Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Hadiah Mug Bergambar Untuk Kenangan


Hadiah Mug Bergambar | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pernah tak korang pening nak nak cari hadiah yang murah tapi bermakna? Tasha selalu macam tu. Bila dah sampai birthday family, kawan-kawan atau si dia selalu tak tau nak hadiahkan apa. Nak beli barang mahal-mahal tak mampu pulak. Tapi sekarang dah tak payah pening. Hadiahkan mug yang ada gambar kenangan korang. Mesti lagi bermakna kan...

Cantik tak mug ni? Mug ni tasha tempah khas di WePrintGift. Sebelum tasha cerita macam mana nak tempah, meh tasha kenalkan korang dengan WePrintGift dulu ye.


Apa itu WePrintGift?

WePrintGift ni merupakan satu company printing atas talian. Korang dah tak payah nak pergi kedai semata nak print gambar korang tu. Tempah online ja. WePrintGift ni menawarkan lebih daripada 3000 produk untuk anda jadikan hadiah. Barang-barang semua high quality, user friendly design tools dan yang paling penting kaedah printing yang tahan lama. Jaminan 100% pulangan wang kalau hasilnya tak serupa bikin.

Barang-barang yang korang print tu bukan ja boleh boleh dijadikan sebagai hadiah, tapi korang boleh juga gunakan sebagai hiasan dalam rumah atau bilik korang. 

Sekarang kan zaman semua nak letak gambar masing-masing. Kat baju la, kat pinggan la dan yang paling famous sekali orang suka print gambar kat mug. Kalau beli kat kedai design semua sama ja kan. Kalau mug tu ada gambar kita sendiri, nama atau kata-kata kita, jadi lebih bermakna. Kalau di WePrintGift korang boleh pilih sama ada nak guna design tool yang ada dalam website WePrintGift atau design sendiri guna Adobe Photo atau Illustrator, upload then terus print.

Kenapa korang wajib tempah mug di WePrintGift?


  1. Ceramic
  2. 3.25" Diameter, 3.75" tinggi
  3. Dishwasher and Microwave safe
  4. available in 11oz
  5. Gred AA mug with premium quality
  6. fully imprinted with monogram, logo or any image on the surface
  7. available in glossy and matte type
  8. no minimum order require (MOQ)

Cara tempah Mug

  1. Pilih produk yang korang nak (mug)
  2. Create your own design. kalau dah ada design sendiri boleh terus upload.
  3. place order. Dah buat bayaran semua, korang tunggu depan pintu ja. Abang Posmen hantar la nanti bila siap.

Kalau korang tak faham lagi macam mana nak order.Boleh tekan link ni. Dia akan tunjuk step by step.


Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke laman web tertera.





Awet Muda Dengan O2 Bubbly Bright Dan Nano Bio-Cellulose Mask




Awet Muda Dengan b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask Dan Nano Bio-Cellulose Mask | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bila balik dari bercuti terus dapat parcel produk dari b.liv Macam tau-tau ja my face need some treatment. Balik dari pulau hari tu muka makin gelap, kering dan mengelupas. Nak nangis pun ada. Dah la gelap dah sebab kerja tengah panas. Bila mandi laut makin gelap la...

O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask 50g (RM 99)


Sampai ja rumah terus try mask O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Mula-mula cuci muka dulu dengan cleanser cetaphil. Make sure dah bersih baru la apply O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask ni. Dia ada spatula tau. Guna spatula tu.. Tak payah nak celup jari dalam bekas tu dah.


Letak kat tapak tangan sikit dan sapu lah seluruh muka. Urut-urut manja gitu. Tak sampai beberapa saat, akan ada bubble muncul penuh satu muka tau. Rasa tau bubble tu muncul. Rasa best ja bila bubble mula terbentuk kat muka ni. Biarkan dalam 5 – 10 minit. Lama kelamaan bubble tu akan hilang. Bila bubble dah hilang, tasha urut muka sekali lagi.. Kemudian baru la basuh dengan air sampai bersih. Serius lepas ja basuh tu muka jadi lembut. Best ja pegang.





Yang best pasal mask ni dapat cerahkan kulit, buang segala dead skin dan bersihkan muka kita ni. O2 Bubbly Bright ni diperbuat daripada 3 bahan utama iaitu O2 Bubble (Purifying) yang boleh cuci pores kita yang tersumbat tu. Rice Powder (Brightening) yang memberi kelembapan dan mencerahkan wajah, dan Red Soft Beads Exfoliatingyang mampu menyingkirkan dead skin. Bila dead skin dah tak ada, barulah rasa muka kita ni lembut ja. 

Nano Bio-Cellulose Mask (RM 129/4 keping sekotak) 



Tasha rasa ni pun salah satu mask yang mempunyai inovasi. Biasanya kalau sheet mask macam ni material dia macam tisu basah tu kan. Tapi yang special sheet mask ni ia macam jelly sheet mask. Inilah yang di panggil Nano Bio-Cellulose Mask. Dimana fibre mask ni 1000x lebih halus dari rambut manusia dan lagi mudah untuk khasiatnya diserap oleh wajah. Then mask yang macam ni mempunyai tahap kelembapan yang lebih tinggi berbanding mask biasa yang cepat kering.

perbezaan nano bio-cellulose mask dengan mask biasa. 

Mask ni ada 3 jenis iaitu Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask, Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dan Soothe Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask.

Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask


Biasa lah kalau hydration mask ni dia lebih kepada memberi kelembapan kepada kulit. Bagi sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering, mask ni sangat sesuai untuk anda. 

Hasil selepas pakai Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask dapat dilihat dalam tempoh 2 jam untuk sekali penggunaan. Skin hydration akan meningkat kepada 15.6%. Selepas 4 jam pula akan meningkat kepada 16.1%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. Sebab kulit kita tak sama. 


Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask 


Untuk age eraser mask ni pulak dia mengembalikan keremajaan kulit wajah kita. Segala kedut-kedut akan berkurang bila selalu pakai dan wajah akan lebih anjal.

Hasil selepas pakai Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dapat dilihat selepas 28 hari. Lama jugakkan. Selepas tempoh 28 hari, korang akan dapati skin complexion radiance meningkat 89.1%, skin firmness meningkat dalam 49.3% dan fine lines korang akan berkurang 30.1%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. 

Soothe Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask


Soothing mask ni pulak dia lebih kepada repair our skin. Hasil selepas pakai Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dapat dilihat selepas 28 hari. Lama jugakkan. Selepas tempoh 28 hari, korang akan dapati skin dryness akan meningkat dalam 55.6%, imperfection meningkat 24.2% dan fine lines korang akan berkurang 16.7%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. 

Jaring yang ada di depan dan belakang mask 

Cara nak pakai mask ni senang ja. Koyak sachet mask. Lepas tu buka jaring yang ada di depan dan belakang mask tu. Lepas tu letak elok-elok kat muka. Biarkan dalam 15-20 minit baru boleh remove. 

Lepas dah remove. Urut muka perlahan-lahan biar saki baki mask tadi betul-betul meresap ke dalam kulit kita. Baru la pakai skincare yang lain. 

Tasha memang suka pakai mask. Tapi bukan mask yang jual RM1 satu tu tau. Serius menyesal beli mask yang murah macam tu. Sangat-sangat tak sesuai dengan tasha. So, bila nak pakai mask tasha akan pastikan mask tu betul-betul berkualiti. Biarpun mahal sikit tapi berbaloi dengan hasil yang kita dapat. 

Apa-apa yang kita pakai pun mestilah secara berterusan baru boleh dapat lihat kesannya. Kalau jenis yang ada kesan cepat tu sangat bahaya tau. Entah bahan apa yang dia letak tu.

Korang boleh dapatkan produk b.liv di Sasa, major online stores (Hermo, Lazada, 11street, GEMFIVE) dan www.bliv.com





b.liv
Healthy Pores
Healthy Skin

KLAIRS | Mid-day Blue Sun Lotion & Mochi BB Cushion Pact


KLAIRS Mid-day Blue Sun Lotion & Mochi BB Cushion Pact  | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Simple But Enough... Itulah tagline bagi satu brand kosmetik korea yang terbaik. Kali ni tasha nak kenalkan korang dengan dua produk Klairs yang mendapat tempat dalam hati peminat makeup korea.

Kalau bagi gadis korea yang paling dorang suka pakai adalah bb cushion dan juga sunblock. Kiranya dua product ni memang wajib ada dalam beg tangan dorang. Dengan dua produk ni pun dah boleh jadikan kita cantik. Tak perlu mekap tebal-tebal pun. Just simple je tapi perfect. 


Klairs Mid-day Blue Sun Lotion



Untuk pilih sunblock yang terbaik, kita kena pastikan tekstur sunblock tu jenis mudah meresap dengan kulit. Kalau perasankan sesetengah sunblock tu tekstur dia terlalu padat sampaikan susah nak meresap dalam kulit. Dah tu sampai melekit-lekit. 

Sampailah jumpa Mid Day Blue Sun Lotion ni. Sunblock ni sangat penting tau. Benda wajib pakai. Duduk tengah panas ka, teduh ka kena jugak pakai. Sebab sinar UV ni tetap ada walaupun ditempat teduh. Sun Lotion dari Klairs ni dapat protect kulit kita dari sinar UV. Tekstur sun lotion ringan dan mudah meresap ke dalam kulit tapi dia tak keringkan kulit kita tau. Dia dapat stabilkan kelembapan di kulit kita. 

Kalau nak pakai sunblock harian make sure SPF dia 35 ke atas. Dan ternyata Mid Day Blue Sun Lotion ni mempunyai SPF 40/PA++. Kalau kita berjemur tengah panas pun, sun lotion ni dapat protect kulit dari bahang matahari. So tak ada la muka jadi merah macam udang kena bakar. Malah muka akan jadi glow gitu. Lagi satu disebabkan ia mempunyai tone yang natural jadi sun lotion ni jugak boleh dijadikan sebagai base make up. 

Cara nak apply sangat senang.

1. Pastikan pakai 15 minit sebelum keluar.
2. Pakai dulu skincare korang sebelum pakai sun lotion ni. Pastikan sun lotion betul-betul meresap baru pakai make up ye. Better guna span tau. Lepas tu baru lah boleh apply make up korang. Tak pun lepas pakai sun lotion ni, apply je BB Cushion. Dah siap.
3. Kalau korang berjemur tengah panas lama sangat. Apply semula sun lotion ni setiap 2 jam.

Mochi BB Cushion


First impression pasal Mochi bb cushion ni semestinya packaging dia yang sangatlah comel dan lain dari yang lain. Sangat ekslusif. Pact BB Cushion ni sangat portable dan boleh dibawa ke mana-mana ja. BB Cushion ni juga mempunyai built in cap case yang lebih hygenic. Yang mana boleh tutup dan buka. Ini penting bagi mengelakkan kandungan BB Cushion ni menjadi kering dan tak mudah keluar kalau terbalik pun. Ia memberikan ciri-ciri keselamatan dan kebersihan pada pact bb cushion.

Mochi BB Cushion ni direka khas sebagai balm-type product. Which is, teksturnya lebih baik dari cecair dan mampu menutup pores. BB cushion ni memberi finishing yang fresh pada wajah dan flawless. Tak ada la nampak pucat, tak bermaya je muka.

Kalau perasan kat muka kita ni ada part yang tona tak sekata kan. Pastu ada macam merah-merah kat muka. So, tone bagi BB Cushion ni adalah apricot-beige. Jadi ia dapat menaturalkan kesan merah-merah kat muka untuk sekatakan wajah dan nampak look yang natural.

Mochi BB Cushion ni juga ada SPF 40. Jadi boleh juga dijadikan sebagai sunblock dan kalau korang nak touch up semula wajah korang pun sesuai. jadi tak perlulah nak pakai sun block lain dah. Korang boleh apply BB cushion ni dengan 3 cara. Pilih lah jenis coverage yang macam mana korang suka.


Cara nak apply BB Cushion ni pun senang je.
1.Korang pakai dulu skincare harian korang. Gunakan span yang diberi then dap dap kat muka. Start dari tengah then baru la ke tepi tepi.


Klairs Trial Sample Set 



Selain dari dua product kat atas, tasha jugak dapat 7 jenis set trial kit daripada Klairs. Setiap kit ini mengandungi 3ml sampel produt sahaja. So, kalau yang baru nak try product dari Klairs belilah dulu trial kit ni. Lepas tu confirm korang akan beli set besar terus. hehe...

Antara sampel yang tasha dapat ni adalah:

1. Gentel Black Deep Cleansing Oil
2. Supple Preparation Facial Toner
3. Supple Preparation All-over Lotion
4. Illuminating Supple Blemish Cream SPF 40/PA++
5. Rich Moist Soothing Serum
6. Rich Moist Soothing Cream
7. Midnight Blue Calming Cream

Cara Dapatkan Product Klairs

Korang boleh dapatkan product klairs ni sama online mahupun offline di store yang terpilih. Ataupun boleh je direct ke website Hermo Malaysia

Kalau korang nak dapatkan info yang lebih detail pasal product Klairs ni boleh je terus ke Website Klairs. 


Website Hermo: https://goo.gl/kg3uKA



Simple But Enough



Beraya Sakan Dengan Althea


Beraya Sakan Dengan Althea | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Kalau korang ingat, hari tu tasha ada cerita beli skincare dengan make up dari Althea. Nak cantik masa raya kan. Alhamdulillah, dah sampai box tu sebelum raya dan sempatlah beraya dengan set box althea raya tu. Sekarang baru sempat nak update dalam blog. Check it out barang yang tasha beli..

Untuk skincare tasha ada beli:

Untuk barangan make up plak tasha beli:

dan tasha pilih Matt Lip sebagai free give untuk raya festival. 


Tasha kurang sikit nak beli barang make up sebab tasha tak pandai sangat nak conteng-conteng muka pakai make up tebal-tebal. ni pun baru nak belajar pakai mascara je dulu. Tapi tu la... tak tahu macam mana nak apply bagi cantik dan tak over. Someone please help me!!!

That's why tasha banyak beli skincare product. As we know, skincare korea memang bagus dan menjadi kegilaan orang nak beli. 


Black Sugar Mask Wash Off



Bagi tasha mask ni multi purpose. Sebab boleh dijadikan mask dan juga scrub muka. Rutin wajib tasha setiap minggu adalah wajib skrub muka untuk pastikan segala dead skin betul-betul dibuang. Biasanya tasha hanya akan gunakan serbuk teh ja untuk scrub muka. Kebanyakkan skrub muka kat pasaran kurang sesuai untuk kulit tasha yang agak sensitif. Lepas tu dia punya tekstur kurang best sebab rasa macam tak bersih ja muka. 

Tapi dengan black sugar ni tekstur dia agak kasar dan kalau urut-urut kat muka memang rasa puas hati la. Rasa bersih dan lembut ja muka. Bila dead skin dah tak ada baru la senang nak apply skincare kan.


Skin Solution Magic Powder



Yang ni paling best. Sebab bagi tasha dia macam bedak sejuk alaf baru. Apa yang magic dengan powder ni? Haa... Bagi yang ada masalah jerawat tu eloklah pakai benda ni. Dah tak payah nak sapu ubat gigi untuk kecutkan jerawat. Kalau yang kulit sensitif pakai ubat gigi kat jerawat mesti naik merah kan dan sampai tak selesa. Tapi dengan magic powder ni selamat. Tak kan naik kesan merah pun. Cara pakai pun senang ja. 


Kalau pakai bedak sejuk biasa kita kena goncang dulu kan bagi sebati air dengan bedak tu. Tapi untuk magic powder ni korang tak payah goncang. kalau air dengan powder tu bercampur kesan dia kurang efektif. Bila powder dengan air tek bercampur ni la yang paling terbaik untuk pakai. Korang just celupkan cotton bud dalam botol sampai cecah ke powder. Then terus angkat dan dapkan kat tempat jerawat tu. Tak perlu sapu satu muka pun ok. Rasa dia mula-mula akan pedih sedikit bila terkena jerawat tu then akan sejuk macam bedak sejuk. Magic powder ni eloklah pakai sebelum tidur ok.


Vitamin Capsule (Vita 3000 AC Refining Cream)



Actually vitamin capsule ni ada banyak jenis. Ada Vitamin E, C, A, B, dan AC. Untuk kali ni tasha just beli Vita AC sahaja iaitu gabungan vitamin A dan C. Vitamin A berfungsi untuk mengembalikan ketegangan kulit dan vitamin c untuk cerahkan kulit. Tasha just pakai ni biasanya time lepas cuci muka. Lebih kurang tasha buat ni sebagai moisturizer la. Just sapukan sikit je. sikit tu pun dah boleh rata satu muka. 


Milky Dress White Platinum



Ni sebenarnya lotion untuk putihkan kulit. Boleh pakai kat muka dan juga badan.Bau dia wangi dan tekstur dia mudah menyerap. Kadang-kadang kalau malas nak make up just pakai ni je sikit. Tak ada la nampak pucat sangat muka. Natural look gitu. Then just calitkan sikit lip gloss.. Dah siap.

Selain putihkan wajah, produk ni jugak dapat buatkan wajah kita glowing gitu. Korang jugak boleh cerahkan part yang bermasalah seperti siku, lutut, bawah mata, dan kat bahagian mana-mana yang nak dicerahkan.



Cheese Pongdang Eyes Colour



Ni set eyes shadow tasha yang pertama. Sebelum ni tak pernah terfikir pun nak beli. Tambahan pulak tasha pakai spek, bukan nak nampak pun kan kalau pakai. Entah la kenapa tiba-tiba tergerak hati nak beli. Susah jugak nak pilih warna-warna eyes shadow ni. Dia ada banyak sangat colour dan tasha tak tau yang mana satu sesuai untuk buat natural look. Agak-agak korang ni ok ke tak? Then siapa sudi ajar tasha pakai benda alah ni.. Pleaseeeee.................



The Style 4D Mascara



Part mata ni tasha kurang nak hias. Pertama sebab tak tahu nak pakai. Kedua sebab bukan nampak pun kalau pakai spek. Bab mascara ni pulak tasha jarang pakai bila pakai spek sebab nanti dia sangkut dengan spek. Fungsi mascara ni kan untuk melentikkan bulu mata then bagi panjangkan bulu mata kan. Memang akan sangkut la. Kalau tasha tak pakai spek ja tasha pakai mascara. Since tasha dah berani sikit pakai lenses, apa salahnya kalau hias sikit part mata tu kan.. 


Matt Lip



 Matt lip merupakan free give yang tasha pilih sempena althea Raya Giveaway. Tasha memang suka dengan matte lip ni sebab senang apply dan kalau minum ka makan ka dia tak melekat. Dia ada tiga warna dan tasha pilih nude colour untuk nampak lebih natural. Tasha dah biasa pakai warna merah. So kali ni nak try yang nude colour pulak. Nasib baik sesuai dengan tasha. Tak ada la nampak macam over sangat. 

Tapi nak solat memang kena cuci betul-betul la. Pakai la make up remover tau. Jangan pakai basuh je. Nak cantik, bergaya pun.. wuduk kena amik betul-betul... jangan pakai bedal je. 

Kalau korang nak cari skincare atau make up dari korea boleh je direct ke laman web https://my.althea.k . Harga jauh lebih murah kalau korang beli direct dari korea tau.. Cepat-cepat pi beli...




Kulit Cerah Berseri Dengan 7 Langkah Mudah


Kulit Cerah Berseri Dengan 7 Langkah Mudah | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Korang nak tak tips wajah cerah dan berseri? Tasha sendiri pun nak kulit cerah dan berseri. Mostly, ramai orang yang muka putih tapi pucat. Tak berseri. Tasha nak share tips untuk cerahkan wajah then bagi muka berseri.

Langkah Pertama Kulit Cerah


Kita rawat kulit dari dalam dulu dengan Whitening Pearl Mask Pack . Mask ni pakai waktu malam sebelum tidur. Pakai lebih kurang 15-20 minit je. Lepas tu buka mask.Tapi jangan basuh muka tau. Korang usap-usap muka, urut-urut sikit. Biarkan dia meresap dalam kulit tu. Fungsi mask ni untuk mencerahkan wajah. Selain untuk cerahkan wajah, mask ni juga membantu untuk melembapkan kulit. 

Macam tasha sendiri memang alergik dengan beberapa jenis mask. Kebanyakkan mask dekat pasaran kan ada bahan kimia yang banyak. So, memang kulit tasha tak tahan. Tasha suka pakai yang guna natural mask. Tak ada la muka rasa gatal-gatal, bengkak tak tentu pasal. 


Langkah Kedua Kulit Cerah


Kemudian, tasha guna Skin Texture Toner. Yang best toner ni dia bukan ja boleh buang kulit mati kat muka tapi jugak untuk firming our skin. Dah la kulit cerah, tegang pulak tu. Siapa tak suka. Two in One toner. Korang tahu tak toner ni penting lepas kita cuci muka? First untuk pastikan muka kita betul-betul bersih. Dengan toner ni jugak boleh buang segala kulit mati. Jadi, bila kita apply krim apa-apa kat muka baru la senang meresap dalam kulit. Baru la ada effect kita guna skincare tu. 

Ni tak. Dah la malas scrub. Toner pulak malas nak apply. Lepas tu pakai apa-apa pun kat muka tak ada effect. Kan dah rugi.  Nak kulit sihat cantik, ikut step yang betul ye. Jangan pakai bedal je..


Langkah Ketiga Kulit Cerah 


Next, kita apply One Shot Ample. Bentuk dia pun dah macam jarum. Mula-mula tasha ingat kena pakai semua sekali gus. Rupanya picit sikit dan apply kat muka. One Shot Ample ni macam moisturizer la jugak. Cuma ni kita sapu kat kawasan yang kita nak bagi cerah ja. Kawasan yang bermasalah. Pakai ni setiap pagi dan malam. 


Langkah Keempat Kulit Cerah



Sekarang part mata pulak. Untuk hilangkan gelap bawah mata, memang ni sangat sesuai. Sapu ja Wrinkle and Whitening eye cream. Garis-garis halus tepi mata pun boleh kita hilangkan bila apply. Tasha sekarang ni memang selalu tidur lambat. Banyak benda nak kena buat. Student kan. jadi burung hantu tu perkara biasa. Esoknya terus jadi mata panda. Bila apply benda ni, kurang la sikit.  Bila gelap bawah mata dah tak ada, baru la mata nampak segar kan. Lagi la naik seri wajah tu. Orang kata dari Mata tu la turun ke hati. hehehe...


Langkah Kelima Kulit Cerah


Apa yang specialnya Pore Fit Pure Skin Primer ni, korang boleh pakai sebelum atau selepas make up. Primer ni kalau tengok dekat-dekat dia ada shining sikit. So kalau pakai lepas make up muka nampak shining gitu. Fresh... pinky... Apa yang bagus dengan primer ni, dia membuatkan make up tahan lebih lama. Sangat-sangat penting, sebelum korang pakai apa-apa fondation, bb cushion apa semua tu. Korang wajib pakai primer. Dia baiki kulit korang. Bantu kawal minyak dimuka... 

Fungsi primer ni selain membuatkan make up tahan lama, dia juga membantu mengelakkan liang roma tersumbat dengan bahan-bahan make up tu. Tahu kan punca jerawat terjadi sebab liang muka terbuka then terus pakai foundation tebal-tebal. Lepas tu cuci muka tak bersih.. lama-lama tersumbat la...

Cara pakai primer ni senang je. Korang calit sikit je.. Then sapu keseluruh muka. Bagi rata tau.


Langkah Keenam Kulit Cerah



Bila dah pakai primer, baru la boleh apply Air Fit Cushion ni. Serius tasha sangat takut nak pakai bb cushion macam ni. Bila apply je rasa macam lain sangat. Then bila lama-lama rasa macam muka bercapuk je. Masa mula dapat cushion ni, ragu-ragu jugak nak pakai. Tapi try ja la... Tapi pakai sikit-sikit je.. Then tengok ok... warna dia sama tona dengan kulit tasha. So, bila pakai tak nampak beza sangat warna kulit. Tak ada la macam pakai cushion.. Sebab tekstur dia sangat ringan. Air Fit kan... Macam tak pakai apa-apa... Bau dia sangat wangi.. Even dah pakai lama pun bau dia tetap ada. Dan yang penting dia ada SPF 50. sangat sesuai untuk tasha yang selalu berjemur tengah panas... Alhamdulillah, tasha rasa ni je kot cushion yang serasi dengan muka tasha. 


Langkah Ketujuh Kulit Cerah



Last sekali, bila dah settle pakai cushion.. Kita bagi sikit sentuhan terahir, sapulah sikit Seammul Single. Dia merupakan highlighter yang menaikkan lagi seri muka tu. Bagi nampak shinning, glowing.. Baru la nampak fresh muka tu. Natural look katanya... Korang jugak boleh pakai sebagai eyeshadow. Just sapu-sapu je....

Haa.. Senang je kan nak kulit cerah berseri. Satu box ni cuma bernilai RM120 je. Kalau beli asing-asing harga jadi sangat mahal. Tambahan pulak kalau beli kat kedai-kedai make up berjenama kat Malaysia ni. Nak harga mampu milik dengan make up korea. Korang beli je kat Althea Korea. Confirm puas hati. 


Dapatkan set Total Brightening Althea BELI SEKARANG

7 Variasi Warna Zarra B'Joy Lipware


7 Variasi Warna Zarra B'Joy Lipware | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Khas buat penggemar lipstik. Zarra Sinar Puteri baharu sahaja melancarkan produk kosmetik pertama mereka iaitu Zarra B'Joy Lipware. Apa yang special dengan Zarra B'Joy Lipware ni?

Zarra B'Joy Lipware

ZarraB'Joy Angels

Zarra B'Joy Lipware merupakan lipstik matte mewah bertaraf antarabangsa. 

ZarraB'Joy Matte lipswear didatangkan dalam 7 jenis warna yang menawan dan berani untuk semua peringkat usia berkonsepkan hari Isnin - Ahad bakal memdapat tempat di hati setiap wanita Malaysia dan bakal menembusi pasaran Singapura dan Brunei.

Mesra solat, kissproof, transferproof, tahan lama sambil menjaga bibir agar sentiasa lembab ini memang pasti menjadi idaman setiap wanita.

7 Variasi Warna Zarra B'Joy Lipware

Zarra B'Joy didatangkan dengan 7 variasi warna yang berbeza untuk 7 hari (isnin-ahad). Setiap lipstik ni pula ada nama-nama yang unik bermula dengan huruf Z dan nama bunga. Memang berbelit jugak lidah nak sebut. Last sekali sebut nak hari apa ja.. hehe... setiap lipstik ni jugak ada qoute motivasi jugak untuk si pemakai supaya lebih berkeyakinan dan positif. 

Zesty Rose Monday Lipware
Zenia Daisy Tuesday Lipware
Zazzy Verbena Wednesday Lipware
Zaftig Carnation Thursday Lipware
Zealous Dahlia Friday Lipware
Zonal Peony Saturday Lipware
Zappy Therapy Sunday Lipware



Maklumat Lanjut Zarra B'Joy

Retail Price RM47/each
Tol Free: 1-300-22-7622
Whatsapp : 012-622 9970 /019-344 7788

Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular


Pakaian Muslimah Popular | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Hari ini tasha nak kongsi berkaitan fesyen. Seperti mana yang kita tahu fesyen kini sentiasa berubah dari masa ke semasa. Paling ketara sekali dapat dilihat fesyen muslimah dalam kalangan fashionista. 

Dapat dilihat sekarang banyak sangat model-model menggayakan pakaian muslimah. Daripada blouse muslimah, baju kurung, jubah malah sehinggalah ke tudung. Ramai yang berlumba-lumba untuk tidak ketinggalan dalam fesyen muslimah ni. Kalau dulu bagi yang berpakaian muslimah fesyen agak kekampungan atau ketinggalan zaman. Sekarang, fesyen inilah yang menjadi tarikan buat wanita muslimah. Siapa cakap bertudung, menutup aurat tidak boleh berfesyen? Jadi, jom kita tengok 3 jenis pakaian Muslimah popular untuk tahun 2016!

3 Jenis Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular

Baju kurung 

Baju kurung terkini atau baju kurung moden sangat menjadi pilihan ramai. Sekarang terdapat pelbagai jenis rekaan yang lebih menarik, dengan fabrik yang lebih malah ianya cukup versatile untuk digayakan walau ke mana jua terutamanya ke majlis-majlis istimewa seperti kenduri perkahwinan dan majlis makan malam. Selain boleh digayakan untuk ke majlis istimewa, baju kurung turut menjadi pilihan buat pelajar yang ingin ke kuliah. Simple tapi versatile. Bagi yang sudah bekerja baju kurung juga boleh untuk ke pejabat atau majlis formal.

Pakaian Muslimah Popular


Jubah 

Jubah adalah sejenis pakaian tradisional yang biasa dipakai oleh wanita Muslim di Malaysia. Biasanya jubah dipakai oleh golongan yang lebih berumur, namun sekarang dengan rekaan dan warna yang menarik ianya juga menjadi pilihan remaja dan wanita muda. Jubah ini merupakan pengaruh daripada negara Timur Tengah. Apabila ia mendapat tempat di hati wanita Malaysia, pereka mula mereka jubah yang sesuai dengan trend fesyen masa kini. Kini terdapat pelbagai jenis rekaan jubah yang menarik. 

Pakaian Muslimah Popular

Blouse Muslimah


Pakaian Muslimah moden seperti blouse Muslimah dan Muslimah top yang lain kini menjadi pilihan ramai anak muda dan remaja kerana mudah digayakan serta sesuai dengan trend fesyen Muslimah terkini. Padankan Muslimah blouse atau top bersama dengan seluar yang sesuai untuk style maksima! Biasanya blouse muslimah selalu dipakai untuk aktiviti yang tidak formal atau santai. Namun, ada juga blouse muslimah yang digayakan dengan seluar yang sesuai untuk majlis formal atau ke pejabat.

Jadi mana satu fesyen muslimah pilihan anda?



Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine


Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman sekarang ni semakin kurang orang nak cuci gambar kan. Sebab apa? Sebab malas nak tunggu lama-lama. Jauh. Jadi sekarang dah tak perlu risau sebab dah ada Weprint machine. 


Apa itu WePrint Machine?

WePrint Machine merupakan mesin pencetak gambar berkualiti tinggi hanya perlu diakses oleh aplikasi wechat. Ianya merupakan mesin pencetak segera yang pertama di Malaysia.Gambar pula boleh dicetak di atas pelbagai jenis material seperti  photo paper, magnetic paper atau dicetak terus secara heat transfer atas cover telefon dan button badge.


5 Langkah Mudah Menggunakan WePrint Machine



Pastikan sebelum mencetak anda telah install aplikasi wechat. 
1. Scan QR code dan follow WePrint Machine di Wechat.
2. Pilih negeri dan event ( birthday, wedding etc)
3. Pilih gambar dan dan klik 'Print Photo'
4. Crop gambar ikut kesesuaian anda dan masukkan ID code yang ditunjukkan pada mesin.
5. Gambar anda siap dicetak. ^^


Jana Pendapatan Dengan WePrint Machine

Kebanyakkan WePrint banyak digunakan di pasaraya untuk menarik lebih ramai pelanggan. Selain itu ianya sangat sesuai untuk peniaga-peniaga yang ingin promote bisnes anda. Sementara menunggu gambar dicetak, weprint akan memaparkan iklan-iklan. Jadi secara tak langsung ia merupakan marketing yang terbaik. 

Selain daripada itu, contohnya ada majlis bertunang, kahwin,birthday atau apa-apa acara, WePrint sangat membantu untuk abadikan kenangan anda. 

Lepas ni kalau anda nampak WePrint Machine di mana-mana pasaraya anda bolehlah menggunakan kupon diskaun ni. Hanya perlu scan QR Code sahaja.


Siapa Pembekal WePrint?

Liberty printing merupakan pembekal WePrint machine yang diimport secara eklusif. Sekiranya anda berminat untuk menjadi pengedar wePrint di kawasan anda, atau berminat untuk menggunakan servis WePrint atau berminat untuk membeli untuk kegunaan sendiri anda bolehlah hubungi maklumat di bawah:


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
 Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)




Minyak Herba Asma Mujarab | Penawar Alternatif Merawat semput, Lelah dan Asma



Minyak Herba Asma Mujarab, Penawar alternatif merawat semput, lelah dan asma. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang mempunyai masalah semput. Kalau terlalu sejuk memang tasha berat ja bernafas. Memang sangat tak selesa. Baru-baru ni pulak tasha demam. Hampir seminggu jugak la. Panas dah surut tapi batuk dengan selsema tak sembuh-sembuh lagi. Susah betul nak tidur waktu malam. Last-last jadi burung hantu la..

Alhamdulillah lepas ja guna minyak ni batuk dengan selsema dah makin baik. Dapat ja parcel terus sapu kat hidung dengan leher. Masa mula-mula pakai tu risau gak kalau panas. Mau terbakar hidung kalau panas. Tapi yang bestnya minyak ni tak panas. Berangin ja rasa. Malam tu dah rasa senang bernafas. Dah tak berat nafas, batuk pun dah sembuh. Ni tak tipu tau. Bukan nak bodek ke apa. Kalau produk tu berkesan, tasha akan cakap benda yang betul. 


Produk Tradisional Minyak Herba Asma Mujarab

Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah milik seorang pak cik. Kandungannya merupakan ramuan rahsia warisan turun temurun. Minyak ini diproses secara "home made" sejak 40 tahun dan tidak pernah diproses di kilang. 

Untuk pengetahuan anda juga, minyak asma mujarab ni sangat sesuai digunakan seisi keluarga dalam merawat pelbagai penyakit lain lagi. Contohnya batuk, lelah, asma, kembung perut, sakit perut, luka, terkena api, gigitan serangga berbisa, sakit gigi, terseliuh dan lain-lain lagi. Minyak ini untuk kegunaan luar sahaja tau. Jangan pulak pergi minum atau sapu dalam mulut pulak. 

Keberkesanan Minyak Herba Asma Mujarab




Anda juga boleh lihat di web Suara Insan yang merupakan testimoni pertama produk ini sehingga ianya menjadi viral di laman sosial. 

Awas, Minyak Herba Asma Mujarab tiruan

Disebabkan ubat ni dapat merawat pelbagai penyakit dan mendapat permintaan yang tinggi daripada pelanggan, ada juga insan-insan yang cuba mengeluarkan produk tiruan. Macam –macam cara yang dilakukan oleh mereka. 




Oleh itu, pembaharuan telah dilakukan terhadap minyak asma mujarab iaitu dengan menambah hologram disetiap botol. Jadi untuk pastikan anda beli yang original, anda boleh scan kod hologram yang terdapat di belakang botol. Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website.




Maklumat Lanjut

Hubungi: 
Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) 
En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran).