Showing posts with label Bercuti. Show all posts
Showing posts with label Bercuti. Show all posts

Ada Apa Dengan Traveloka di KL2017?



Ada apa dengan Traveloka di KL2017 | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Korang suka travel? Tasha kalau nak travel mesti nak yang save budget, sama ada dari harga tiket flight ataupun penginapan. Macam yang sedia kita tahu, Traveloka merupakan syarikat travel secara talian yang murah dan terkenal di asia tenggara. So memang kalau nak tempah tiket flight atau penginapan Tasha booking dengan traveloka ja. Tapi apa kaitan Traveloka dengan Sukan Sea 2017 ni?

Sukan Sea 2017 juga dikenali sebagai KL2017. KL2017 bermula dari 19 Ogos sehingga 30 Ogos 2017. Pada 19 Ogos 2017 telah berlangsung majlis pembukaan di Stadium Nasional Bukit Jalil. Serius gempak gila masa majlis pembukaan tu. 

Kuala Lumpur 2017 (KL2017) adalah jenama Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9. Sukan SEA akan berlangsung dari 19 hingga 30 Ogos 2017 sementara Sukan Para ASEAN pula akan diadakan dari 17 hingga 23 September 2017.
Temasya kali ini bertepatan dengan sambutan Hari Kemerdekaan ke-60 Malaysia dan juga Hari Malaysia. Ia merupakan kali keenam Malaysia menjadi tuan rumah sukan dwi-tahunan itu .

Traveloka Merupakan Official Online Travel Partner Bagi KL2017

sukan sea 2017

Lagi excited gilerr bila Malaysia menjadi tuan rumah bagi Sukan SEA 2017. Disebabkan Malysia menjadi tuan rumah bagi KL2017, Traveloka menjadi salah satu sponsor yang menjayakan temasya suka yang gilang gemilang ini. No wonderlah masa majlis pembukaan hari tu gempak gila. Sponsor pun hebat-hebat belaka. Traveloka ini merupakan penaja emas bagi sukan sea 2017 tau.

Sebagai official online travel partner bagi KL2017, Traveloka menawarkan pelbagai promosi yang menarik bagi sesiapa yang menempah tiket flight dan hotel. Traveloka sememangnya menawarkan harga yang rendah untuk flight dan penginapan. Tapi bila ada promosi ni, harga tiket lagi la murah.

Bermula 7 Ogos -31 Ogos 2017, Traveloka telah memperkenalkan Promosi Hello, Malaysia yang menawarkan diskaun sebanyak 40% bagi tempahan flight dan hotel. Gilerr tak best. Bukan senang nak dapat harga tiket yang murah-murah kan. Korang boleh travel dan bercuti ke mana sahaja yang korang nak pergi dalam Malaysia ni. Nak pergi Sabah? Penang? Sarawak? Langkawi? Semua boleh...

Tambah-tambah sekarang ni tengah cuti sekolah. Sangat berbaloi la bawak satu family bercuti dalam Malaysia ni. Kalau yang jauh-jauh nak pergi KL tengok Sukan SEA, sangat berbaloi la. Siap dapat pakej flight dengan penginapan lagi. Dah tak payah pening-pening fikir nak fikir budget lari.

Traveloka Livestream 



Traveloka turut menyediakan livestream bagi KL2017. Jadi kalau korang tak sempat tengok TV pun, boleh je tengok live di http://travelokakl2017.com.my/. Dekat web ni korang boleh tengok live melalui dua medium iaitu Facebook live ataupun Youtube Live. Sekarang ni kan semua dah dihujung jari. Even korang tengah sangkut dalam jem pun boleh layan sukan sea ni. Tak perlu pun nak duduk depan TV 24 Jam semata nak tengok sukan ja. 

Apa yang menarik lagi, laman web ni juga telah menganjurkan contest. Simple je contest dia. Korang cuma perlu teka pasukan mana yang akan menang. Peluang untuk menang contest ini sangat tinggi, korang just perlu alert je dengan web ni. Sebab setiap hari sukan-sukan akan sentiasa berubah. Dan korang tak boleh pilih banyak sukan dalam satu hari. Satu hari satu sukan ja.

Cara-cara Menyertai Contest Traveloka


1. Pilih sukan yang korang ramal akan menang. Boleh pilih satu sukan ja setiap hari.
2. Korang just masukkan email dan negara mana yang akan menang untuk sukan tersebut. 
3. Share dan hantar penyertaan korang.
4. Jenis sukan akan bertukar setiap hari  dan anda boleh join setiap hari. 
5. Pemenang juga akan diumum setiap hari di web tersebut.
6. Hanya warganegara Malaysia ja boleh join tau.

Selain menang hadiah di laman web, korang jugak boleh menang hadiah bila ke booth Traveloka.
Yang berhampiran Bukit Jalil tu jom beramai-ramai kita memeriahkan booth Traveloka. Ada pelbagai aktiviti yang menarik. Sangat rugi kalau tak join sebab bukan senang Traveloka nak anjurkan program yang besar-besaran macam ni. Ada rezeki berpeluang menangi hadiah yang sangat lumayan. Siapa yang tak nak kan. Nilai keseluruhan hadiah tersebut bernilai RM200,000!!!



Let's Rise And Win Together




Trip Ke Sabah - Hari Pertama


Trip Ke Sabah - Hari Pertama | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha nak share dengan korang trip badget tasha. Tasha pergi trip ni dari KL dengan 3 orang kawan dan sorang kawan dah tunggu  di Sabah. 


Hari Pertama 15 Ogos 2017

Flight kami ke sabah pada pukul 5.35 pm. Tapi disebabkan cuaca yang kurang elok sejak akhir-akhir ni, banyak flight yang delay. Termasuklah flight kami. Mula-mula delay sampai 6.30.. Lepas tu delay lagi sampai 8.20 pm... So, agak lewat jugak la kami sampai masa tu. Lebih kurang pukul 11 lebih. Disebabkan flight kami delay 2 jam lebih, kami pun dapatlah burger sebiji.. Jadi lah untuk alas perut. 


Bila bagitau orang tiket yang kami dapat ni murah gila. Ramai yang tak percaya. Kami dah booking tiket ni dalam bulan 11 tahun lepas. Kami grab masa promo.. So, sorang boleh dapat RM9.58. Lebih kurang RM10 la. Pergi balik dah RM20. Jimat kan...

Masa pergi semua bag baju kami bawak masuk cabin. Just pastikan beg tak lebih 7kg la.. Risau jugak takut terlebih berat sampai sanggup ambil penimbang ikan sebab nak timbang beg ja.. hahaa...

Masa balik ja kami amik baggage 15 kg. Faham-faham ja la.. bila shopping banyak benda nak beli kan. tu pun 15 kg kami share 3 orang (sorang 5KG je). Nampak sangat trip badget kan.

Total flight KL-KK-KL + baggage 5KG = RM31.80

Untuk hari pertama ni jugak kami tak ambil kereta sewa lagi. Kami ingat nak amik grab ja kan. Tak berbaloi sewa kereta sebab kami sampai dah malam kan. Alhamdulillah, rezeki member datang jemput. Kebetulan malam tu dia free. Lagi jimat la kami. Terus bawak kami check in kat Sakot Hostel. 


Sakot Hostel ni tasha booking last minute la jugak. Dalam dua hari lagi nak pergi baru booking. Nasib baik ada kosong jugak walaupun hari pertama bilik lain, hari kedua bilik lain. Tapi bilik dia cantik kot. Bersih, sangat selesa, ada laundry... Pekerja dia macam pramugari dah pakaian dia. Layanan sangat tiptop. 

gambar dari agoda ye.Hari tu tak sempat nak snap.

Satu malam di Sakot tasha dapat RM73 diskaun 30% . Booking guna apps Agoda tau. kalau booking melalui web agoda mahal sikit dalam seringgit. Kalau booking direct dengan Sakot tak dapatlah diskaun 30%... Booking direct dengan Sakot harga lebih kurang RM110 satu malam. 

Total 2 malam di Sakot Hostel adalah 170.96 termasuk tax and fees. 
Kalau bahagi 3 jadi RM57/seorang

Sampai di tempat penginapan pun dah lewat. Memang tak sempat la nak jalan-jalan malam tu. Terus tidur, tunggu next day pulak... Kita ke pulau.........


Trip Ke Sabah - Hari Kedua 16 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Ketiga 17 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Keempat 18 Ogos 2017 
Trip Ke Sabah - Hari Kelima 19 Ogos 2017



Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda


Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda
| Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Setiap orang mesti ada azam masing-masing kan. Boleh dilihat ramai sangat nak kurus, nak cantik, nak berjaya.. Dan semestinya setiap azam tu merupakan sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Tapi, kalau tak kuat semangat, azam tu sekadar dimulut ja la.. sia-sia. 

Untuk capai semua azam tu, hati kena kental. Sebab tu Pharmaton nak bagi ganjaran kepada sesiapa yang bersemangat untuk capai azam masing-masing. 


Kempen Ganjaran Pencapaian Anda


Pharmaton telah memperkenalkan kempen "Ganjaran Pencapaian Anda" (Reward Your Achievement) yang bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada tahun 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan, di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


“Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahtera an diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cab aran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia akan ditaja Pharmaton ® dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan – kesihatan, pembangunan diri, memanjakan diri serta mengembara. 


Bukan setakat itu, SALAH SEORANG daripada 15 pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama chef selebriti dan duta jenama Pharmaton ® , Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta. 

Sherson Lian, yang dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personfikasi sempurna seorang pengguna Pharmaton ® , komited untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

“Sebagai seorang chef, perancangan yang rapi, ketepatan dan fokus amat diperlukan. Sepanjang kerjaya saya, didapati bahawa adalah penting untuk meletakkan azam yang boleh dicapai pada setiap tahun dan berusaha untuk merealisasikannya. Sering kali kita lupa untuk meraikan kejayaan yang dicapai dan disebabkan itu, Pharmaton® ingin memberi ganjaran terhadap pencapaian anda bersama anda. Saya amat berbesar hati dan teruja untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif bermakna ini,” kata chef selebriti, Sherson Lian. 

Untuk menyertai peraduan “Ganjaran Pencapaian Anda”

1. Dapatkan borang penyertaan di outlet yang menjual pharmaton
2. Isi borang dan kongsikan mengapa anda patut menang... (dalam 30 patah perkataan atau kurang)
3. kemudian boleh menghantar borang peraduan yang lengkap ke dalam sebuah kotak pungutan 

atau

menerusi Whatsapp di talian 017 235 2960. 




Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang! Untuk lebih maklumat, sila lawat www.pharmaton.com.my

Mengenai Pharmaton ®

Dengan sejarah selama lebih 50 tahun, Pharmaton ® merupakan jenama multivitamin dewasa No. 1 di Malaysia. Kapsul/caplet makanan tambahan semua dalam satu yang menggunakan formulasi Swiss itu mengandungi vitamin dan mineral penting, di samping Ekstrak Ginseng G115® piawai.

Aspek kualiti dan keselamatan Ekstrak Ginseng G115® piawai telah diuji dan dikaji dengan teliti menerusi lebih 30 kajian klinikal. Menerusi penstandardan yang ketat, Pharmaton ® memastikan setiap kapsul/caplet mengandungi kuantiti ramuan yang tepat dan sama. Gabungan Ekstrak Ginseng G115® dan multivitamin serta mineral penting diuji secara klinikal untuk mempertingkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan dengan pengambilan 1 kapsul sehari.


5 Sebab Utama Kenapa Saya Memilih AirAsia

AirAsia
sumber : google

5 Sebab Utama Kenapa Saya Memilih AirAsia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Sejak jauh merantau ni, perkara yang paling takut nak balik kampung masa musim cuti adalah tiket bas nak balik kampung habis. Tiket ada tapi terpaksa merempuh jem la pulak. Memang meletihkan. Jadi terpaksalah mereput sorang-sorang kat kolej tu. Kalau time raya memang raya kat rumah sedara la. Tu terjadi masa sem 1. Lepas tu akak tasha ajar booking flight AirAsia. Dia cakap senang naik flight. Murah, cepat pun cepat. Tak payah mereput lama-lama tunggu 6 7 jam baru nak sampai. 

So, nak balik kampung ka nak travel ka tasha mesti booking flight dulu. Dalam banyak-banyak airlines, tasha lebih suka AirAsia. Baru-baru ni AirAsia telah memenangi anugerah Skytrax World Best Low Cost Airline. Kalau dah menang anugerah tu, memang terbukti la tambang flight AirAsia ni sangat murah dan berbaloi. Nak travel dalam negara? Luar Negara? Dah tak payah risau. Pilih ja AirAsia. Selalunya kalau kita pergi travel ka mesti nak berjimat kan. Low Fare ticket adalah pilihan yang bijak untuk korang. Walaupun korang perlu membayar caj tambahan untuk beberapa keperluan seperti check-in baggage, meal in flight dan lain-lain lagi, namun ia masih lagi merupakan penerbangan termurah berbanding dengan airlines yang lain. Meh tasha share 5 sebab kenapa tasha pilih AirAsia. 

Tambang AirAsia Lebih Murah

Promo AirAsia
sumber : google

Memang tak dinafikan, ramai penumpang akan memilih AirAsia sebab tambang yang lebih murah. Kalau nak dibandingkan dengan airlines yang lain memang gigit jari la. Tidak kiralah korang nak fly untuk domestik atau antarabangsa pun, ia tetap merupakan cheapest flight in the world. AirAsia selalu jugak buat promosi, di mana harganya adalah jauh lebih murah. Percaya atau tidak, harga tiket flight dari KL ke Kota Kinabalu yang tasha tempah baru-baru ni cuma RM10 sahaja. Pergi balik baru RM20. Memang Murah gila. Nampak ja terus grab. 

Nak tahu macam mana tasha boleh dapat tiket semurah tu? Tasha sarankan korang daftarlah sebagai ahli. Bagi ahli yang berdaftar, AirAsia akan hantar newsletter by email setiap kali ada promotion. Peluang sangatlah tinggi untuk dapatkan tiket yang murah sebab AirAsia akan utamakan ahli yang berdaftar dulu. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk terbang dengan harga rendah yang paling maksimum.

AirAsia menawarkan pelbagai route destinasi

AirAsia Routes
sumber : google

Macam yang tasha cakap tadi, AirAsia bukan sahaja fly dalam Malaysia sahaja tapi ke luar negara pun boleh. Kalau nak dibandingkan dengan Low Cost Carrier airlines yang lain korang boleh fly ke lebih 400 routes from all the hubs dengan AirAsia ni. Dah nama pun AirAsia of course la korang boleh jelajah satu Asia. Jadi, Tasha memang setujulah dengan slogan “Now Everyone Can Fly”. Sebabnya dengan tambang yang murah, semua orang boleh jelajah dunia. Nak ke mana? Beijing? Busan? Sydney? Gold Coast? Semua low fare beb. 

AirAsia menawarkan pakej pelancongan

Dairy Farm Kundasang
Travel to Sabah

Yang ni paling best. Kalau untuk kaki travel, korang mesti ambik pakej pelancongan yang AirAsia tawarkan ni. Selain dapat menjimatkan kos kat tempat orang, korang dah tak payah pening-pening fikir ke mana tempat menarik yang perlu korang kunjungi lebih-lebih lagi jika korang buat trip ke negara luar. Pakej pelancongan yang disediakan ni memang membantu melancarkan lagi trip korang. Korang dah la dapat terbang dengan harga penerbangan yang paling murah, dapat pulak pakej pelancongan yang murah. Sangat berbaloi! Korang nak apa lagi? Dalam pakej pelancongan tu semua dah complete daripada accommodations sampai lah lawatan tempat menarik. Lepastu, perkhidmatan seperti airport transfers ke hotel dan pakej pelancongan ni adalah sangat bagus untuk pre-booked sekali dengan flights sebab ia lebih terurus dan memudahkan korang.

Excellent Service dari Cabin Crews AirAsia

Cabin Crews AirAsia
sumber : google

Selain kita dapat menikmati penerbangan yang termurah, service airlines ni juga agak tiptop! Kalau korang tak percaya, masa melangkah masuk ke pintu flight akan ada beberapa orang cabin crew yang tunggu kat tepi tu. Mereka akan sambut penumpang dengan senyuman mesra dan ucap “selamat datang” setiap kali penumpang masuk. Satu lagi yang tasha kagum dengan cabin crews ni, mereka sangat friendly and helpful. Hari tu masa nak balik dari Sabah, kertas imigresen kawan tasha hilang. 

So, dia kena buat report. Padahal masa tu beberapa minit ja lagi nak fly. Memang risau la takut tak sempat kena tinggal. Nasib baik pramugari tu tak marah. Senyum ja dia. Dia siap cakap lagi, “tak pa sempat lagi, jangan risau kami tunggu”. Memang cuak gila. Nasib baik sempat siap report tu. And thank you so much to that cabin crew. 

Kelebihan Pre-Booking dengan AirAsia

add on services airasia
sumber : Google

Syarikat penerbangan AirAsia ni menawarkan airfares yang berbeza. Jadi korang boleh pilih mengikut kesesuaian korang. Kalau korang nak dapatkan low fare, korang kenalah buat pre-booking sekurang-kurangnya 21 hari lebih awal. Lagi awal, lagi baik. Sebabnya, kalau korang tempah awal peluang korang untuk nikmati penerbangan dengan airfares pada harga yang sangat murah adalah tinggi tidak kira untuk mana-mana promosi. Ini kerana, dalam fare system sudah ditetapkan kuota tertentu tiket-tiket penerbangan yang dijual pada harga yang sangat murah. Selain tu, korang juga boleh buat pre-booking untuk meals in flight, peruntukan bagasi, pilihan tempat duduk dan insurans perjalanan.


Apa yang tasha kongsi ni, berdasarkan pada pengalaman tasha. Dan tasha percaya korang yang pernah fly dengan AirAsia pun akan bersetuju dengan apa yang tasha kongsikan ini. Mungkin ada yang nak tambah lagi sebab-sebab korang memilih AirAsia sebagai pilihan utama untuk fly. Pada sesiapa yang plan nak travel tu, korang selalulah belek promo yang AirAsia buat tu. Kalau korang taknak lepaskan promo tu, better korang daftarlah sebagai ahli AirAsia. So, semua promo terkini korang akan dapat tahu dulu. Ok, dah boleh start buat tabung travel. 😄

“Now Everyone Can Fly” 




Azam Tahun 2017


Azam Tahun 2017 | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Happy New Year guys! Seriously, cepat sangat masa berlalu. Tup tup dah masuk tahun baru. Tak terasa dah hujung tahun. Rasa macam baru semalam ja habis sekolah. Bila dah bertukar tahun ni, umur pun dah bertukar, komitmen pula makin bertambah... In shaa Allah, tahun ni akan cuba kuat untuk hadapi liku-liku 2017. 

Dah start Latihan Mengajar

In Shaa Allah kalau tiada sebarang kekangan awal febuari 2017, Tasha dah start latihan mengajar (LM) di sebuah tadika di Shah Alam. Bersediakah untuk mengajar ni? Masih berfikir lagi. Takut tak mampu nak jalankan amanah dan tanggungjawab yang bakal dipikul. 

Bila orang cakap mengajar budak-budak ni senang ja. Bukan macam budak sekolah menengah. Ye Betul. Tapi kena ingat setiap peringkat pengajaran ada cabaran masing-masing. Masa peringkat kanak-kanak ni la guru-guru tadika perlu bertungkus lumus untuk mengajar. Bukan setakat mengajar ABC 123 sahaja. Tapi disinilah sikap dan perlakuan mereka akan terbentuk. 


Azam 2017 tasha

Bila dah masuk tahun baru ni mestilah ada azam baru kan atau azam lama yang belum tercapai lagi.
Untuk tahun ni, tasha berazam untuk terus diberikan kekuatan mental dan fizikal untuk habiskan degree tasha dengan baik dan cemerlang. Cepatnya masa. Dah nak habis study la.... 

Tasha harap dapat jalankan tanggungjawab dan amanah sebagai pendidik dengan baik dan diterima baik oleh seluruh warga tadika tersebut. Bila apa yang dipelajari dapat dicurahkan kepada kanak-kanak terasa tidak sia-sia belajar ilmu ni. Ilmu ni bukan ja untuk guru-guru, tapi boleh juga dipelajari oleh ibu bapa. Sebab tu ibu bapa digalakkan ambil parenting class. Fuh, rasa bangga pulak bila kita ada ilmu ni dapatlah aplikasikan ilmu ni untuk anak sendiri nanti. hehe...

Bercuti ke Sabah. Bulan 10 hari tu memang ke sabah. Ziarah kawan. Tetapi masih ada yang belum terlaksana dan akan dilaksanakan pada bulan 8 nanti. Alhamdulillah tiket flight dah beli. Masa Air Asia buat promosi memang kena grab betul la sebelum terlambat. Sempatlah grab tiket flight KL - KK - KL hanya RM20. Murah gila kan... 

In Shaa Allah akan naikkan sedikit status diri. Mungkin. Tapi tu masih dalam perancangan. Doakan yang terbaik ok.

Apa azam baru korang???


Bercuti di Resort Noba Pulau Dayang Bunting Langkawi

resort noba

Bercuti di Resort Noba Pulau Dayang Bunting Langkawi | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Seperti yang kita tahu Langkawi merupakan sebuah pulau pelancongan yang sangat popular. Untuk pengetahuan umum, Langkawi dikelilingi oleh 99 buah pulau yang kecil. Tasha nak share sebuah resort yang terletak di salah satu pulau di Langkawi iaitu Pulau Dayang Bunting. 

Dan pulau tersebut merupakan kampung halaman tasha. Ramai yang masih tidak tahu akan adanya perkampungan di pulau tersebut. Di Pulau Dayang Bunting hanya ada satu buah kampung sahaja iaitu Kampung Selat Bagan Nyior. 90% pulau tersebut adalah hutan. 

Ada yang bertanya "ada sekolah kat situ?" "Ada elektrik tak?" "Ada kemudahan apa ja kat situ?" Sebenarnya di situ ada pelbagai kemudahan kecuali shopping complex sahaja yang tiada. 

Apa yang menarik tentang Resort Noba?



1) Resort ini terletak ditepi laut. Bagi sesiapa yang nak lari dari kesibukan kota tu boleh la datang ke sini. Dapat menikmati kesegaran angin laut. petang-petang boleh pusing kampung dan ke pulau sebelah iaitu Pulau Tuba. Pulau Tuba dengan Pulau Dayang Bunting dihubungkan dengan sebuah jambatan. View atas jambatan pun best. Boleh pancing ikan buat yang kaki pancing la.



2) Makan 4 x sehari cuma RM 40/seorang. Dapat pulak makan menghadap laut macam tu. Selalu makan nampak jalan raya raya, dengar bunyi kereta lalu lalang. Kali ni makan nampak laut, bot pulak yang lalu lalang. 


3) BBQ RM 45 seorang. Bukan senang nak dapat makan makanan laut yang segar dan murah macam ni. Kalau di pekan susah nak dapat makanan laut segar. Kalau beli dekat supermarket ja mesti ikan dah mata merah dah. Udang pulak lemau ja tengok. Rasa makanan laut yang segar dengan tak segar lain tau. Manis dia tu sukar diungkapkan. Cewah... 



4) Harga chalet bermula dari RM 65 lengkap dengan aircond. Bagi yang bawa keluarga besar anda boleh sewa homestay terus, lagi jimat kan. Kat sini kalau anda nak honeymoon, buat family days, event sekolah, nak bercuti dengan kawan-kawan, yang jauh-jauh datang nak meminang orang di kampung ni pun boleh sewa di chalet. Haha... 

Untuk ke resort ini anda perlu menaiki bot penumpang dari Jeti pelancongan Langkawi. Tambang untuk ke Pulau Dayang Bunting adalah RM5/sehala. 

Untuk tempahan

No. telefon :016-3350527
Facebook: Resort Noba


Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan pesanan.