Showing posts with label KESIHATAN. Show all posts
Showing posts with label KESIHATAN. Show all posts

Contact Lenses Alaf Baru | Bausch + Lomb Biotrue® ONEday


Bausch + Lomb Biotrue® ONEday Lenses | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Sekarang ni ramai sangat yang suka pakai contact lenses. Sebab tu dapat dilihat lambakan contact lenses di pasaran sama ada di kedai cermin mata, di pasar malam, jual secara online. Masing-masing ada sebab yang tersendiri kenapa suka memakai lenses

Bagi yang mempunyai masalah rabun, semestinya menginginkan penglihatan yang jelas tanpa kaca mata. Bagi yang tidak mempunyai masalah rabun, menginginkan daya tarikan di mata.. kan... Jadi bagaimana korang memilih contact lenses yang baik dan selamat?

Tasha kenalkan dengan korang contact lense alaf baru. Sesuai dengan lifestyle di Malaysia. Kenapa tasha cakap sesuai dengan lifestyle di Malaysia? Teruskan membaca ye....

Tapi contact lenses ni untuk yang rabun sahaja ok sebab tidak berwarna. Kalau yang tak rabun pakai jugak yang clear ni tak tau kata apa dah la...

Apa itu Biotrue Oneday lense?


Bausch + Lomb Biotrue® ONEday merupakan contact lenses pakai buang harian premium. Diilhamkan oleh mata manusia itu sendiri, kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday diperbuat daripada HyperGel™, satu inovasi yang menggabungkan bahan terbaik daripada Hidrogel konvensional dan Hidrogel silikon.

Biotrue Oneday sesuai dengan Lifestyle Masa Kini


First day pakai lense. Just love it 

Di Malaysia memang tak boleh lari dari jem, kerja pagi, balik petang. Balik pulak sangkut dengan jem. Kalau pakai contact lense yang biasa memang tak boleh pakai lama kan. Last-last timbul masalah lain pada mata. Dengan Biotrue ni dah tak perlu risau kalau korang sangkut dalam jem lama-lama pun, mata korang still terjaga. Contact lense ni jugak boleh dipakai untuk sebarang aktiviti lasak. Pakai masa hiking, cycling, diving pun boleh ok. (Tapi lepas diving terus buka la... ) 

Tasha lebih prefer pakai contact lenses pakai buang. Sebab kalau yang boleh pakai sebulan tu, korang jamin ke korang dah jaga kebersihan lenses tu betul-betul? Sure ke tak terdedah dengan habuk-habuk? Nak jaga mata better pakai sekali dan buang. Tu pendapat dua kupang tasha la..

Biotrue Oneday lense Kelembapan sehingga 16 Jam


Contact lenses ni tak sama dengan contact lenses yang berada di pasaran sekarang. Ia menggunakan hypergel yang direka khas untuk berfungsi seperti mata kita dengan memiliki 78% kandungan air, sepadan dengan kandungan air kornea dan meniru lapisan lipid filem yang terdapat di dalam air mata untuk mengekalkan kelembapan. 

Dengan menggabungkan kelebihan hidrogel dan Hidrogel silicon, Bausch + Lomb Biotrue® ONEday mampu mengekalkan 98 peratus kelembapan sehingga 16 Jam. Kebanyakkan lenses di pasaran hanya boleh pakai lebih kurang 8 jam sahaja. Lebih dari tu akan nampak mata jadi merah sebab mata kekurangan oksigen.

Biotrue Oneday lense Membekalkan Oksigen Mata



Alice Tan, Profesional Service Manager dari Bausch + Lomb Malaysia, menekankan kepentingan aliran oksigen yang baik untuk mata. 

Kornea adalah lapisan paling luar mata yang tidak mempunyai bekalan darah yang tersendiri. Dalam keadaan mata terbuka, kornea menerima oksigen dari atmosfera. Apabila seseorang memakai kanta lekap dengan kebolehpindahan oksigen yang rendah, bekalan oksigen ke kornea boleh terganggu. Ini menyebabkan kornea kekurangan oksigen dan jika keadaan ini berterusan, ia boleh menyebabkan pembentukan salur darah yang baru untuk mendapat oksigen yang mencukupi.

Sebab tu mata akan jadi merah dan rasa tak selesa dengan contact lenses. Kekurangan oksigen dalam mata jugak akan menyebabkan lenses menjadi kering.

Biotrue oneday lense memenuhi tahap oksigen yang diperlukan oleh mata terbuka tanpa menggunakan silikon untuk mengekalkan mata yang sihat dan sepadan dengan kandungan air kornea untuk penglihatan dan keselesaan yang luar biasa sepanjang hari. 

Biotrue Oneday Menyediakan Perlindungan UV


Hypergel Bausch + Lomb Biotrue® ONEday menyediakan perlindungan UV, mampu menghalang 70% UVA dan 95% sinaran UVB. Tapi korang juga dinadihatkan menggunakan kaca mata penyerapan UV seperti gogal penyerapan UV dan cermin mata hitam untuk perlindungan mata yang lengkap.


Bausch + Lomb Jenama Kesihatan Mata Proffesional

Bausch + Lomb, syarikat Valeant Pharmaceuticals International, Inc., adalah sebuah organisasi global kesihatan mata terkemuka yang memberi tumpuan sepenuhnya dalam melindungi, meningkatkan, dan mengembalikan penglihatan mata para pengguna. Perniagaan teras mereka termasuk farmaseutikal oftalmik, kanta lekap, produk penjagaan kanta lekap, peranti pembedahan oftalmik dan instrumen. Bausch + Lomb (Malaysia) Sdn. Bhd. adalah salah satu daripada 43 pejabat global yang mengedarkan jenama kesihatan professional dan jenama penjagaan kesihatan mata seperti Biotrue®, PureVision®, SofLens®, Lacelle®, Re-nu® dan banyak lagi.

Harga Pasaran Biotrue Oneday lenses


Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday yang berharga RM 125 sekotak dan mempunyai 30 keping contact lenses ini boleh didapati di kedai optik terkemuka di seluruh negara. 

Contact lenses ni ada power tau. Boleh cover power sampai 900. So, dah boleh letak tepi cermin mata korang yang tebal tu. Pakai ja ni... hehehe

Biotrue® Multi-Purpose Solution juga boleh didapati dalam pek berkembar (355ml x 2) yang berharga RM61.50.

cepat dapatkan di kedai optik berhampiran anda.


When you know what your eyes truly need, you choose Biotrue, ONEday.



Kaki Shopping Dapat Semula Tunai Hanya Dengan ShopBack Malaysia

kredit : google.com

Kaki Shopping Dapat Semula Tunai Hanya Dengan ShopBack Malaysia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pernah tak korang dapat duit semula bila shopping di mana-mana stor online?? Tak pernah kan.

Sebenarnya, korang boleh dapat Cashback bila korang shopping dengan ShopBack Malaysia. Macam tasha suka sangat beli barang mekap, skincare product dari overseas especially dari Online Shopping Korea iaitu Althea. Of course korang pun suka shopping kat situ kan. Apa kata ubah sikit je cara korang beli tu untuk dapatkan cashback. Korang tetap boleh shopping di Althea. Tapi melalui ShopBack. 

Kalau nak beli beauty product korang buka ja website ShopBack Malaysia. Boleh pening kepala nak pilih yang mana. Sebab kebanyakkan stor online kegemaran korang boleh dapat cashback. Ada AltheaHermoStrawberryNET dan banyak lagi stor lain. Tengok la sendiri, tak muat nak list dalam ni nanti. 

Apa itu ShopBack Malaysia?


ShopBack ni merupakan satu website yang memberi pulangan semula apabila korang shopping di online stor pilihan korang. Kiranya ShopBack ni macam jadi orang tengah la. Yang bestnya Kita keluar duit dan dapat semula duit berdasarkan percent dari hasil shopping kita. 

Contohnya percent yang diberi untuk online Stor tu 8%. Kita shopping semua barang berharga RM150. So, jumlah cashback yang kita dapat adalah RM12. Banyak tu kan. 

Cara-cara Shopping melalui ShopBack Malaysia


Disebabkan tasha suka shopping skincare product. Perempuan kan of course la nak cantik macam orang korea kan. Tasha nak ajar korang untuk shopping di Althea. Kalau nak beli skincare product oversea dalam Malaysia ni memang mahal nak mampus. So, the solution is kita beli direct dari korea laa.

Nak shopping melalui shopback ni senang ja. Follow je step mudah ni:

1. Sign Up as member ShopBack
 
Mula-mula kena jadi member dulu barulah boleh shopping. Klik je sini >>> Sign Up ShopBack.my
Masukkan detail yang diperlukan. Lepas tu klik Sign up. 

2. Start shopping now!!!

Klik "Fashion Edit" . Nampak tak yang dalam bulatan hijau tu? 



3. Kemudian akan keluar macam ni. Korang klik pulak "Beauty"




4. Bila klik je BEAUTY. Akan keluar semua stor yang jual beauty product. Pilih je nak yang mana. Contohnya tasha pilih Althea. Klik  Althea.



5. Automatik akan keluar macam ni. Klik "SHOP NOW". Korang akan di bawa terus ke web Althea. 

6. Taraaa..... dan korang shopping macam biasa..

korang akan dapat cashback dalam tempoh 48 jam selepas pembelian. Dalam tempoh 30-60 hari baru boleh redeem duit. Untuk pastikan barang korang tiada apa-masalah. Contohnya nak tukar ka, cancel ka. 

Nilai minimum yang boleh redeem adalah RM10. 


7. Nak lagi mudah tengok video tutorial ni.



Sekarang nak shopping online pun korang kena bijak memilih ok. Baru lah berbaloi dengan hasil pelaburan kita ketika shopping tu. hehehe... 

Selain dari stor yang tasha bagitau kat atas, ada lebih 300 lagi stor online yang boleh korang shopping. Antaranya lazada, zalora, foodpanda, AirAsiaGo, Grab, Uber dan banyak lagi. Yang pasti korang takkan menyesal punya.

So, Jom kita ubah cara shopping kita 💖

The Smarter Way To Shop

IMAAN SUCI WIPES | Tisu Lembap Pembersih Wajah Nombor 1


IMAAN SUCI WIPES, Tisu Lembap Pembersih Wajah Nombor 1 | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bab nak melawa no 1, bab nak tanggalkan kesan mekap memang malas. Kadang-kadang balik kerja lepak tempat tidur dulu. Time nak solat memang kena cuci muka betul-betul untuk pastikan segala foundation tu habis tanggal. Kalau kesan mekap tu masih melekat kat muka, bukan sahaja solat pun tak sah, kulit muka pun tak sihat tau. Sebab tu la wujudnya mak jerawat.

Tapi sejak guna Imaan Suci Wipes ni, memang sekejap ja tanggal mekap. Lepas tu amik wuduk macam biasa. Dah siap. Tak payah nak sental kuat-kuat. Lagipun Imaan Suci wipes ni free oil. Kalau tak pakai cleanser pun dah bersih.

Yang paling penting, tak payah nak bawak cleanser dah kalau pergi jalan-jalan. Bawak Imaan Suci Wipes ja. Jimat ruang dalam beg ja.

IMAAN SUCI WIPES  

1. Di cipta untuk buang makeup sepantas 10 saat
2. Bebas alcohol , boleh buang makeup tebal dan water proof
3. Wangi bikan sekadar membersih juga menyegar dan melembapkankulit muka sebab ada vitamin E
4. Semua junis kulit boleh guna
5. Ringan di bawa apabila travel

SIAPA YANG BOLEH GUNA IMAAN SUCI WIPES  

1. Lelaki dan wanita
2. Bayi tidak digalakkan
3. Mereka yang berkulit sensitive
4. Mereka yang gemar makeup

KELEBIHAN IMAAN SUCI WIPES  

· Suci tanpa alcohol 
· Buang makeup tebal dan waterproof
· Cleansing & moisterising
· Untuk semua jenis kulit
· Paket kecil dan mudah di bawa
· Wangi 
· Ada vitamin E

Kandungan Imaan Suci Wipes

1. Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use)

2. Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)

3. Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama)

4. Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka)

5. Perfume : minyak wangi haruman bunga

6. Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap )

7. CocoAmidopropyl Betaine: sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka )

8. Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka ) 

Kalau korang berminat nak cuba Imaan Suci Wipes ni, terus contact dengan Hazirah ye. Nanti dia akan explain lebih detail kebaikan Imaan Suci ni. Sure korang mesti suka punya... 


No. tel : 019-3922261 (hazirah)


Facial Treatment di Medikulit Premium


Facial Treatment di Medikulit Premium | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Perempuan dengan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Sekarang ni berlumba-lumba orang nak cantik, nak flawless, nak putih. Termasuklah tasha ni. 

Banyak juga produk tasha guna masa zaman sekolah antaranya garnier, safi, fair & lovely. Pakai semua tu macam tak ada effect apa-apa pun. Sebab tu sekarang ni malas nak pakai apa-apa krim. Just cuci muka, pakai foundation. Tapi, betul ka cara tasha jaga muka tu? Sampailah tasha dapatkan rawatan muka di Medikulit Premium ni. 

Facial Treatment di Medikulit Premium 

Sebelum mulakan treatment, beauty consultant akan sembang-sembang dulu. Bukan sembang kosong tau tapi lebih kepada produk-produk yang kita pernah guna, macam mana kita jaga muka, apa masalah muka kita dan dari situ beauty consultant dapat suggest treatment yang sesuai untuk kita. 

First Treatment : Water Facial Dermabrasion


First treatment tasha kena buat water facial dermabrasion. Tujuan dia untuk buang segala dead skin yang berkurun kat muka ni. Sebab tu apply apa-apa kat muka tak ada kesan apa-apa. kulit mati dah banyak sangat. 

Tapi sebelum tu, beauty consultant akan tanggalkan segala mekap yang ada kat muka tasha. Tasha just aplly foundation ja. Bersihkan muka kemudian baru la buat water facial ni. 

Walaupun muka nampak macam bersih, at the end of the treatment kita akan sedar betapa kotornya muka kita bila segala dead skin tu keluar. Mesin ni menggunakan air. Bukan air kosong biasa tau. Ada air khas dia. Rasa dia macam ada benda dok sedut kotoran kat muka. Macam vakum tu. Habis ja treatment, baru la kita nampak segala dead skin berkumpul dalam air water facial tu keruh.

Nampak tak air tu keruh.
Lepas tu ada benda-benda dok terapung.
Lepas ja treatment ni, muka rasa lembut, licin dah tak da rasa kasar. Lepas ni nak apply apa-apa pun cepat la meresap. 

Second Treatment: Transderm


Lepas ja dah bersihkan muka. Buang segala dead skin, tasha buat treatment tranderm pulak. Tujuan dia untuk membuka liang roma supaya serum-serum cepat meresap ke dalam kulit. Rasa dia macam ada benda menyucuk-nyucuk. Tu sebenarnya current yang membantu membuka liang roma. 

Kemudian tasha dipakaikan facial mask dari ekstrek seaweed dan buah oren. Pakai dalam 15 minit sahaja. Lepas tu barulah disapukan dengan moisturizer dan sun block. Yang bestnya produk ni control oil balance. Muka rasa fresh gila. 

Kalau korang nak dapatkan treatment yang lebih santai, rileks.. Tasha suggest korang datanglah buat treatment kat sini. Harga setiap treatment berbeza tapi  2 3 kali ganda lebih murah dari tempat lain. 


Treatment room

Treatment room

VIP room. 

Antara produk yang dijual dan digunakan semasa treatment.
Nampak banyak kan produk. Sebab kulit setiap orang pun lain-lain. 

Waiting Area

Medikulit Premium ada buat Special Offer tau. Promotion buy 1 free 1 for all treatments. FOR 1ST TIME customer. Bestkan, Rugilah korang kalau tak grab offer ni. Nak cantikkan...

Tak guna jugak tau kalau korang pakai produk mahal-mahal tapi tak jaga kulit korang betul-betul. Kalau korang nak offer ni, bagitau tasha. Nanti tasha pass kat korang ok.


Selain Promo buy 1 free 1 tu ada satu lagi promo. 

Promo for April only... Pevonia Luminous "c" and "sea"(Bernilai RM388) @ dengan hanya RM88.




Maklumat lanjut Medikulit Premium

Sebelum nak pergi, kena call dulu untuk set appoinment.

No Telefon : 03 7865 9191
Facebook : Medikulit Premium
Alamat: No 41, (1st Floor), Jalan 21/12, Seapark, 46300 PJ, Selangor
Waktu Operasi : Selasa-ahad (10am-7pm)  


Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda


Pharmaton® Memberi Ganjaran Terhadap Pencapaian Anda
| Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Setiap orang mesti ada azam masing-masing kan. Boleh dilihat ramai sangat nak kurus, nak cantik, nak berjaya.. Dan semestinya setiap azam tu merupakan sesuatu perubahan ke arah yang lebih baik. Tapi, kalau tak kuat semangat, azam tu sekadar dimulut ja la.. sia-sia. 

Untuk capai semua azam tu, hati kena kental. Sebab tu Pharmaton nak bagi ganjaran kepada sesiapa yang bersemangat untuk capai azam masing-masing. 


Kempen Ganjaran Pencapaian Anda


Pharmaton telah memperkenalkan kempen "Ganjaran Pencapaian Anda" (Reward Your Achievement) yang bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengimbau pencapaian mereka pada tahun 2016 dan meraikan usaha keras yang diberikan, di samping memberi rangsangan agar mereka dapat memenuhi azam bagi tahun berikutnya.


“Kami di Pharmaton® benar-benar memahami kepentingan untuk mengiktiraf pencapaian rakyat Malaysia yang telah berusaha keras sama ada dalam kerjaya profesional, perkembangan diri atau membina hubungan yang bermakna. Kami amat teruja untuk melancarkan inisiatif baharu yang menggabungkan cita-cita yang dimiliki Pharmaton®- menggalakkan peningkatan diri dengan mengambil tanggungjawab terhadap kehidupan dan kesejahtera an diri mereka. Pharmaton® hadir dan bersedia untuk bersama anda dalam mendepani cab aran hidup yang mendatang,” kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Kesihatan Pengguna Malaysia/Singapura, Sanofi-aventis (Malaysia) Sdn Bhd.


15 orang rakyat Malaysia akan ditaja Pharmaton ® dalam mencapai matlamat tahun 2017 mereka. Pemenang terpilih ini akan diberi pilihan untuk memilih bidang yang ingin dicapai daripada empat teras yang berkaitan – kesihatan, pembangunan diri, memanjakan diri serta mengembara. 


Bukan setakat itu, SALAH SEORANG daripada 15 pemenang ini akan berpeluang memenangi pengalaman memasak istimewa bersama chef selebriti dan duta jenama Pharmaton ® , Sherson Lian yang mana beliau akan mengajar penyediaan hidangan khas berdasarkan teras utama yang dipilih peserta. 

Sherson Lian, yang dinamik, berjaya dan penuh bertenaga yang juga merupakan personfikasi sempurna seorang pengguna Pharmaton ® , komited untuk mengambil bahagian dalam kempen ini.

“Sebagai seorang chef, perancangan yang rapi, ketepatan dan fokus amat diperlukan. Sepanjang kerjaya saya, didapati bahawa adalah penting untuk meletakkan azam yang boleh dicapai pada setiap tahun dan berusaha untuk merealisasikannya. Sering kali kita lupa untuk meraikan kejayaan yang dicapai dan disebabkan itu, Pharmaton® ingin memberi ganjaran terhadap pencapaian anda bersama anda. Saya amat berbesar hati dan teruja untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif bermakna ini,” kata chef selebriti, Sherson Lian. 

Untuk menyertai peraduan “Ganjaran Pencapaian Anda”

1. Dapatkan borang penyertaan di outlet yang menjual pharmaton
2. Isi borang dan kongsikan mengapa anda patut menang... (dalam 30 patah perkataan atau kurang)
3. kemudian boleh menghantar borang peraduan yang lengkap ke dalam sebuah kotak pungutan 

atau

menerusi Whatsapp di talian 017 235 2960. 




Pencapaian yang paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang! Untuk lebih maklumat, sila lawat www.pharmaton.com.my

Mengenai Pharmaton ®

Dengan sejarah selama lebih 50 tahun, Pharmaton ® merupakan jenama multivitamin dewasa No. 1 di Malaysia. Kapsul/caplet makanan tambahan semua dalam satu yang menggunakan formulasi Swiss itu mengandungi vitamin dan mineral penting, di samping Ekstrak Ginseng G115® piawai.

Aspek kualiti dan keselamatan Ekstrak Ginseng G115® piawai telah diuji dan dikaji dengan teliti menerusi lebih 30 kajian klinikal. Menerusi penstandardan yang ketat, Pharmaton ® memastikan setiap kapsul/caplet mengandungi kuantiti ramuan yang tepat dan sama. Gabungan Ekstrak Ginseng G115® dan multivitamin serta mineral penting diuji secara klinikal untuk mempertingkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan dengan pengambilan 1 kapsul sehari.


Penawar Resdung Paling Mujarab dan Berkesan



Penawar resdung paling mujarab dan berkesan. | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Resdung bukan sesuatu yang asing lagi buat kita kan. Siapa yang ada resdung mesti seksa yang amat kan. Tasha biasanya bangun pagi-pagi ja mesti bersin, hidung gatal berair, mata merah berair. Kadang-kadang sampai boleh migrain. Kalau makan seafood lagi la terok. Memang kena standby tisu siap-siap la. Bila dah mula bersin susah nak stop, sampai selsema jadi. Hidung berair ja. Last-last terus demam. 

Tanda-tanda resdung

  1. Hidung sentiasa berair/selsema setiap masa terutama ketika cuaca sejuk dan awal pagi.
  2. Gatal-gatal pada hidung,mata dan telinga terutama bila memakan ayam,udang,ketam,ikan masin dan sambal belacan.
  3. Bersin bila terkena habuk.
  4. Berkahak, banyak jerawat, kurang pendengaran/penglihatan, sakit kepala, kelemumur banyak, rambut gugur, nafas berbau (anda tidak tahu nafas anda berbau dan tidak menyenangkan rakan anda..minta nasihat ikhlas dari mereka), gatal kulit dan keputihan (wanita).

Kesan-kesan Resdung

  1. Hilang deria bau
  2. Pelupa/daya mengingat lemah
  3. Lubang hidung bengkak dan tersumbat
Keadaan ini mengganggu kelancaran kehidupan harian individu tersebut. Jika tidak dibendung, ia akan menyebabkan kerosakan kulit muka, hilang segala deria rasa dan bau, merosakan rongga dan menimbulkan bau yang tidak menyenangkan.

Ubat Resdung paling Berkesan


Kalau anda tengah cari ubat resdung paling berkesan, baik anda cuba ubat resdung ni. Sangat mujarab. Ubat resdung ini diperbuat daripada serbuk akar kayu herba tradisional. Ubat resdung akar kayu ini sudah diwarisi oleh pengamal perubatan islam selama 40 tahun yang lalu. Dan ia merupakan ubat warisan turun temurun. Ianya bertujuan untuk melega dan mengurangkan simpton resdung dan juga alahan kepada makanan laut. 

satu botol mengandungi 35 biji

Testimoni pengguna Ubat Resdung Paling Mujarab

Dah ramai pengguna berpuas hati dengan ubat resdung paling mujarab ni. Banyak yang bagi feedback, dah tak da gatal-gatal hidung, bersin semua tu. Makan seafood pun dah taka da alahan. 










Cara Menggunakan Ubat resdung Paling Mujarab


Untuk permulaan, Dos yang perlu dimakan hanyalah sebiji sebelum tidur di waktu malam dan sebiji di waktu pagi. Dan sekiranya penyakit anda sudah berkurangan, anda tidak perlu lagi ambil dos setiap hari, Cuma ambil bila anda perlu saja. Contohnya dalam seminggu cukuplah sekadar anda menelan sebiji atau dua biji. Ataupun anda juga boleh menelan ia selepas anda memakan makanan laut.

Untuk dapatkan kesan yang lebih baik, seeloknya anda membuka sarung kapsul dan memasukan serbuk akar kayu di dalam segelas air kosong. Kacau sehingga larut dan baca bismillah serta selawat. Niatkan dalam hati untuk sembuh dari resdung. 


Hubungi

Jadi, kalau anda nak mencuba atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai ubat resdung paling mujarab ni, bolehlah hubungi nombor dibawah. 

Nombor telefon : 013-9871616 (Pn. Aisyah Bedol)


Dapatkan penawar buasir di sini





Syoknya Shopping di ezbuy Malaysia



Syoknya Shopping di ezbuy Malaysia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman semakin canggih sekarang. Nak beli barang pun dah tak payah keluar rumah, tak payah bazir masa siap cantik-cantik pergi shopping komples, tak payah beratur panjang-panjang sebab nak beli barang masa ada buat offer besar-besaran. 

Dok rumah, buka laptop, klik-klik, bayar dan tunggu kat rumah ja barang sampai. Kalau barang tu dari oversea dah tak payah susah-susah beli tiket flight ke sana dah. Beli secara online ja. Sekarang semua dah dihujung jari. 

Buat kaki shopping online macam tasha memang rugi kalau anda tak baca entry ni. Sebab tasha akan kenalkan satu laman web shopping yang menawarkan pelbagai barangan dengan harga yang murah kebabom. Ok, let check it out!

 ezbuy


Apa itu ezbuy?

ezbuy adalah laman web shopping online yang menjual pelbagai barangan dengan harga yang murah. ezbuy menawarkan barangan dari China, Taiwan, Amerika Syarikat kepada penduduk Malaysia, Singapore, Australia, Thailand, Indonesia dan akan memperluaskan lagi perkhidmatan ke negara lain. Barang ini terus diimport dari pengeluar luar negara jadi harga yang akan diperolehi adalah lebih murah. Antara barang-barang yang dijual:

· Women's Clothing

· Men's Clothing

· Toys, Mother & Kids

· Shoes, Bags & Accessories

· Home & Garden

· Beauty & Health

· Sports & Outdoors

· Office & Stationery

· Automotives

· Mobiles & Tablets

Ezbuy juga menyediakan perhidmatan Prime ezbuy. 


Apa itu Prime ezbuy? 

Prime ezbuy adalah satu program yang dilanggan secara eksklusif oleh pelanggan bagi melayakkan diri menerima faedah Prime ezbuy selama setahun. 

Antara faedahnya adalah:

1) kos shipping barangan yang dibeli hanya RM8.80 tanpa mengira saiz dan berat parcel. 

2) Upah agen murah sebanyak 4% untuk proses tempahan termasuk parcel, packaging dan dokumen.

3) Insuran percuma sehingga RM2,000 jika barang hilang atau rosak. Gantirugi mengikut polisi Buy-For-Me service.

Macam mana nak dapatkan perkhidmatan Prime ezbuy ni?

Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli Prime dengan bayaran RM18.80/sebulan atau RM188.00/setahun. Untuk keterangan lanjut mengenai ezbuy Prime boleh ke link ini : http://bit.ly/2dGydUd


Tak semua barang boleh guna Prime. Jadi masa nak pilih barang tu pada bahagian filter tu tick di kotak prime. Contohnya seperti di dalam gambar di atas. Setelah tick kotak prime, web akan memaparkan barangan yang boleh menggunakan perkhidmatan prime. Senang saja kan. 

Di ezbuy terdapat pelbagai barangan daripada skincare, pakaian, barang untuk kanak-kanak, peralatan rumah dan pelbagai barangan lain. Boleh rambang mata jadinya. Kalau macam tasha sangat tertarik pada bahagian beg. 


Tasha sangat tertarik pada beg. Sebab kita boleh dapatkan beg berkualiti tinggi dengan harga yang super murah. Tasha memang seorang yang suka kumpul beg. Kalau jumpa beg yang cantik dan murah memang tasha kan beli. Jadi di ezbuy ni harga yang ditawarkan adalah berpatutan. Yang cantik-cantik harga tak sampai seratus pun. 




Cara mudah untuk membeli di ezbuy


1) Mula-mula kena daftarkan di http://bit.ly/2dDrSGW dan anda akan terima baucer membeli belah ezbuy sebanyak RM15. Tekan register sahaja dan isi maklumat yang diperlukan.

2) Pilih mana-mana barangan yang anda suka. Lepas tu pilih jenis penghantaran yang anda inginkan. 

PS: SEKARANG ECONOMY AIR DAN TURUNKAN HARGA SHIPPING DARI RM5.50/500G KEPADA RM4.50/500G. KALAU NAK LAGI MURAH DAFTARLAH SEBAGAI AHLI PRIME ezbuy. LAGI JIMAT TAU.

3) Sebelum check out masukkan kod ezsh15. Anda akan mendapat 15% potongan kos penghantaran lagi.

4) Masukkan alamat penghantaran anda dan buatlah bayaran. 

5) Tunggu barang sampai. Harap bersabar ok sebab barangan semua import dari luar negara. Jadi akan memakan masa sedikit untuk sampai.



Best Selling Product

Anda nak dapatkan barang yang up to date yang hot?? Bolehlah tengok-tengok di ‘BEST SELLER’. Di situ antara barang yang paling orang suka. Kalau anda tengah pening tak tahu nak bagi hadiah birthday atau untuk hantaran boleh la tengok di sini. Anda klik di BEST SELLER and scroll saja. Mana tau ada yang terpikat di hati nanti. Anda boleh berjimat dan dapatkan barang dengan kualiti yang baik. Setiap pembelian anda berpeluang untuk dapatkan selling point. Bila dah banyak point nanti boleh tebus. Suka kan…

100 point = RM1.00

500 point apabila anda invite kawan anda untuk membeli

Nak dapatkan baju, kasut, beg yang up to date memang kena tengok di BEST SELLER. Jangan rambang mata sudah. Pilih betul-betul yang mana berkenan. Kalau dah banyak sangat barang na beli tu jangan risau kalau kos shipping melambung. Prime ezbuy kan ada… JIMAT TAU Cuma RM8.80 sahaja. 
Haa… jangan tengok saja. Jom la shopping di ezbuy.