Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

Traveloka Fly & Win CNY Contest


Traveloka Fly & Win CNY Contest | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua. Tak lama lagi dah nak sambut Chinese New Year kan. Bila CNY je, mesti cuti kan. Bila cuti ramai yang suka jalan-jalan. Tak suka dok diam kat rumah. Ada ja tempat yang nak pergi. Tak kisah la jauh ke dekat. Sepanjang zaman study banyak dah tempat yang tasha pergi dengan kawan-kawan. Ye la zaman study ni ja la nak dapat jalan dengan kawan-kawan pun. Zaman study memang tak ada pendapatan tetap lagi, tapi disebabkan kami gigih nak jalan-jalan kami akan menabung. 

Korang, Tasha ada berita best nak kongsi dengan korang yang kaki travel. Nak tahu tak Traveloka ada anjurkan satu contest sempena Chinese New Year 2018. Hadiahnya mestilah gempak punya. Ada 3 tempat percutian yang menarik yang akan korang menang kalau join contest ni. Nak tahu tak contest apa? Baca sampai habis tau.

Traveloka Fly & Win CNY Contest

Bermula 22 Januari 2018, Traveloka telah menganjurkan satu contest iaitu Traveloka Fly & Win CNY Contest. Contest ni dianjurkan sempena Chinese New Year 2018. Korang join contest ja pun dah boleh menang untuk travel. Buat kaki travel macam tasha ni memang wajib join la. Nak kumpul duit sendiri nak jalan-jalan makan masa jugak tau. Ni bila ada CNY 2018 contest dari Traveloka memang akan manfaatkan betul-betul la. Ala, bukan susah pun nak join contest ni. Kejap lagi tasha ajar ok. 

Contest ini bermula dari 22 Januari sehingga 28 Febuari 2018. Tapi, pihak penganjur berhak nak pendek atau panjangkan lagi tempoh contest ni tanpa sebarang notis. Korang jangan buang masa. Join je terus, tak perlu nak tunggu tarikh tutup baru nak join. 

Contest yang dijalankan berkonsepkan mini game. Yang kaki game nak test korang punya hebat ke tak hebat meh join contest ni. Ada rezeki boleh pergi melancong weh. Main game je pun dah boleh melancong. Tasha bukan kaki game tapi bila tengok hadiah yang ditawarkan tu sangat berbaloi, tasha akan cuba untuk join jugak. 

Syarat Menyertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Kalau nak join mana-mana contest pun kena ada syaratnya. Syaratnya sangat simple tapi tak boleh jugak ambil sambil lewa. 

Syarat-syaratnya adalah:-

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas yang menetap di Malaysia sahaja. Even korang warganegara Malaysia tapi menetap negara lain korang tak boleh join ok. 

2. Bagi yang bawah 18 tahun tu pun boleh jugak join tapi kena bagitau parent dulu and dapatkan kebenaran dorang dulu. Kalau dorang izinkan cepat-cepat join tau.

3. Korang wajib ada account Facebook. Rata-rata sekarang ni semua dah ada facebook kan. Kalau tak join memang rugi la. Bukan kena isi borang keluar duit pun.


Cara-cara Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Sebelum tu korang kena follow Traveloka Malaysia Facebook Fan Page dulu. Sebab nanti apa-apa pengumuman pemenang akan diumumkan kat situ. Jangan terlepas pulak nanti. 

Nak join korang kena pergi ke link ni  https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest untuk join contest. Then korang akan masuk ke laman ni:- 

Log in account Facebook and make sure setkan "public"
untuk submit jumlah score korang nanti. Penting ni tau!!!

Klik Instruction untuk korang tahu
 cara-cara nak main game ni

kemudian klik Back and
klik Start game untuk main

Just tap skrin. Jangan Langgar bangunan,
layang-layang atau apa-apa objek
.

If korang lepas 1 bangunan korang akan
score 1 point je. Kalau langgar korang kira mati la.
Kalau nampak angpau, langgar je angpau tu.
Korang akan score 10 point tau

Dah puas hati dengan score tu,
korang boleh share and submit score korang tu

Isi detail korang.
Jangan salah masuk detail. Check betul-betul tau.

Dah berjaya submit. Korang boleh share score korang
maksimum 5 kali sehari. Esok pulak submit ye. 


Hadiah Gempak Menanti Anda

Haaa, senang je kan game dia. Kacang je... Kalau korang nak menang hadiah korang kena score top 3. Hanya top 3 sahaja yang akan dapat hadiah. Tapiii... yang rajin share pasal contest ni kat facebook pun boleh menang jugakkkk...

Grand Finale Prizes

1. Hadiah Utama percutian 6 hari 5 malam ke Seoul, Korea untuk dua orang. (Flight and accommodations only). 

2. Tempat kedua percutian 5 hari 4 malam ke Phuket, Thailand untuk dua orang.  (Flight and accommodations only). 

3. Tempat ketiga percutian 4 hari 3 malam ke Langkawi untuk dua orang. (Flight and accommodations only) 

Hadiah Kaki Share di Facebook

Peserta juga berpeluang untuk menang baucer traveloka yang bernilai RM1,000 seorang apabila share contest ni di Facebook. Pemenang akan dipilih secara random. 


Korang tak teruja ke tengok hadiah gempak tu. Semua tempat percutian best-best. Rasa semangat je nak join contest ni. Nak sangat jalan-jalan ke tempat orang pula. Orang kata jauh perjalanan, luas pemandangan. Kita pergi tempat orang dan tengok cara hidup dorang, budaya, suasana tempat tu.  Tunggu apa lagi jom ramai-ramai share contest ni kat facebook. Kita ajak kawan lain join sekali. Baru meriah. 


Jom Travel dengan Traveloka!!!


Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky

 JOIN SEKARANG

Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky. | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Jom ramai-ramai join Giveaway ni. Untuk giveaway ni tasha juga merupakan sponsor duit raya. Raya kan sebulan. hehe... Haa.... bukan senang nak dapat duit raya daripada tasha. Cuma ikut syarat simple yang telah ditetapkan oleh penganjur je. 

Good Luck you all... :)

Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda


Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda
| Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Setiap orang mesti ada azam masing-masing kan. Boleh dilihat ramai sangat nak kurus, nak cantik, nak berjaya.. Dan semestinya setiap azam tu merupakan sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Tapi, kalau tak kuat semangat, azam tu sekadar dimulut ja la.. sia-sia. 

Untuk capai semua azam tu, hati kena kental. Sebab tu Pharmaton nak bagi ganjaran kepada sesiapa yang bersemangat untuk capai azam masing-masing. 


Kempen Ganjaran Pencapaian Anda


Pharmaton telah memperkenalkan kempen "Ganjaran Pencapaian Anda" (Reward Your Achievement) yang bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada tahun 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan, di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


“Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahtera an diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cab aran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia akan ditaja Pharmaton ® dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan – kesihatan, pembangunan diri, memanjakan diri serta mengembara. 


Bukan setakat itu, SALAH SEORANG daripada 15 pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama chef selebriti dan duta jenama Pharmaton ® , Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta. 

Sherson Lian, yang dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personfikasi sempurna seorang pengguna Pharmaton ® , komited untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

“Sebagai seorang chef, perancangan yang rapi, ketepatan dan fokus amat diperlukan. Sepanjang kerjaya saya, didapati bahawa adalah penting untuk meletakkan azam yang boleh dicapai pada setiap tahun dan berusaha untuk merealisasikannya. Sering kali kita lupa untuk meraikan kejayaan yang dicapai dan disebabkan itu, Pharmaton® ingin memberi ganjaran terhadap pencapaian anda bersama anda. Saya amat berbesar hati dan teruja untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif bermakna ini,” kata chef selebriti, Sherson Lian. 

Untuk menyertai peraduan “Ganjaran Pencapaian Anda”

1. Dapatkan borang penyertaan di outlet yang menjual pharmaton
2. Isi borang dan kongsikan mengapa anda patut menang... (dalam 30 patah perkataan atau kurang)
3. kemudian boleh menghantar borang peraduan yang lengkap ke dalam sebuah kotak pungutan 

atau

menerusi Whatsapp di talian 017 235 2960. 




Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang! Untuk lebih maklumat, sila lawat www.pharmaton.com.my

Mengenai Pharmaton ®

Dengan sejarah selama lebih 50 tahun, Pharmaton ® merupakan jenama multivitamin dewasa No. 1 di Malaysia. Kapsul/caplet makanan tambahan semua dalam satu yang menggunakan formulasi Swiss itu mengandungi vitamin dan mineral penting, di samping Ekstrak Ginseng G115® piawai.

Aspek kualiti dan keselamatan Ekstrak Ginseng G115® piawai telah diuji dan dikaji dengan teliti menerusi lebih 30 kajian klinikal. Menerusi penstandardan yang ketat, Pharmaton ® memastikan setiap kapsul/caplet mengandungi kuantiti ramuan yang tepat dan sama. Gabungan Ekstrak Ginseng G115® dan multivitamin serta mineral penting diuji secara klinikal untuk mempertingkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan dengan pengambilan 1 kapsul sehari.


KOREAN BEAUTY SHOP | ALTHEA TURNS ONE!!!


KOREAN BEAUTY SHOP | ALTHEA TURNs ONE!!! Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Happy Birthday Althea Korea yang pertama pada hari ini iaitu 20 Julai. Yeay!!! Excited bila first time dapat shopping di Althea. Rambang mata jugak nak pilih. Macam-macam ada.. Daripada skincare, makeup,hair and body care pun ada. Nak jenama apa?? semua ada.. cari ja dalam tu. 

Althea? Apa tu?

Actually, Althea ni merupakan laman web yang menjual pelbagai barangan kecantikan dari korea. Set penjagaan diri dari hujung kaki sehingga hujung kepala. Pos direct dari korea tau dan harga yang ditawarkan jugak amat berbaloi dan murah. 

Bukan tak tahu dah la pos dari Korea, shipping of course la mahal kan. so, untuk pembelian bernilai RM150 ke atas kos postage adalah percuma. Jadi anda tak perlu risau kalau shopping banyak-banyak lebih RM150 tak ada kos shipping. Bayar harga barang ja. Dia hantar sampai depan rumah. 

Let's celebrate Althea's first birthday

Sempena Birthday dari 20th - 31st July 2016 Althea ada nak bagi special gift dan contest.

1.Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit



For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

2.Free Goodies for first 1,500 shoppers


Full size beauty products. While stocks last. 

3.Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!


Pick 3 top sellers product. Rebate will be credited into your account. 
Use the credit on next purchase!

4. #AltheaTurns1 Instagram Contest


- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as 

Grand Prize x 1 Winner
Macbook Air + Ipad Air 2

2nd Prize x 2 Winner
iPhone 6S / Samsung Galaxy S6 Edge

3rd Prize x 1 Winner
Canon EOS m10 selfie camera

4th Prize x 3 Winner
Althea Shopping Credits $300

5th prize x 10 Winner
Althea Beauty Box worth $100
Consolation Prizes x 30 Winner
Althea Shopping Credits $10

- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.

- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.


Website: my.althea.kr
Facebook: Althea Malaysia
Instagram: @altheakorea

Raya Lucky Draw Contest BEG LOUIS VUITTON bernilai RM6000


Raya Lucky Draw Contest daripada  Dexandra Perfume 

PROMOSI RAYA!!

Yang belum cuba , cuba dulu.. dari 6 june sampai 10 julai ni DEXANDRA buat jualan sempena bulan ramadhan dan puasa.

Dan lagi best, dexandra buat cabutan bertuah tau.. 10 pemenang dapat duit raya RM200 & 2 BOTTLE DEXANDRA. dan pemenang utama dapat BEG LOUIS VUITTON bernilai RM6000..

BELI & BERPELUANG MENANG..best ke best? best lah kan..
Tempoh Penyertaan : 1 - 30 June 2016


Cara untuk menyertai Raya Lucky Draw Contest daripada  Dexandra Perfume 


Promosi Raya Dexandra 1 botol jatuh harga RM55??


Ok, dengan ini, De'Xandra telah 'JATUHKAN' harga daripada RM65 sebotol kepada RM55 SEBOTOL KALAU KORANG BELI 2 BOTOL KE ATAS! Klau beli sebotol, harga menjadi RM60.. Tp buat apa beli sebotol, alang-alang beli lah 2 botol terus, JIMAT GILERR KOT.. tak beli sekarang, CONFIRM rugi lepas nie.. CONFIRM !

Untuk order boleh Whatsapp Tasha 013635165


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

CouponBelanja Photo Contest


CouponBelanja Photo Contest. Hari tu tasha ada kongsi bagaimana cara untuk menggunakan CouponBelanja versi mobile. Untuk hari ni tasha ada berita baik dimana CouponBelanja telah membuat satu photo contest. Syarat yang dikenakan sangat simple. Orang yang tidak mempunyai blog pun boleh join sebab penyertaan bagi contest ini hanya menggunakan Facebook.

Syarat CouponBelanja Photo Contest

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
2. Daftar sebagai ahli CouponBelanja di http://www.couponbelanja.com/registration/photo-contest
3. Jawab soalan di bahagian komen setiap gambar contest di Facebook CouponBelanja  (https://www.facebook.com/couponbelanja/)
4. Berpeluang tinggi untuk menang apabila share gambar di Laman sosial yang lain.

Kriteria untuk menang CouponBelanja Photo Contest

1. Setiap jawapan yang betul akan mendapat 10 point.
2. setiap kali share akan dapat 5 point bonus.
3. Gunakan #photocontest apabila anda share gambar tersebut.
4. Peserta yang mempunyai point tertinggi akan menang.
5. 3 pemenang yang dicari. Mungkin anda salah seorangnya..

Hadiah CouponBelanja Photo Contest

RM75 Gift Card From Zalora Malaysia

Lepas tu boleh la shopping di Zalora ^^

Tarikh penting

Anda masih lagi boleh join Contest ini. Ianya akan tamat pada esok hari iaitu 22 Mac 2016. 
Tarikh untuk umum pemenang pula adalah 24 Mac 2016.

Jadi jom ramai-ramai rebut peluang keemasan ini...












Contest Review Lynk.My 2015

Jom join Contest Review Lynk.My 2015 . Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Hari ini terasa nak join contest. Punya la banyak contest sekarang ni yang tertarik menarik. Sampailah tasha tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh Lynk.my . Hadiah yang ditawarkan pun sangat lumayan dan berbaloi. 

Contest Review Lynk.My 2015

Dengan contest Review Lynk.My 2015 macam ni la kita dapat memantapkan teknik penulisan dan teknik SEO. Contest Review Lynk.My 2015 berlangsung 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Jadi masih ada peluang untuk rebut wang tunai yang bernilai RM4000. Banyak tu!!! Dan untuk 50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com.

Macam mana Nak Join Contest Lynk.my 2015?

1. Kena ada akaun lynk.my
2. Masuk ke Link ini
3. Review Lynk.my dan masukkan hadiah dan kategori penyertaan mengenai contest review lynk.my 2015.
4. Hantar link penyertaan ke contest@lynk.my dengan format yang betul.

Untuk contest ini anda bebas menulis dalam bahasa melayu atau bahasa inggeris tanpa had patah perkataan. Janji jangan ada unsur plagiarism ....

Apa itu Lynk.my? 

Lynk.my merupakan laman web yang dapat menyingkatkan url blog atau entri dan link tersebut boleh menjana pendapatan blogger. Url blog tasha yang telah dipendekkan oleh Lynk.my adalah http://lynk.my/GSP . Link url kita boleh kongsikan dimana-mana sahaja sama ada di blog, Facebook, twitter dan pelbagai media sosial yang lain. 

Tawaran Istimewa Untuk Pengiklan Lynk.my

Para pengiklan juga boleh mengiklankan dengan harga yang rendah, berpatutan dan berbaloi. Pendaftaran adalah PERCUMA. Hanya keluarkan modal serendah RM10 sahaja, para pengiklan mampu iklan pelbagai jenis produk, servis dan lain-lain yang ingin diiklankan.

Bagaimana Lynk.my membuat pembayaran?


1. Jumlah didalam akaun lynk anda
3. Pilihan Akaun Bank yang Anda Gunakan
4. Masukkan Jumlah Yang ingin Dikeluarkan
5. Tekan "Request Withdraw" untuk proses Pengeluaran dan permintaan anda akan pending untuk pengesahan pihak lynk

** Proses pengeluaran memakan masa sekurangnya 14 hari waktu bekerja.sebagai contoh sekiranya anda membuat request withdraw pada 28 hb.Ia akan diproses selepas 28 hb iaitu bermula pada hari bekerja.

Senarai Hadiah Contest Review Lynk.My 2015 Mengikut Kategori

Semua hadiah adalah dalam bentuk wang ringgit Malaysia yang akan dimasukkan terus ke akaun pemenang. ( No akaun dan bank pemenang perlu diisi ketika mendaftar di lynk.my )

TOP lynkUNDI

Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


TOP SEO 

Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


TOP CREATIVE

Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


· Giveaway penyertaan ( sponsored by ikedaikami )

50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com


Klik Gambar untuk undi Tasha ^^




Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Telekung Reehans Pilihan Muslimah - Merupakan telekung yang direka khas sesuai dengan wanita muslimah moden. Bagi memenuhi tuntutan Islam dalam menutup aurat ketika solat, telekung ini tidak jarang dan tidak menampakkan susuk badan. Telekung yang mudah disarung, tidak panas dan selesa pastinya menjadi pilihan utama. Jadi dengan terciptanya Telekung Reehans, pasti ianya memenuhi citarasa pengguna.

Sebagai seorang yang beragama Islam, menutup aurat merupakan perkara wajib tidak kira walau dimanapun kita berada sama ada keluar berjalan-jalan, dengan bukan mahram dan juga ketika solat. Tahu tak menutup aurat merupakan salah satu syarat sah solat seseorang? Ya, sekiranya tidak menutup aurat ketika solat, maka batallah solat kita. 
Allah swt telah berfirman dalam surah al-A’raf ayat 31, bermaksud: ”Wahai anak Adam, pakailah pakaianmu yang indah pada setiap kali (memasuki) masjid...”.

Terdapat tiga jenis koleksi Telekung Reehans iaitu Reehans Balqis, Reehans Nur, dan Reehans Rania. Telekung Reehans merupakan telekung one piece. Hanya perlu sarung sahaja, tak perlu lagi untuk menyarung kain untuk menutup bahagian kaki.


Koleksi Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Telekung Reehans Balqis


Reehans Balqis merupakan telekung yang bercorak. Telekung ini menggunakan fabrik English Cotton yang berkualiti tinggi dimana Reehans Balqis selesa dipakai, lembut, dan tidak panas. 

Reehans balqis mempunyai 24 jenis corak berbunga-bunga dengan pelbagai warna yang menarik. Antaranya adalah Balqis in Flower White with Light Blue, Balqis in Flower Pink White, Balqis in Flower Pearl Blue, Balqis in Flower Sweet Light Pink, Balqis in Flower Sweet Purple dan macam-macam lagi. (Boleh Lihat Sini)

Reehans Balqis mempunyai dua saiz iaitu M (sesuai untuk individu dengan ketinggian 140cm- 160 cm) dan L (sesuai untuk individu dengan ketinggian 150cm - 175cm)

Harga bagi Reehans Balqis adalah RM 190.00 sahaja. 

Telekung Reehans Nur


Reehans Nur merupakan telekung plain yang mempunyai ropol di bawah dengan menggunakan fabrik Italian Velentro yang berkualiti tinggi dimana selesa dipakai, lembut, dan tidak panas.  

Reehans Nur mempunyai 7 warna pilihan. Antaranya adalah Dusty Pink, Grey, Light White, Mint Blue, Purple Violet, Vanilla Cream, dan Green Ocean.  (Boleh Lihat Sini)

Harga bagi Reehans Nur adalah antara RM 200.00 - RM 230.00 sahaja. 

Telekung Reehans Rania


Reehans Rania merupakan telekung plain yang tidak mempunyai ropol di bawah dengan menggunakan fabrik Italian Velentro yang berkualiti tinggi dimana selesa dipakai, lembut, dan tidak panas.  

Reehans Rania mempunyai 2 warna pilihan iaitu Dusty Pink dan Vanila Cream. (Boleh Lihat Sini)

Harga bagi Reehans Rania adalah antara RM 240.00 sahaja. 

Info Lanjut dan Tempahan

814-B, LORONG TUNKU MOHAMAD,
JALAN PERSIARAN SULTAN ABDUL HAMID,
05050 ALOR SETAR, KEDAH, MALAYSIA.
WhatsApp/Tel: +6011-14481591
Email: reehanstelekung@gmail.com
Facebook: Reehans Telekung
Website: www.reehans.com

Telekung ini merupakan inovasi pertama buat muslimah yang menginginkan Pakaian Solat yang Pratikal, Selesa dan Diyakini. Sesuai dengan tagline Telekung Reehans.
"Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria"

Kesemua koleksi Telekung Reehans ini sesuai untuk kegunaan harian, hadiah perkahwinan, hadiah pertunangan, hadiah hari jadi, hadiah hari wanita dan hadiah hari ibu.