Showing posts with label zalora. Show all posts
Showing posts with label zalora. Show all posts

Kaki Shopping Dapat Semula Tunai Hanya Dengan ShopBack Malaysia

kredit : google.com

Kaki Shopping Dapat Semula Tunai Hanya Dengan ShopBack Malaysia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pernah tak korang dapat duit semula bila shopping di mana-mana stor online?? Tak pernah kan.

Sebenarnya, korang boleh dapat Cashback bila korang shopping dengan ShopBack Malaysia. Macam tasha suka sangat beli barang mekap, skincare product dari overseas especially dari Online Shopping Korea iaitu Althea. Of course korang pun suka shopping kat situ kan. Apa kata ubah sikit je cara korang beli tu untuk dapatkan cashback. Korang tetap boleh shopping di Althea. Tapi melalui ShopBack. 

Kalau nak beli beauty product korang buka ja website ShopBack Malaysia. Boleh pening kepala nak pilih yang mana. Sebab kebanyakkan stor online kegemaran korang boleh dapat cashback. Ada AltheaHermoStrawberryNET dan banyak lagi stor lain. Tengok la sendiri, tak muat nak list dalam ni nanti. 

Apa itu ShopBack Malaysia?


ShopBack ni merupakan satu website yang memberi pulangan semula apabila korang shopping di online stor pilihan korang. Kiranya ShopBack ni macam jadi orang tengah la. Yang bestnya Kita keluar duit dan dapat semula duit berdasarkan percent dari hasil shopping kita. 

Contohnya percent yang diberi untuk online Stor tu 8%. Kita shopping semua barang berharga RM150. So, jumlah cashback yang kita dapat adalah RM12. Banyak tu kan. 

Cara-cara Shopping melalui ShopBack Malaysia


Disebabkan tasha suka shopping skincare product. Perempuan kan of course la nak cantik macam orang korea kan. Tasha nak ajar korang untuk shopping di Althea. Kalau nak beli skincare product oversea dalam Malaysia ni memang mahal nak mampus. So, the solution is kita beli direct dari korea laa.

Nak shopping melalui shopback ni senang ja. Follow je step mudah ni:

1. Sign Up as member ShopBack
 
Mula-mula kena jadi member dulu barulah boleh shopping. Klik je sini >>> Sign Up ShopBack.my
Masukkan detail yang diperlukan. Lepas tu klik Sign up. 

2. Start shopping now!!!

Klik "Fashion Edit" . Nampak tak yang dalam bulatan hijau tu? 



3. Kemudian akan keluar macam ni. Korang klik pulak "Beauty"




4. Bila klik je BEAUTY. Akan keluar semua stor yang jual beauty product. Pilih je nak yang mana. Contohnya tasha pilih Althea. Klik  Althea.



5. Automatik akan keluar macam ni. Klik "SHOP NOW". Korang akan di bawa terus ke web Althea. 

6. Taraaa..... dan korang shopping macam biasa..

korang akan dapat cashback dalam tempoh 48 jam selepas pembelian. Dalam tempoh 30-60 hari baru boleh redeem duit. Untuk pastikan barang korang tiada apa-masalah. Contohnya nak tukar ka, cancel ka. 

Nilai minimum yang boleh redeem adalah RM10. 


7. Nak lagi mudah tengok video tutorial ni.



Sekarang nak shopping online pun korang kena bijak memilih ok. Baru lah berbaloi dengan hasil pelaburan kita ketika shopping tu. hehehe... 

Selain dari stor yang tasha bagitau kat atas, ada lebih 300 lagi stor online yang boleh korang shopping. Antaranya lazada, zalora, foodpanda, AirAsiaGo, Grab, Uber dan banyak lagi. Yang pasti korang takkan menyesal punya.

So, Jom kita ubah cara shopping kita 💖

The Smarter Way To Shop

Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular


Pakaian Muslimah Popular | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Hari ini tasha nak kongsi berkaitan fesyen. Seperti mana yang kita tahu fesyen kini sentiasa berubah dari masa ke semasa. Paling ketara sekali dapat dilihat fesyen muslimah dalam kalangan fashionista. 

Dapat dilihat sekarang banyak sangat model-model menggayakan pakaian muslimah. Daripada blouse muslimah, baju kurung, jubah malah sehinggalah ke tudung. Ramai yang berlumba-lumba untuk tidak ketinggalan dalam fesyen muslimah ni. Kalau dulu bagi yang berpakaian muslimah fesyen agak kekampungan atau ketinggalan zaman. Sekarang, fesyen inilah yang menjadi tarikan buat wanita muslimah. Siapa cakap bertudung, menutup aurat tidak boleh berfesyen? Jadi, jom kita tengok 3 jenis pakaian Muslimah popular untuk tahun 2016!

3 Jenis Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular

Baju kurung 

Baju kurung terkini atau baju kurung moden sangat menjadi pilihan ramai. Sekarang terdapat pelbagai jenis rekaan yang lebih menarik, dengan fabrik yang lebih malah ianya cukup versatile untuk digayakan walau ke mana jua terutamanya ke majlis-majlis istimewa seperti kenduri perkahwinan dan majlis makan malam. Selain boleh digayakan untuk ke majlis istimewa, baju kurung turut menjadi pilihan buat pelajar yang ingin ke kuliah. Simple tapi versatile. Bagi yang sudah bekerja baju kurung juga boleh untuk ke pejabat atau majlis formal.

Pakaian Muslimah Popular


Jubah 

Jubah adalah sejenis pakaian tradisional yang biasa dipakai oleh wanita Muslim di Malaysia. Biasanya jubah dipakai oleh golongan yang lebih berumur, namun sekarang dengan rekaan dan warna yang menarik ianya juga menjadi pilihan remaja dan wanita muda. Jubah ini merupakan pengaruh daripada negara Timur Tengah. Apabila ia mendapat tempat di hati wanita Malaysia, pereka mula mereka jubah yang sesuai dengan trend fesyen masa kini. Kini terdapat pelbagai jenis rekaan jubah yang menarik. 

Pakaian Muslimah Popular

Blouse Muslimah


Pakaian Muslimah moden seperti blouse Muslimah dan Muslimah top yang lain kini menjadi pilihan ramai anak muda dan remaja kerana mudah digayakan serta sesuai dengan trend fesyen Muslimah terkini. Padankan Muslimah blouse atau top bersama dengan seluar yang sesuai untuk style maksima! Biasanya blouse muslimah selalu dipakai untuk aktiviti yang tidak formal atau santai. Namun, ada juga blouse muslimah yang digayakan dengan seluar yang sesuai untuk majlis formal atau ke pejabat.

Jadi mana satu fesyen muslimah pilihan anda?



CouponBelanja Photo Contest


CouponBelanja Photo Contest. Hari tu tasha ada kongsi bagaimana cara untuk menggunakan CouponBelanja versi mobile. Untuk hari ni tasha ada berita baik dimana CouponBelanja telah membuat satu photo contest. Syarat yang dikenakan sangat simple. Orang yang tidak mempunyai blog pun boleh join sebab penyertaan bagi contest ini hanya menggunakan Facebook.

Syarat CouponBelanja Photo Contest

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
2. Daftar sebagai ahli CouponBelanja di http://www.couponbelanja.com/registration/photo-contest
3. Jawab soalan di bahagian komen setiap gambar contest di Facebook CouponBelanja  (https://www.facebook.com/couponbelanja/)
4. Berpeluang tinggi untuk menang apabila share gambar di Laman sosial yang lain.

Kriteria untuk menang CouponBelanja Photo Contest

1. Setiap jawapan yang betul akan mendapat 10 point.
2. setiap kali share akan dapat 5 point bonus.
3. Gunakan #photocontest apabila anda share gambar tersebut.
4. Peserta yang mempunyai point tertinggi akan menang.
5. 3 pemenang yang dicari. Mungkin anda salah seorangnya..

Hadiah CouponBelanja Photo Contest

RM75 Gift Card From Zalora Malaysia

Lepas tu boleh la shopping di Zalora ^^

Tarikh penting

Anda masih lagi boleh join Contest ini. Ianya akan tamat pada esok hari iaitu 22 Mac 2016. 
Tarikh untuk umum pemenang pula adalah 24 Mac 2016.

Jadi jom ramai-ramai rebut peluang keemasan ini...












Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile? Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa yang ingin tasha kongsikan hari ini adalah sesuatu yang sangat menarik buat anda yang gemar shopping online. Bila shopping ni benda pertama yang dicari mestilah barang yang mempunyai diskaun kan. Disini tasha ingin kongsikan beberapa cara mudah untuk mendapatkan kupon diskaun dari CouponBelanja hanya dengan menggunakan smartphone sahaja. 

Cara Menggunakan CouponBelanja Dengan Menggunakan Smartphone


1. Layari laman web m.couponbelanja.com 
2. Gunakan butang Search disebelah kanan untuk mencari kupon dengan mudah.
 - Di butang search anda boleh taip apa sahaja yang ingin anda cari: Lazada Malaysia, Zalora Malaysia, amazon dan jenama barangan lain. 
3. Untuk bahagian Featured Coupun yang berada di bahagian atas laman web pula anda boleh lihat kupon yang tengah hangat pada ketika itu. 
4. Untuk butang Stores ini mempunyai senarai laman Shopping online yang menjadi pilihan ramai. 

Stores and Categories CouponBelanja

Untuk memudahkan lagi carian kupon tersebut anda boleh menggunakan butang Stores ataupun Categories yang terdapat dibahagian bawah laman web. Di bahagian Stores terdapat beberapa pilihan laman shopping antaranya Lazada, Zalora, Sephora, Expedia, Reebonz dan pelbagai pilihan laman shopping yang menjadi pilihan anda. 

 


Di bahagian categories ia akan memudahkan untuk mencari barang anda. Misalnya pakaian, jam tangan, buku, barang elektronik, kasut, minyak wangi dan pelbagai lagi. Sekiranya anda tahu barang apa yang ingin dicari penggunaan butang ini sangatlah berkesan. 

Popular Coupon akan membantu anda untuk memilih kupon yang menjadi pilihan ramai. Biasanya kupon yang menjadi pilihan ramai adalah kupon yang mempunyai nilai diskaun yang agak tinggi. betul tak?

Di Groupon Malaysia terdapat lebih 60 laman shopping yang menarik. Disitu ada boleh lihat kupon yang terbaru dan terhangat pada masa itu. 

Pilih lah kupon pilihan anda. Diingatkan setiap kupon mempunyai tarikh luput. Anda perlu menggunakan code kupon yang diberi sekiranya ingin menikmati harga diskaun.

Walaupun budget rendah, anda masih mampu menggunakan barangan berjenama dengan hanya  berbelanja di CouponBelanja. Pastinya jimat dan barang yang anda beli mempunyai kualiti yang lebih baik. 

See that's how easy it is to use CouponBelanja!






Shopping Di www.zalora.com

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.... Alhamdulillah barang yang dipesan telah selamat sampai... hehe... first time order dengan zalora... ahad order selasa dah sampai... (ahad biasa la masih cutikan.. isnin hantar... esoknya sampai...) cepat kan... 



Actually, tasha shopping di zalora guna voucer yang tasha dapat... rezeki syawal ^^ terima kasih zalora... dengan voucer RM** tu, tasha beli handbag dengan tudung.... 



tasha macam biasa la seorang pink lover... beg yang dipilih mestilah warna pink jugak... kikiki... yang balance voucer tu baru la beli tudung... actually, ni tudung pertama tasha yang bercorak... susah sebenarnya tasha nak pakai tudung yang bercorak... selalunya tudung plain ja... mungkin nak ubah mood kot... 

sekali sekala kan dapat shopping macam ni.. actually masa nak pilih beg tu memang rambang mata.. cantik-cantik.. harga pun berbaloi... tak rugi la kalau shopping kat zalora... service pun cun...