Kenapa Beg Perempuan Besar?


Kenapa beg perempuan besar? Selalu menjadi tanda tanya buat lelaki kan. Tak kisah la handbag ka, beg roda ka, beg galas ka. Kebanyakkannya besar-besar. Dah macam poket doraemon, apa yang boleh sumbat dia sumbat dalam beg tu. Macam-macam ada. 

Bagi tasha kalau pergi mana-mana; kelas, jalan-jalan and so on, tasha akan pastikan benda-benda penting tasha dah bawak. Jadi, tak perlu la nak risau barang apa yang tertinggal dan tak perlu nak patah balik ke rumah. 

Bila nak solat kat mana-mana pun tak payah risau kalau pakai make up. Boleh cuci terus make up kat muka. Untuk pengetahuan ye, masalah jerawat, kulit kusam dan lain-lain tu berpunca dari kesan make up yang tak dicuci dengan bersih. 

tips: so, pakaila makeup yang senang dicuci ^^

Barang apa yang penting dalam beg?

Benda penting yang kena ada dalam handbag tasha adalah;
  1. Matte Mousse Sunscreen
  2. Garnier Compact Powder
  3. lipstip
  4. Beauty Soap
  5. Biore sun block
  6. miracle bio water
  7. Dexandra Perfume
  8. Vitamin C powder Nlee Beauty
  9. Dompet
  10. powerbank
  11. Phone
  12. Tisu
  13. Novel (kalau jalan jauh)
Jadi, sebab tu tasha pilih beg dari zalora ni sebagai pilihan hati tasha. Handbag MinMin tasha tebus coupon yang tasha dapat dari contest CouponBelanja hari tu. Alhamdulillah rezeki. macam tau-tau ja tasha tengah usha handbag baru. 

Sesiapa yang nak dapatkan diskaun untuk shopping online boleh la tengok di CouponBelanja. Dalam entry yang lepas tasha ada kongsikan macam mana nak guna CouponBelanja dengan menggunakan smartphone. -----> Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Selamat ber 'shopping' 



Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) 2016


Tarikh Tutup Permohonan: 30 April 2016
Lokasi: Sarawak

Pembantu Pendaftaran KP17 (21 Kekosongan)

Gaji: RM936.00 – RM3,424.00
Kenaikan Tahunan: RM95.00
Syarat Minima: SPM

Deskripsi Tugas:

Memproses permohonan-permohonan Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran, Kematian dan Anak Angkat, Sijil Kewarganegaraan, Sijil Perkahwinan dan Penceraian dan Sijil Pindaan Butiran dan tugas-tugas lain yang berkaitan dengan Jabatan Pendaftaran Negara, Malaysia.

Calon yang berminat boleh membuat permohonan online/kemaskini di SPA 



credit : kerja kosong jpn



Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

Bila Mata Hati Bersuara


Biar mata hatiku bersuara
Sudah lama menjadi saksi
Perlakuan manusia itu
Penat lelah aku menanggung
Siksa peritnya disakiti

Tika aku jatuh
Jatuh bangunnya aku sendiri
Menongkah arus impian
Dunia ciptaan sendiri

Andai aku bisa bersuara
Pasti peritnya diluah
Berat menjujung gunung
Parah bila dihumban

Biarkan,
Biarkan mata hati terus menjadi saksi
Biarkan kisah itu berlalu pergi
Biarkan agar aku tak jatuh lagi
Biarkan aku tak peduli siapa menanti

26/3/2016 (1.21AM)

Mata Hati,
Tasha AQisha


CouponBelanja Photo Contest


CouponBelanja Photo Contest. Hari tu tasha ada kongsi bagaimana cara untuk menggunakan CouponBelanja versi mobile. Untuk hari ni tasha ada berita baik dimana CouponBelanja telah membuat satu photo contest. Syarat yang dikenakan sangat simple. Orang yang tidak mempunyai blog pun boleh join sebab penyertaan bagi contest ini hanya menggunakan Facebook.

Syarat CouponBelanja Photo Contest

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
2. Daftar sebagai ahli CouponBelanja di http://www.couponbelanja.com/registration/photo-contest
3. Jawab soalan di bahagian komen setiap gambar contest di Facebook CouponBelanja  (https://www.facebook.com/couponbelanja/)
4. Berpeluang tinggi untuk menang apabila share gambar di Laman sosial yang lain.

Kriteria untuk menang CouponBelanja Photo Contest

1. Setiap jawapan yang betul akan mendapat 10 point.
2. setiap kali share akan dapat 5 point bonus.
3. Gunakan #photocontest apabila anda share gambar tersebut.
4. Peserta yang mempunyai point tertinggi akan menang.
5. 3 pemenang yang dicari. Mungkin anda salah seorangnya..

Hadiah CouponBelanja Photo Contest

RM75 Gift Card From Zalora Malaysia

Lepas tu boleh la shopping di Zalora ^^

Tarikh penting

Anda masih lagi boleh join Contest ini. Ianya akan tamat pada esok hari iaitu 22 Mac 2016. 
Tarikh untuk umum pemenang pula adalah 24 Mac 2016.

Jadi jom ramai-ramai rebut peluang keemasan ini...












Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Kebaikan Vitamin C



Kebaikan Vitamin C. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa jua yang kita makan akan ada kesannya. Tak kiralah cepat atau lambat. Jadi hati-hati dengan apa saja yang kita makan. Macam tu juga dengan vitamin c. Cukup pantang bila baru ja amalkan, orang dah tanya kenapa tak ada kesan pun.. Tu maknanya badan penuh toksin, lagi lambat la kesannya dapat lihat. Yang penting kena sabar, konsisten dan positif.

Selain jaga penampilan luaran, dalam pun kena la jaga juga. Dari hujung rambat sampai la hujung kaki, tubuh kita memerlukan Vitamin yang secukupnya.

Apa itu Vitamin C?

"Ia dikenali sebagai satu vitamin yang kuat dalam memerangi demam dan selesema. Kandungan antioksidan yang banyak dalam vitamin C meningkatkan daya tahan imun sistem tubuh dan mengelakkan dari penyakit jantung, masalah pranatal, dan penyakit mata. Bahkan ia membantu dalam mempercepatkan luka sembuh dengan lebih cepat dan menghilangkan masalah kedutan pada wajah." Sumber

Kebaikan Vitamin C Powder Nlee Beauty


Vitamin C Powder by NLEE BEAUTY. vitamin C ni adalah 100% pure vitamin c. Tanpa campuran bahan2 lain.

Fungsi :
❤Mencerahkan kulit wajah dan badan
❤Memudarkan parut jerawat dan badan
❤Menutup liang pori di wajah
❤Mengurangkan kulit berminyak
❤Merawat kulit yang bermasalah.
❤Merawat kulit kering
❤Merawat tumit merekah
❤Merawat kulit kusam
❤Merawat eye bag
❤Merawat resedung dan alergi
❤Menguatkan kuku
❤Menguatkan rambut yang rapuh
❤Stabilkan hormon (wanita)
❤Mengimbangi BMI
❤Merawat kulit eczema


Cara kegunaan :-
1.Campurkan ke dalam air masak dan minum
2.Campurkan ke dalam air jus
3.Campurkan dgn setitis air dan sapu ke kawasan yang bermasalah.
4.Campurkan ke dalam air suam untuk merawat selsema.

Sukatan :
SUKU SUDU TEH untuk 1 gelas air.
SATU @ DUA SUDU TEH untuk 1 botol besar (1.5 litter)

WAKTU PENGAMBILAN :
Satu gelas setiap pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur malam

BERAT:
20GRAM

KEGUNAAN
(Kegunaan 3 hingga 4 minggu)

SESUAI UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN.
SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.
SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG ( 3 BULAN KE ATAS) , MENYUSU DAN DALAM PANTANG.

HARGA  vitamin c powder


1 BOTOL : RM30.00 SM RM35.00 SS
3 BOTOL : RM80.00 SM RM85.00 SS
4 BOTOL : RM100.00 SM RM105.00 SS



DAPATKAN VITAMIN C DENGAN TASHA SEKARANG.. 
AGEN SAH NLEE BEAUTY 
AG465 
whatsapp: 0136354165
Facebook: Ushaa Beauty
Instagram: @tashaqishaofficial




Salomon SpeedCross 3

Salomon SpeedCross 3 My new Hiking Shoes.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bagi seseorang yang suka hiking dan newbie macam tasha ni mestilah segala keperluan hiking nak cari kan. Terutama sekali kasut. Jadi try la usha Salomon SpeedCross 3 di dalam satu ig ni.

Kasut Salomon SpeedCross 3

Selain jumpa ig ni, dah banyak ig, facebook yang tasha tengok. Bila ada yang berkenan, saiz pulak tak ada. Sampai la jumpa Sport Victory. Harga lebih murah berbanding ig yang lain. Walaupun murah berbanding yang lain, kualiti Salomon ni sangat baik walaupun bukan yang ori. Kalau nak beli yang original belum cukup duit tabung.. This is my new baby, Salomon SpeedCross 3 Purple Lady 




Selain untuk hiking, Salomon SpeedCross 3 ni juga sesuai untuk jogging, cycling, dan untuk ke gym. The best part is, kasut ni ringan, tapak sesuai untuk hiking kawasan berbatu atau tanah rata. Kiranya sesuai untuk semua keadaan sebab tapak dia sangat grip. Dan reka bentuk kasut ini sangat simple dan cantik.

Diingatkan ye, kalau nak beli salomon SpeedCross 3 ni saiz kena ambil lebih besar dari saiz biasa. Misalnya selalu pakai kasut saiz 5uk, kena la beli saiz 6uk atau 6.5uk. 

Macam mana nak check saiz kaki???

Boleh Ushaa Kakiku Online 

Instagram Sports Victory

Bagi sesiapa yang mencari kasut hiking yang ringan, fleksibel, cantik, murah boleh la usha IG Sports Victory


Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile?

Bagaimana Cara Untuk Menggunakan CouponBelanja Versi Mobile? Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Apa yang ingin tasha kongsikan hari ini adalah sesuatu yang sangat menarik buat anda yang gemar shopping online. Bila shopping ni benda pertama yang dicari mestilah barang yang mempunyai diskaun kan. Disini tasha ingin kongsikan beberapa cara mudah untuk mendapatkan kupon diskaun dari CouponBelanja hanya dengan menggunakan smartphone sahaja. 

Cara Menggunakan CouponBelanja Dengan Menggunakan Smartphone


1. Layari laman web m.couponbelanja.com 
2. Gunakan butang Search disebelah kanan untuk mencari kupon dengan mudah.
 - Di butang search anda boleh taip apa sahaja yang ingin anda cari: Lazada Malaysia, Zalora Malaysia, amazon dan jenama barangan lain. 
3. Untuk bahagian Featured Coupun yang berada di bahagian atas laman web pula anda boleh lihat kupon yang tengah hangat pada ketika itu. 
4. Untuk butang Stores ini mempunyai senarai laman Shopping online yang menjadi pilihan ramai. 

Stores and Categories CouponBelanja

Untuk memudahkan lagi carian kupon tersebut anda boleh menggunakan butang Stores ataupun Categories yang terdapat dibahagian bawah laman web. Di bahagian Stores terdapat beberapa pilihan laman shopping antaranya Lazada, Zalora, Sephora, Expedia, Reebonz dan pelbagai pilihan laman shopping yang menjadi pilihan anda. 

 


Di bahagian categories ia akan memudahkan untuk mencari barang anda. Misalnya pakaian, jam tangan, buku, barang elektronik, kasut, minyak wangi dan pelbagai lagi. Sekiranya anda tahu barang apa yang ingin dicari penggunaan butang ini sangatlah berkesan. 

Popular Coupon akan membantu anda untuk memilih kupon yang menjadi pilihan ramai. Biasanya kupon yang menjadi pilihan ramai adalah kupon yang mempunyai nilai diskaun yang agak tinggi. betul tak?

Di Groupon Malaysia terdapat lebih 60 laman shopping yang menarik. Disitu ada boleh lihat kupon yang terbaru dan terhangat pada masa itu. 

Pilih lah kupon pilihan anda. Diingatkan setiap kupon mempunyai tarikh luput. Anda perlu menggunakan code kupon yang diberi sekiranya ingin menikmati harga diskaun.

Walaupun budget rendah, anda masih mampu menggunakan barangan berjenama dengan hanya  berbelanja di CouponBelanja. Pastinya jimat dan barang yang anda beli mempunyai kualiti yang lebih baik. 

See that's how easy it is to use CouponBelanja!






WORDLESS WEDNESDAY! #28 | Dexandra Perfume

Dexandra Perfume


Reka bentuk botol yang eklusif dan menarik. Mudah untuk di bawa travel.. macam rupa botol minyak wangi mahal ja kan. Tapi jangan terkejut sebab harga mampu milik dan mampu tahan lama untuk 35ml. 

Tasha suka bau Gucci Flora. Bau sweet soft. Sembur pagi sampai ke petang bau masih lekat. 

Sebarang pertanyaan boleh PM tasha atau
SMS/WHATSAPP ; 0136354165

De'xandra Inspired Perfume Pilihan Wangian Terbaik No 1 Di MALAYSIA

De'xandra Inspired Perfume Pilihan Wangian Terbaik No 1 Di MALAYSIA


Assalamualaikum. Pernah dengar Dexandra Perfume? DAH DAPATKAN DEXANDRA PERFUMES ? 💐



DEXANDRA PERFUMES - Di inspirasikan dengan PERFUMES JENAMA ANTARABANGSA . Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih.


1) TAHAN LAMA DENGAN HARGA BUDGET

Ciri utama yang dimahukan oleh ramai penggemar perfumes ialah KETAHANANNYA.

Dan soalan PERTAMA yang sering di tanya oleh mereka sebelum membeli ialah

" TAHAN LAMA tak perfumes awak ni?" atau

" Berapa jam ketahanan perfumes ni?


Dengan memberikan pilihan kepada penggemar jika mahukan yang TAHAN LEBIH LAMA sudah tentu pilihan utama adalah ORIGINAL PERFUMES, tetapi masalah BUDGET menjadi kesukaran kepada mereka


Oleh itu, DE'XANDRA akhirnya telah di hasilkan daripada pati yang terbaik dan selamat digunakan dengan harga budget.


2) BOLEH BAWA SOLAT


" Boleh bawa solat tak?"


​Walaupun sudah berkali-kali ustaz , ustazah dan pihak jakim mengesahkan alkohol boleh dibawa solat tetapi masih ramai lagi yang bertanya.


Oleh itu , beliau mengambil inisiatif untuk mengesahkan alkohol terbaik dari ekstrak tumbuhan. ALKOHOL De'Xandra ialah dari Ekstrak tebu dan ianya boleh di bawa solat.

3) BOLEH BAWA TRAVEL


Ramai juga yang suka membeli perfumes yang boleh di bawa hand luggage dalam penerbangan & ringan serta mudah dibawa.


Dengan kandungan 35ml, membantu ramai untuk bawa De'Xandra TERBANG bersama.



4) CIRI-CIRI LAIN DE'XANDRA


  • 35ml , EDP perfume
  • Mudah di bawa TRAVEL
  • Produk bumiputera
  • Tahan lebih lama, lebih 8 jam
  • Setanding produk antarabangsa
  • Kesemua senarai perfumes adalah yang paling di cari penggemar perfume
  • Menepati citarasa & permintaan rakyat MALAYSIA

5) TESTIMONI DEXANDRA PERFUME


6) CARA ORDER DEXANDRA PERFUME

Harga Kasih Sayang:
RM65(excluding postage)
SM : RM 7.00
SS : RM 11.00

Untuk sebarang order dan pertanyaan
SMS/WHATSAPP ; 0136354165

“NAK DEXANDRA”
“NAK DEXANDRA”
“NAK DEXANDRA”
Boleh ke FB saya untuk lihat lebih banyak pilihan Dexandra perfume
Tasha aqisha