Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Minyak Herba Asma Mujarab | Penawar Alternatif Merawat semput, Lelah dan Asma



Minyak Herba Asma Mujarab, Penawar alternatif merawat semput, lelah dan asma. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang mempunyai masalah semput. Kalau terlalu sejuk memang tasha berat ja bernafas. Memang sangat tak selesa. Baru-baru ni pulak tasha demam. Hampir seminggu jugak la. Panas dah surut tapi batuk dengan selsema tak sembuh-sembuh lagi. Susah betul nak tidur waktu malam. Last-last jadi burung hantu la..

Alhamdulillah lepas ja guna minyak ni batuk dengan selsema dah makin baik. Dapat ja parcel terus sapu kat hidung dengan leher. Masa mula-mula pakai tu risau gak kalau panas. Mau terbakar hidung kalau panas. Tapi yang bestnya minyak ni tak panas. Berangin ja rasa. Malam tu dah rasa senang bernafas. Dah tak berat nafas, batuk pun dah sembuh. Ni tak tipu tau. Bukan nak bodek ke apa. Kalau produk tu berkesan, tasha akan cakap benda yang betul. 


Produk Tradisional Minyak Herba Asma Mujarab

Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah milik seorang pak cik. Kandungannya merupakan ramuan rahsia warisan turun temurun. Minyak ini diproses secara "home made" sejak 40 tahun dan tidak pernah diproses di kilang. 

Untuk pengetahuan anda juga, minyak asma mujarab ni sangat sesuai digunakan seisi keluarga dalam merawat pelbagai penyakit lain lagi. Contohnya batuk, lelah, asma, kembung perut, sakit perut, luka, terkena api, gigitan serangga berbisa, sakit gigi, terseliuh dan lain-lain lagi. Minyak ini untuk kegunaan luar sahaja tau. Jangan pulak pergi minum atau sapu dalam mulut pulak. 

Keberkesanan Minyak Herba Asma Mujarab




Anda juga boleh lihat di web Suara Insan yang merupakan testimoni pertama produk ini sehingga ianya menjadi viral di laman sosial. 

Awas, Minyak Herba Asma Mujarab tiruan

Disebabkan ubat ni dapat merawat pelbagai penyakit dan mendapat permintaan yang tinggi daripada pelanggan, ada juga insan-insan yang cuba mengeluarkan produk tiruan. Macam –macam cara yang dilakukan oleh mereka. 




Oleh itu, pembaharuan telah dilakukan terhadap minyak asma mujarab iaitu dengan menambah hologram disetiap botol. Jadi untuk pastikan anda beli yang original, anda boleh scan kod hologram yang terdapat di belakang botol. Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website.




Maklumat Lanjut

Hubungi: 
Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) 
En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran).



Contest Duit Raya RM2,199 Hidup Menakjubkan x Oh! Pilihanku

hidup menakjubkan

Hidup Menakjubkan | Hidup Menakjubkan adalah program coaching 28 hari yang akan mengajarkan kunci luar biasa yang akan membantu mendapatkan transformasi yang hebat dalam hidup anda. Program Hidup menakjubkan ini merupakan hasil kerjasama Hidup Menakjubkan dengan Oh Pilihanku

Setiap orang mempunyai impian dari pelbagai aspek sama ada perhubungan, kekayaan, kesihatan, kerjaya dan sebagainya. Tetapi anda was-was dan anggap impian tu sekadar impian. Terlalu tinggi impian anda tu. Mustahil nak capai. Percaya tak kalau saya katakan ada program yang mampu coaching anda untuk capai semua impian tu? Dengan coaching selama 28 hari anda anda akan diajar cara untuk ubah impian anda menjadi kenyataan.

Apa itu Program Hidup Menakjubkan?

Program Hidup Menakjubkan mempunyai 28 modul beserta 1 modul bonus. Dan anda akan diajar untuk melakukan 1 modul 1 hari selama 28 hari. Dan selepas itu anda dapat rasakan perubahan yang berlaku dalam kehidupan anda. Satu per satu pintu impian akan mula terbuka.

Program ini menekankan dengan kuasa kesyukuran anda mampu mendapatkan segala yang anda inginkan. Apa yang bestnya pasal program ini adalah teknik yang dikemukakan oleh Rhonda Byrne salah seorang guru Laws of Attraction dalam buku The Magic akan diaplikasikan dalam kehidupan seharian dan ianya berlandaskan syariat Islam.

Perkataan ajaib yang sering diungkapkan dalam program ini adalah”Terima Kasih, terima kasih, terima kasih”. Ia adalah bukti kesyukuran kita terhadap semua benda yang berlaku pada kita.
Jangan risau anda akan di coaching sehingga anda mampu mengusai modul-modul tersebut. Jika anda ada masalah pada mana-mana modul, anda boleh ja email kerana program ini mempunyai unlimited e-mail coaching.

Cuba anda bayang dan list apa impian anda?

Nak rumah besar?
Nak kereta apa?
Pendapat bulanan berapa?
Nak bawak family bercuti di mana?
Kehidupan yang hebat?
Keluarga yang hebat?


Anda nak impian anda tercapai, tapi anda tidak tahu dari mana nak mula??? Serta Program Hidup Menakjubkan sekarang dengan Diskaun Hari Raya 74% OFF. 

Dengan hanya RM150 anda dah boleh sertai Program Hidup Menakjubkan.

kod kupon Diskaun Hari Raya 74% OFF 
 “HM15" 

>>Klik banner di bawah untuk sertai  sekarang<<


Apa yang didapati dengan program Hidup Menakjubkan?

  1. 33 x Audio File coaching Hidup Menakjubkan
  2. Transcript/E-Book Hidup Menakjubkan
  3. Unlimited Email Transformasi Hidup bersama coach Hidup Menakjubkan
  4. Akses eksklusif group VVIP Facebok Hidup Menakjubkan
  5. Toolkit Law of Attraction Hidup Menakjubkan
  6. Toolkit Life Planner Hidup Menakjubkan
  7. Toolkit Planner Matlamat Hidup Menakjubkan
  8. Toolkit Financial Planner Hidup Menakjubkan

Menang Duit Raya RM600!


Syarat untuk sertai Duit Raya RM600
  1. Mesti sertai Program Coaching Hidup Menakjubkan
  2. Aplikasikan teknik yang dipelajari 
  3. Kongsikan kisah tranformasi anda di Facebook dengan menggunakan #HidupMenakjubkan
  4. Kisah yang mendapat banyak share berpeluang memenangi hadiah wang tunai RM600.
  5. Pertandingan RM600 Hidup Menakjubkan akan diadakan sehingga 20 Julai 2016.
Nak sebuah kehidupan yang menakjubkan bukanlah suatu yang mustahil jika anda berdiri di atas paksi yang betul. Yang penting positif dan bersyukur. 

"Terima kasih, Terima kasih, Terima kasih "




Magic Jelly | Gel Kecantikan Serbaguna


Magic Jelly Gel Kecantikan Serbaguna | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Magic Jelly kini dengan formula baru yang lebih hebat dengan tagline "Protect, Repair, Enhance"

Apa itu Magic Jelly?

Magic Jelly adalah gel kecantikan yang boleh digunakan satu badan oleh semua peringkat umur. Ianya gabungan 4 bahan semulajadi iaitu Aloe Vera, Timun, Sengkuang dan Bunga Chamomile. Tekstur yang ringan dan cepat meresap dan tidak melekit sama sekali. Yang penting Magic Jelly bebas bahan kimi bahaya seperti Mercury, Hydroquione, Streroid atau pewarna tiruan. 

1 Botol boleh tahan 3-4 bulan bergantung juga berapa kali anda guna. 
Reka bentuk botol yang kecil ni dan mesra travel. 
BOTOL KALIS CAHAYA MATAHARI yang melindungi kandungan gel di dalam supaya composisi kimia tidak berubah apabila terkena haba dan akan memberi efek kepada pemakai.
Ada kelulusan KKM.


Kegunaan Magic Jelly

  1. Membunuh Jerawat
  2. memudarkan parut
  3. menyerikan kulit kusam
  4. mengurangkan kulit berminyak
  5. melegakan eczema
  6. mengecilkan pori
  7. menguatkan akar rambut
  8. melambatkan penuaan kulit
  9. melembapkan bibir kering
  10. melembutkan rambut kasar
  11. merawat luka dengan cepat
  12. membuang daki dan sel kulit mati
  13. mencerahkan kulit
  14. melembapkan kulit
  15. membuat solekan bertambah glowing
  16. melegakan sunburn
  17. merawat dan melegakan melecur
  18. melembutkan kulit muka dan badan
  19. mengurangkan kelemumur
  20. melebatkan bulu mata dan kening
  21. melegakan buasir
  22. melegakan ruam lampin
  23. dan banyak lagi 

Cara Menggunakan Magic Jelly

Basuh muka
Pakai toner
Sapu magic jelly ke seluruh muka.
Sapukan dengan urutan ke atas.
Pakai krim siang atau krim malam

atau

Basuh muka
Pakai toner
Pump magic jelly dan letak krim bersama,
sebatikan dua product ni
Sapukan wajah dengan urutan ke atas

atau

Basuh muka
pakai toner
pump magic jelly
sapukan wajah dengan urutan ke atas

Untuk rambut sapukan sebagai serum ketika rambut basah dan biarkan kering.


Testimoni Tasha Tentang Magic Jelly

First time tasha pakai Magic Jelly ni sebagai pelembap. Yang bestnya Magic Jelly ni cepat ja meresap dan kulit. Sebelum tidur tasha akan apply Magic Jelly dan keesokannya kulit lembap dan tidak berminyak. I Like !!! Selalunya kalau bangun tidur mesti berminyak ja muka kan. 

Lepas tu tasha apply Magic Jelly sebagai base make up tasha. Selain memberi kelembapan pada kulit, magic Jelly ni pun boleh melegakan sunburn. Asyik panas ja sekarang kan. Even pakai UV Krim, mesti kesan sunburn tu ada walaupun sikit. Dulu kalau sunburn tasha akan sapu alovera kat muka. Kat rumah ada la alovera tu, tapi bila kat kolej mana la nak cari alovera tu. Dengan magic Jelly ni dah tak payah nak cari alovera dah. Picit picit sapu kat muka ja. 3 Minit dah siap.

Actually ada banyak lagi testimoni pengguna lain. Boleh terjah kat sini http://www.lovera.com.my/testimonials/

Info


Harga Pasaran: RM70
Facebook Page: Lovera Malaysia

Instagram: 
@LoveraMalaysia 
@Lovera.Testimonials
@Lovera.Info
#MagicJellyLovera

Email: hello@lovera.com.my
No Telefon: +6011 3234 8255



WORDLESS WEDNESDAY! #31 | Magic Jelly Review


Magic Jelly From Lovera Malaysia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera produk untuk review dah selamat sampai ke tangan tasha. Dapat produk magic jelly dari #loveramalaysia. Sekali imbas baca mengenai produk ini ialah boleh digunakan untuk satu badan. 

Review akan menyusul di BLOG TASHA AQISHA. 

Sesiapa yang mempunyai produk dan nak tasha review/iklankan meh DM/whatsapp

Harga review boleh bawak bincang.





Kenapa Beg Perempuan Besar?


Kenapa beg perempuan besar? Selalu menjadi tanda tanya buat lelaki kan. Tak kisah la handbag ka, beg roda ka, beg galas ka. Kebanyakkannya besar-besar. Dah macam poket doraemon, apa yang boleh sumbat dia sumbat dalam beg tu. Macam-macam ada. 

Bagi tasha kalau pergi mana-mana; kelas, jalan-jalan and so on, tasha akan pastikan benda-benda penting tasha dah bawak. Jadi, tak perlu la nak risau barang apa yang tertinggal dan tak perlu nak patah balik ke rumah. 

Bila nak solat kat mana-mana pun tak payah risau kalau pakai make up. Boleh cuci terus make up kat muka. Untuk pengetahuan ye, masalah jerawat, kulit kusam dan lain-lain tu berpunca dari kesan make up yang tak dicuci dengan bersih. 

tips: so, pakaila makeup yang senang dicuci ^^

Barang apa yang penting dalam beg?

Benda penting yang kena ada dalam handbag tasha adalah;
  1. Matte Mousse Sunscreen
  2. Garnier Compact Powder
  3. lipstip
  4. Beauty Soap
  5. Biore sun block
  6. miracle bio water
  7. Dexandra Perfume
  8. Vitamin C powder Nlee Beauty
  9. Dompet
  10. powerbank
  11. Phone
  12. Tisu
  13. Novel (kalau jalan jauh)
Jadi, sebab tu tasha pilih beg dari zalora ni sebagai pilihan hati tasha. Handbag MinMin tasha tebus coupon yang tasha dapat dari contest CouponBelanja hari tu. Alhamdulillah rezeki. macam tau-tau ja tasha tengah usha handbag baru. 

Sesiapa yang nak dapatkan diskaun untuk shopping online boleh la tengok di CouponBelanja. Dalam entry yang lepas tasha ada kongsikan macam mana nak guna CouponBelanja dengan menggunakan smartphone. -----> Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Selamat ber 'shopping' 



CouponBelanja Photo Contest


CouponBelanja Photo Contest. Hari tu tasha ada kongsi bagaimana cara untuk menggunakan CouponBelanja versi mobile. Untuk hari ni tasha ada berita baik dimana CouponBelanja telah membuat satu photo contest. Syarat yang dikenakan sangat simple. Orang yang tidak mempunyai blog pun boleh join sebab penyertaan bagi contest ini hanya menggunakan Facebook.

Syarat CouponBelanja Photo Contest

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
2. Daftar sebagai ahli CouponBelanja di http://www.couponbelanja.com/registration/photo-contest
3. Jawab soalan di bahagian komen setiap gambar contest di Facebook CouponBelanja  (https://www.facebook.com/couponbelanja/)
4. Berpeluang tinggi untuk menang apabila share gambar di Laman sosial yang lain.

Kriteria untuk menang CouponBelanja Photo Contest

1. Setiap jawapan yang betul akan mendapat 10 point.
2. setiap kali share akan dapat 5 point bonus.
3. Gunakan #photocontest apabila anda share gambar tersebut.
4. Peserta yang mempunyai point tertinggi akan menang.
5. 3 pemenang yang dicari. Mungkin anda salah seorangnya..

Hadiah CouponBelanja Photo Contest

RM75 Gift Card From Zalora Malaysia

Lepas tu boleh la shopping di Zalora ^^

Tarikh penting

Anda masih lagi boleh join Contest ini. Ianya akan tamat pada esok hari iaitu 22 Mac 2016. 
Tarikh untuk umum pemenang pula adalah 24 Mac 2016.

Jadi jom ramai-ramai rebut peluang keemasan ini...












Kebaikan Vitamin C



Kebaikan Vitamin C. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa jua yang kita makan akan ada kesannya. Tak kiralah cepat atau lambat. Jadi hati-hati dengan apa saja yang kita makan. Macam tu juga dengan vitamin c. Cukup pantang bila baru ja amalkan, orang dah tanya kenapa tak ada kesan pun.. Tu maknanya badan penuh toksin, lagi lambat la kesannya dapat lihat. Yang penting kena sabar, konsisten dan positif.

Selain jaga penampilan luaran, dalam pun kena la jaga juga. Dari hujung rambat sampai la hujung kaki, tubuh kita memerlukan Vitamin yang secukupnya.

Apa itu Vitamin C?

"Ia dikenali sebagai satu vitamin yang kuat dalam memerangi demam dan selesema. Kandungan antioksidan yang banyak dalam vitamin C meningkatkan daya tahan imun sistem tubuh dan mengelakkan dari penyakit jantung, masalah pranatal, dan penyakit mata. Bahkan ia membantu dalam mempercepatkan luka sembuh dengan lebih cepat dan menghilangkan masalah kedutan pada wajah." Sumber

Kebaikan Vitamin C Powder Nlee Beauty


Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c. Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi :
❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)
❤Mengimbangi BMI
❤Merawat kulit eczema


Cara kegunaan :-
1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan :
SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)

WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT:
20GRAM

KEGUNAAN
(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)

SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA  vitamin c powder


1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS



DAPATKAN VITAMIN C DENGAN TASHA SEKARANG.. 
AGEN SAH NLEE BEAUTY 
AG465 
whatsapp: 0136354165
Facebook: Ushaa Beauty
Instagram: @tashaqishaofficial




Salomon SpeedCross 3

Salomon SpeedCross 3 My new Hiking Shoes.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bagi seseorang yang suka hiking dan newbie macam tasha ni mestilah segala keperluan hiking nak cari kan. Terutama sekali kasut. Jadi try la usha Salomon SpeedCross 3 di dalam satu ig ni.

Kasut Salomon SpeedCross 3

Selain jumpa ig ni, dah banyak ig, facebook yang tasha tengok. Bila ada yang berkenan, saiz pulak tak ada. Sampai la jumpa Sport Victory. Harga lebih murah berbanding ig yang lain. Walaupun murah berbanding yang lain, kualiti Salomon ni sangat baik walaupun bukan yang ori. Kalau nak beli yang original belum cukup duit tabung.. This is my new baby, Salomon SpeedCross 3 Purple Lady 




Selain untuk hiking, Salomon SpeedCross 3 ni juga sesuai untuk jogging, cycling, dan untuk ke gym. The best part is, kasut ni ringan, tapak sesuai untuk hiking kawasan berbatu atau tanah rata. Kiranya sesuai untuk semua keadaan sebab tapak dia sangat grip. Dan reka bentuk kasut ini sangat simple dan cantik.

Diingatkan ye, kalau nak beli salomon SpeedCross 3 ni saiz kena ambil lebih besar dari saiz biasa. Misalnya selalu pakai kasut saiz 5uk, kena la beli saiz 6uk atau 6.5uk. 

Macam mana nak check saiz kaki???

Boleh Ushaa Kakiku Online 

Instagram Sports Victory

Bagi sesiapa yang mencari kasut hiking yang ringan, fleksibel, cantik, murah boleh la usha IG Sports Victory


Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile? Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa yang ingin tasha kongsikan hari ini adalah sesuatu yang sangat menarik buat anda yang gemar shopping online. Bila shopping ni benda pertama yang dicari mestilah barang yang mempunyai diskaun kan. Disini tasha ingin kongsikan beberapa cara mudah untuk mendapatkan kupon diskaun dari CouponBelanja hanya dengan menggunakan smartphone sahaja. 

Cara Menggunakan CouponBelanja Dengan Menggunakan Smartphone


1. Layari laman web m.couponbelanja.com 
2. Gunakan butang Search disebelah kanan untuk mencari kupon dengan mudah.
 - Di butang search anda boleh taip apa sahaja yang ingin anda cari: Lazada Malaysia, Zalora Malaysia, amazon dan jenama barangan lain. 
3. Untuk bahagian Featured Coupun yang berada di bahagian atas laman web pula anda boleh lihat kupon yang tengah hangat pada ketika itu. 
4. Untuk butang Stores ini mempunyai senarai laman Shopping online yang menjadi pilihan ramai. 

Stores and Categories CouponBelanja

Untuk memudahkan lagi carian kupon tersebut anda boleh menggunakan butang Stores ataupun Categories yang terdapat dibahagian bawah laman web. Di bahagian Stores terdapat beberapa pilihan laman shopping antaranya Lazada, Zalora, Sephora, Expedia, Reebonz dan pelbagai pilihan laman shopping yang menjadi pilihan anda. 

 


Di bahagian categories ia akan memudahkan untuk mencari barang anda. Misalnya pakaian, jam tangan, buku, barang elektronik, kasut, minyak wangi dan pelbagai lagi. Sekiranya anda tahu barang apa yang ingin dicari penggunaan butang ini sangatlah berkesan. 

Popular Coupon akan membantu anda untuk memilih kupon yang menjadi pilihan ramai. Biasanya kupon yang menjadi pilihan ramai adalah kupon yang mempunyai nilai diskaun yang agak tinggi. betul tak?

Di Groupon Malaysia terdapat lebih 60 laman shopping yang menarik. Disitu ada boleh lihat kupon yang terbaru dan terhangat pada masa itu. 

Pilih lah kupon pilihan anda. Diingatkan setiap kupon mempunyai tarikh luput. Anda perlu menggunakan code kupon yang diberi sekiranya ingin menikmati harga diskaun.

Walaupun budget rendah, anda masih mampu menggunakan barangan berjenama dengan hanya  berbelanja di CouponBelanja. Pastinya jimat dan barang yang anda beli mempunyai kualiti yang lebih baik. 

See that's how easy it is to use CouponBelanja!






WORDLESS WEDNESDAY! #28 | Dexandra Perfume

Dexandra Perfume


Reka bentuk botol yang eklusif dan menarik. Mudah untuk di bawa travel.. macam rupa botol minyak wangi mahal ja kan. Tapi jangan terkejut sebab harga mampu milik dan mampu tahan lama untuk 35ml. 

Tasha suka bau Gucci Flora. Bau sweet soft. Sembur pagi sampai ke petang bau masih lekat. 

Sebarang pertanyaan boleh PM tasha atau
SMS/WHATSAPP ; 0136354165

WORDLESS WEDNESDAY! #24 | Logo Baharu Google


Google Baharu Google : Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Hari ini pasti ramai yang sedar perubahan yang berlaku pada logo Google kan. Secara rasminya logo Google telah bertukar wajah. Kalau perasan icon favicon pun dah bertukar.  

Untuk ketahui sejarah Logo Google dengan lebih lanjut boleh layari laman sesawang Sejarah Logo Baharu Google

Blog Bertukar Wajah | Mesra SEO

Blog Tasha Aqisha Bertukar Wajah

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, siap sudah wajah baru blog tasha ni. Dah tak ada bunga-bunga, warna-warni semua tu. Motif utama tasha tukar wajah sampai jadi simple macam ni disebabkan oleh beberapa faktor iaitu kurangnya mesra SEO. 
Kredit :HH

Macam Mana Nak Tahu Blog Mesra SEO?

Hari ni, #Bloggerutara ada sembang-sembang pasal SEO. Jadi, dengan tekadnya tasha cari info pasal Blog yang Mesra SEO. Tahu siapa yang menjadi rujukan tasha? Mestilah Sifu Hasrul Hassan . Walaupun baru baca sikit, input yang diberikan memang banyak dan sangat membantu tasha. Tasha ada baca macam mana nak kenal pasti blog yang mesra SEO. Caranya adalah dengan bantuan https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/seo-doctor/ . Sekiranya anda nak tahu macam mana nak check. Boleh la ke blog Sifu http://www.hasrulhassan.com/2014/06/tips-kenalpasti-blog-mesra-seo.html


Menurut sifu, sekiranya bendera  tu berwarna merah, blog mempunyai masalah dan kita boleh tahu masalah tersebut dengan klik pada bendera tersebut. Untuk template blog tasha yang lama memang naik merah. Masalah Heading terutamanya. Bila tukar template yang baru.. Alhamdulillah... settle.... 

Semak Peratusan SEO

Kemudian, kita boleh semak peratusan SEO blog kita dengan http://chkme.com/page-seo-tools . Hari ni #Bloggerutara dah listkan peratusan SEO masing-masing. Terima kasih abang long #bloggerutara arzmoha yang sudi share pasal ni. 

Hanya masukkan link sahaja. Dengan Chkme kita dapat tengok juga masalah blog kita yang perlu diperbaiki. Seperti yang tasha cakap tadi, blog tasha mempunyai masalah Heading. Dia akan naik BAD. Stress bila nampak Bad kan. Bila dah tukar baru dah jadi GOOD. I like! 

Pada mulanya peratusan SEO tasha adalah 17% ketika semak dengan menggunakan template yang lama. Setelah template bertukar baru, perusan telah meningkat kepada 59%. Last tasha semak adalah 80%. See... betapa SEO memainkan peranan yang sangat penting. 

Jadi, jom sama-sama kita belajar SEO untuk meningkatkan mutu blog kita. 

Tasha Aqisha





Shopping Di www.zalora.com

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.... Alhamdulillah barang yang dipesan telah selamat sampai... hehe... first time order dengan zalora... ahad order selasa dah sampai... (ahad biasa la masih cutikan.. isnin hantar... esoknya sampai...) cepat kan... 



Actually, tasha shopping di zalora guna voucer yang tasha dapat... rezeki syawal ^^ terima kasih zalora... dengan voucer RM** tu, tasha beli handbag dengan tudung.... 



tasha macam biasa la seorang pink lover... beg yang dipilih mestilah warna pink jugak... kikiki... yang balance voucer tu baru la beli tudung... actually, ni tudung pertama tasha yang bercorak... susah sebenarnya tasha nak pakai tudung yang bercorak... selalunya tudung plain ja... mungkin nak ubah mood kot... 

sekali sekala kan dapat shopping macam ni.. actually masa nak pilih beg tu memang rambang mata.. cantik-cantik.. harga pun berbaloi... tak rugi la kalau shopping kat zalora... service pun cun...

Style Jam Tangan Wanita

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Seperti yang kita tahu wanita sangat mementingkan penampilan. Penampilan yang baik akan memberi keyakinan kepada kita sepanjang hari. Selain baju, beg tangan, mekap, dan gelang, jam tangan juga merupakan salah satu aksesori yang akan menyerlahkan penampilan kita. 

Meh tasha kongsikan style jam tangan wanita yang sesuai untuk pakaian formal. Terdapat tiga jenis style; Jam Tangan Bertali Besi, Jam Tangan Bertali Kulit, dan Jam Tangan Separuh Digital. 


Jam Tangan Bertali Besi 


Jam tangan ini juga dikenali sebagai metal strap watch. Untuk kelihatan lebih elegan, jam tangan ni la yang paling sesuai bagi pakaian formal.. Terserlah keyakinan anda. 


Jam Tangan Bertali Kulit 

Leather strap watch ini juga sangat versatile dan rekabentuknya simple. I like! Boleh disesuaikan dengan mana-mana office attire anda. 


Jam Tangan separuh Digital 


Bagi peminat jam tangan digital, kini anda tidak perlu risau lagi… dah ada jam tangan digital yang mempunyai rekaan yang sesuai untuk pakaian formal. 

Bagi tasha pula, jam tangan ni bukan sahaja sesuai bagi wanita yang bekerjaya.. ianya juga sesuai bagi pelajar-pelajar yang selalu mengenakan pakaian formal untuk ke kelas.. Macam tasha…. ^^ 

Tengah pening-pening nak cari hadiah yang sesuai? Susah apa.. Hadiahkan saja jam tangan…Jam tangan juga merupakan salah satu pilihan hadiah ketika ulang tahun kelahiran, hantaran perkahwinan, ataupun ulang tahun perkahwinan. 

p/s: Birthday tasha nak dekat. Jangan lupa hadiahkan ea... hehe...



REVIEW: AKHIR




AKHIR (ISMI FA ISMAIL)



TAK PAYAH SINOPSIS. ANDA DAH TAU BUKU INI TENTANG APA. YANG ANDA PERLU TAHU SEKARANG, INI YANG AKHIR. TAK ADA DAH LEPAS NI. SEBAB SAYA DAH LETIH. LELAH HIDUP DALAM KEGELAPAN. BIAR BUKU INI YANG MENJADI AKHIR KEPADA SESEBUAH KISAH. JUGA KEPADA SETANGKAI NYAWA YANG DALAM BEBERAPA TAHUN INI BERAYUN LONGLAI. SAYA TAK MAHU SEKSA DIA TERUS. SAYA BUKAN KEJAM. SAYA HANYA SEORANG YANG MENYAMPAIKAN SEBUAH CERITA, TENTANG SEBUAH NOVEL HITAM YANG KEWUJUDANNYA HANYA MENDUNDANG RASA SAKIT, PEDIH, NGILU, PELIK, TAKUT, KECEWA, MARAH, BENCI... SEDIH. RASA-RASA YANG SAYA TAK PASAL-PASAL JUGA KENA LALUI SEBAGAI PENULIS. SEMUA INI, HANYA KERANA NAK MENGISI MASA LAPANG ANDA. JADI NAH. AMBIL DAN BACA. BUKU INI MUNGKIN TIDAK SEBAGUS YANG ANDA HARAPKAN. TAPI INI YANG TERAKHIR. SEKURANG-KURANGNYA HARGAILAH IA ATAS SEBAB ITU.
Begitulah sinopsis bagi novel ini... Memang inilah yang terakhir. kisah yang bakal merungkaikan segala yang terkunci... membongkarkan segala kisah yang telah lama disimpan hanya kerana dia. Dialah teman.. Dialah pelindung... Seseorang yang sukar dilihat... Hanya berbisik... berbisik pada angin.... Dan mangsa hanya tersenyum... seolah gembira dengan semua yang terjadi... 

Ketika membaca novel ini kadang diri ini terbawa-bawa dengan situasi yang dalam novel... berhalusinasi tentang kehadiran mereka... bunyi-bunyi seolah membawa petanda kepada sesuatu... dan pengulangan ayat yang sama sebanyak 7 muka surat... disengajakan atau kesalahan typo??? 

Bila kegelapan diapit satu amaran di sisi kirinya dan sebuah simbol kematian di sisi kanannya, pintu pengantara dua alam akan terbuka.


Sinopsis Novel HITAM



REVIEW: TIADA TAJUK




TIADA TAJUK (ISMI FA ISMAIL)


NAK GEMBIRA? NAK TERSENYUM? NAK BAHAGIA? NAK KETENANGAN? NAK HARAPAN? NAK KESEMPURNAAN??
TAK PAYAH.
KALAU NAK JUGA, JANGAN BACA NOVEL NI. TUTUP DAN BUANG JAUH-JAUH. SEBAB NOVEL NI UNTUK MEREKA YANG MAHU MERASA KETIADAAN... JANGAN GUSAR DENGAN KULITNYA YANG KOSONG. MEMANG BEGITU. SEBAB NOVEL NI TAK ADA TAJUK. DAN IA ADALAH SEBUAH SEKUEL. SEKUEL KEPADA APA YANG ANDA TANYA? CARI SENDIRI. NOVEL SAYA SEBELUM INI YANG KULITNYA HITAM DAN BERTULISAN MERAH MACAM DARAH. BACA YANG ITU DULU. BARU ANDA BOLEH MERASAI KETIADAAN YANG NOVEL INI INGIN TAWARKAN. UNTUK MEREKA YANG MENGHARGAI NILAI SEBUAH MISTERI. DAN UNTUK MEREKA YANG MERASAKAN BAHAWA TAKUT ITU ADALAH TEMAN.
Itulah sinopsis TT yang merupakan sambungan kepada JANGAN BACA NOVEL NI. Apa yang dapat tasha katakan TT ini merupakan rungkaian segala persoalan yang terdapat dalam JBNN. Ia mengisahkan 2 tahun selepas MUNIR dibebaskan dari pusat rawatan mental dan ADIB berusia 9 tahun. ADIB mempunyai akal yang luar biasa... pemikirannya seperti orang dewasa. Kata-katanya penuh fakta dan logik sehinggakan memeningkan kepala orang lain memikirkannya.huh...

"Abang Munir buat apa?"
"tak ada apa-apa. abang munir cuma jenguk adib. sorry la kalau abang munir kejutkan adib. abang munir tak sengaja... "
"tak lah. aku bangun bukan sebab abang munir. tapi sebab aku mimpi buruk."
"sebelum tidur tadi adib tak basuh kaki dulu kut. tu yang mimpi buruk tu..."
"mimpi adalah pengimejan di bawah paras sedar yang semua manusia alami abang munir. samada aku basuh kaki ataupun tak sebelum tidur, ianya adalah tidak signifikan dengan kandungan mimpi aku. sebaliknya banyak faktor-faktor lain. seperti pengalaman lampau yang mengulang tayang. rembesan tenaga yang dilepaskan oleh penumpuan minda terhadap sesuatu emosi. ataupun pemprosesan maklumat dalam otak yang terbeku lalu memannifestasikan dirinya dalam bentuk mimpi, " terang adib panjang lebar. matanya bulat dan segar. langsung tak macam orang yang bangun dari tidur.
"oh..."

TT ini juga merupakan permulaan bagi beberapa pembunuhan bersiri "PEMBUNUHAN BATIK BIRU" setiap kali pembunuhan terdapat cerita-cerita pendek dengan mangsa....

KISAH 1 : transformasi tanpa sempadan
KISAH 2:  tak bersayap bukan penghalang
KISAH 3:  jangka, sedia, ubah
KISAH 4: yang pergi akan kembali
KISAH AKHIR: perempuan terpilih

Siapa adib sebenarnya? Siapa pula HAN?
tap mereka ada misi
cuma satu...

"mengubah manusia sedikit demi sedikit sehingga semuanya ter __  __ __ __ __



REVIEW: JANGAN BACA NOVEL NI





JANGAN BACA NOVEL NI (ismi fa ismail)

KALAU ASYIK BACA NOVEL CINTA SAJA PUN KADANG-KADANG BOSAN JUGA KAN? TRY NOVEL NI. TAPI JANGAN BACA SEORANG DIRI. MAKE SURE ADA TEMAN. SEBAB ADA KEMUNGKINAN ANDA AKAN MERASA ANEH, JUGA BERHALUSINASI BENDA YANG BUKAN-BUKAN. NOVEL INI BUKAN UNTUK MEREKA YANG LEMAH SEMANGAT. TAPI UNTUK MEREKA YANG INGIN MENJANA MINDA DAN MENGUATKAN JANTUNG. SEBAB SEMAKIN JAUH MEMBACA, OTAK ANDA AKAN SEMAKIN LIGAT BERPUTAR DAN JANTUNG ANDA AKAN SEMAKIN KUAT BERDEBAR-DEBAR. TAK PERCAYA? CUBALAH.
berikut merupakan sinopsis novel JBNN. Memang... kalau boleh jangan baca... Sebab semakin lama semakin kita rasa menyesal... tapi disebabkan sifat ingin tahu kenapa? mengapa? siapa? itulah yang mendorong tasha meneruskan pembacaan. Tapi, tasha berani baca waktu siang ja.. hihihi... 

Novel ni seorang polis yang bernama MUNIR yang telah berjumpa seorang kanak-kanak lelaki bernama ADIB berusia 7 tahun. Sejak bertemu dengan adib, pelbagai kejadian pelik berlaku. Dan apa yang lebih pelik novel yang diberi oleh adib kepada munir mempunyai persamaan dengan dunia realiti. Terdapat beberapa cerita seram yang terkandung dalam novel yang diberi adib seperti 
  1. KACUK: Aku bukan binatang (kenapa jadi kucing jadian?)
  2. TERAPUNG:jom kita terbang nak tak? (kanak-kanak boleh terbang. Disahkan hilang. meninggal.. )
  3. RAMALAN: masa depan yang menakutkan (bunuh keluarga untuk protect keluarga dari dibunuh orang lain?)
  4. TUMPANG: saya tumpang sekejap je (mati hidup semula? dan mati lagi.... )
  5. TELEFON: tolong hubungi saya... tolonglah.... (kenapa nak hubungi dia? siapa dia?)
  6. BUNGA KEMATIAN:seputih kemboja (dia ada di setiap kali ada kematian. Baginya kematian adalah sesuatu yang suci)
  7. BATIK SENTUNG BIRU: penguraian (mengandung tapi masih dara.. anak hantu? )

Semua kisah ini telah membuatkan MUNIR di masukkan ke pusat rawatan mental. Kenapa?? Nak tahu kena la baca... ^^