. 

Sherson Lian, yang dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personfikasi sempurna seorang pengguna Pharmaton ® , komited untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

“Sebagai seorang chef, perancangan yang rapi, ketepatan dan fokus amat diperlukan. Sepanjang kerjaya saya, didapati bahawa adalah penting untuk meletakkan azam yang boleh dicapai pada setiap tahun dan berusaha untuk merealisasikannya. Sering kali kita lupa untuk meraikan kejayaan yang dicapai dan disebabkan itu, Pharmaton® ingin memberi ganjaran terhadap pencapaian anda bersama anda. Saya amat berbesar hati dan teruja untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif bermakna ini,” kata chef selebriti, Sherson Lian. 

Untuk menyertai peraduan “Ganjaran Pencapaian Anda”

1. Dapatkan borang penyertaan di outlet yang menjual pharmaton
2. Isi borang dan kongsikan mengapa anda patut menang... (dalam 30 patah perkataan atau kurang)
3. kemudian boleh menghantar borang peraduan yang lengkap ke dalam sebuah kotak pungutan 

atau

menerusi Whatsapp di talian 017 235 2960. 




Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang! Untuk lebih maklumat, sila lawat www.pharmaton.com.my

Mengenai Pharmaton ®

Dengan sejarah selama lebih 50 tahun, Pharmaton ® merupakan jenama multivitamin dewasa No. 1 di Malaysia. Kapsul/caplet makanan tambahan semua dalam satu yang menggunakan formulasi Swiss itu mengandungi vitamin dan mineral penting, di samping Ekstrak Ginseng G115® piawai.

Aspek kualiti dan keselamatan Ekstrak Ginseng G115® piawai telah diuji dan dikaji dengan teliti menerusi lebih 30 kajian klinikal. Menerusi penstandardan yang ketat, Pharmaton ® memastikan setiap kapsul/caplet mengandungi kuantiti ramuan yang tepat dan sama. Gabungan Ekstrak Ginseng G115® dan multivitamin serta mineral penting diuji secara klinikal untuk mempertingkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan dengan pengambilan 1 kapsul sehari.