Showing posts with label Cetak Gambar. Show all posts
Showing posts with label Cetak Gambar. Show all posts

Hadiah Mug Bergambar Untuk Kenangan


Hadiah Mug Bergambar | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pernah tak korang pening nak nak cari hadiah yang murah tapi bermakna? Tasha selalu macam tu. Bila dah sampai birthday family, kawan-kawan atau si dia selalu tak tau nak hadiahkan apa. Nak beli barang mahal-mahal tak mampu pulak. Tapi sekarang dah tak payah pening. Hadiahkan mug yang ada gambar kenangan korang. Mesti lagi bermakna kan...

Cantik tak mug ni? Mug ni tasha tempah khas di WePrintGift. Sebelum tasha cerita macam mana nak tempah, meh tasha kenalkan korang dengan WePrintGift dulu ye.


Apa itu WePrintGift?

WePrintGift ni merupakan satu company printing atas talian. Korang dah tak payah nak pergi kedai semata nak print gambar korang tu. Tempah online ja. WePrintGift ni menawarkan lebih daripada 3000 produk untuk anda jadikan hadiah. Barang-barang semua high quality, user friendly design tools dan yang paling penting kaedah printing yang tahan lama. Jaminan 100% pulangan wang kalau hasilnya tak serupa bikin.

Barang-barang yang korang print tu bukan ja boleh boleh dijadikan sebagai hadiah, tapi korang boleh juga gunakan sebagai hiasan dalam rumah atau bilik korang. 

Sekarang kan zaman semua nak letak gambar masing-masing. Kat baju la, kat pinggan la dan yang paling famous sekali orang suka print gambar kat mug. Kalau beli kat kedai design semua sama ja kan. Kalau mug tu ada gambar kita sendiri, nama atau kata-kata kita, jadi lebih bermakna. Kalau di WePrintGift korang boleh pilih sama ada nak guna design tool yang ada dalam website WePrintGift atau design sendiri guna Adobe Photo atau Illustrator, upload then terus print.

Kenapa korang wajib tempah mug di WePrintGift?


  1. Ceramic
  2. 3.25" Diameter, 3.75" tinggi
  3. Dishwasher and Microwave safe
  4. available in 11oz
  5. Gred AA mug with premium quality
  6. fully imprinted with monogram, logo or any image on the surface
  7. available in glossy and matte type
  8. no minimum order require (MOQ)

Cara tempah Mug

  1. Pilih produk yang korang nak (mug)
  2. Create your own design. kalau dah ada design sendiri boleh terus upload.
  3. place order. Dah buat bayaran semua, korang tunggu depan pintu ja. Abang Posmen hantar la nanti bila siap.

Kalau korang tak faham lagi macam mana nak order.Boleh tekan link ni. Dia akan tunjuk step by step.


Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke laman web tertera.





Mudahnya Print Gambar Dengan Droprint


Mudahnya Print Gambar Dengan Droprint | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang suka ambik gambar. Korang pun mesti suka kan ambik gambar. Jangan nak tipu ok... Asyik simpan dalam phone ja. Lama-lama memori penuh kena delete jugak. Nak print? Malas yang amat nak keluar rumah. Dah jangan risau, sekarang dah ada Droprint..


Apa itu Droprint?

Droprint ni merupakan aplikasi untuk print gambar melalui telefon. Pilih ja gambar dari mana-mana album dalam phone korang. Dah tak payah nak transfer ke pendrive kalau nak bawak softcopy ke kedai. Dok rumah, log in Droprint, bayar then tunggu gambar sampai rumah. Kualitinya korang tak perlu risau. Tasha jamin kualiti high class... 



Droprint ni ada 3 style yang awesome. Korang boleh pilih style mana yang korang suka.
  1. style photobook RM48 (perfect bind untuk 32 pages) 
  2. style prints biasa RM21 untuk 20 pieces. Yang ni pulak ada 3 sub style iaitu polastyle, instastyle dan classic 4R. 
  3. style giftbox RM28 untuk 20 pieces 


Cara Print Gambar Dengan Droprint

1. Muat turun applikasi droprint dari Playstore
2. Buka droprint dan log in guna Facebook atau sign up
3. Pilih style print yang korang suka (ada 3 jenis: print biasa, photobook, dan giftbox) 
4. Isi no phone dan alamat penghantaran,  upload gambar yang dipilih tadi
5. Bila dah 100% selesai upload gambar, boleh terus buat payment!



 Jangan lupa masukkan code "5WADFE" untuk dapatkan diskaun RM5



>> DOWNLOAD SEKARANG <<
Official website: http://www.droprint.my/

Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine


Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman sekarang ni semakin kurang orang nak cuci gambar kan. Sebab apa? Sebab malas nak tunggu lama-lama. Jauh. Jadi sekarang dah tak perlu risau sebab dah ada Weprint machine. 


Apa itu WePrint Machine?

WePrint Machine merupakan mesin pencetak gambar berkualiti tinggi hanya perlu diakses oleh aplikasi wechat. Ianya merupakan mesin pencetak segera yang pertama di Malaysia.Gambar pula boleh dicetak di atas pelbagai jenis material seperti  photo paper, magnetic paper atau dicetak terus secara heat transfer atas cover telefon dan button badge.


5 Langkah Mudah Menggunakan WePrint Machine



Pastikan sebelum mencetak anda telah install aplikasi wechat. 
1. Scan QR code dan follow WePrint Machine di Wechat.
2. Pilih negeri dan event ( birthday, wedding etc)
3. Pilih gambar dan dan klik 'Print Photo'
4. Crop gambar ikut kesesuaian anda dan masukkan ID code yang ditunjukkan pada mesin.
5. Gambar anda siap dicetak. ^^


Jana Pendapatan Dengan WePrint Machine

Kebanyakkan WePrint banyak digunakan di pasaraya untuk menarik lebih ramai pelanggan. Selain itu ianya sangat sesuai untuk peniaga-peniaga yang ingin promote bisnes anda. Sementara menunggu gambar dicetak, weprint akan memaparkan iklan-iklan. Jadi secara tak langsung ia merupakan marketing yang terbaik. 

Selain daripada itu, contohnya ada majlis bertunang, kahwin,birthday atau apa-apa acara, WePrint sangat membantu untuk abadikan kenangan anda. 

Lepas ni kalau anda nampak WePrint Machine di mana-mana pasaraya anda bolehlah menggunakan kupon diskaun ni. Hanya perlu scan QR Code sahaja.


Siapa Pembekal WePrint?

Liberty printing merupakan pembekal WePrint machine yang diimport secara eklusif. Sekiranya anda berminat untuk menjadi pengedar wePrint di kawasan anda, atau berminat untuk menggunakan servis WePrint atau berminat untuk membeli untuk kegunaan sendiri anda bolehlah hubungi maklumat di bawah:


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
 Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)