Taktik Scammer Top up

Taktik Scammer Top up | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Semakin canggih dan semakin berani manusia mencari rezeki dengan cara yang haram sekarang ni. Tanpa memikirkan penat lelah orang mencari rezeki, dengan sekelip mata sahaja scammer ni habiskan duit.Tasha nak ceritakan pengalaman tasha baru-baru ini yang telah ditipu oleh seseorang. Tasha ada dua akaun topup; dealer 68Topup dan master 69 Topup. Untuk akaun master tasha baru ja upgrade pada 1 september 2016. 

Dalam akaun 68Topup ada RM95 dan akaun 69Topup ada RM85. Jenis tasha kalau modal dah tinggal sikit tak boleh topup baru tasha akan tambah modal balik. 


Ingin membeli Topup Celcom

Pada 2 september 2016 pukul 4.34 am, tasha ada terima satu mesej tanya ada topup celcom tak? Tasha masih tidur masa tu memang tak sedar la.. keesokkannya baru tasha tengok mesej. Tasha tak balas apa-apa lagi sebab nombor tu tiada dalam kenalan tasha.


Menyamar sebagai Helpline Company 69Topup

Pagi yang sama tasha check phone dan terima whatsapp berkaitan 69Topup. Jadi terus tasha fikir tu adalah nombor company bagi 69Topup. Tasha tak tengok pun masa bila whatsapp tu dihantar. Terus laju ja tasha reply. Awalnya chat di whatsapp kemudian sambung di telegram. 



 Kemudian bersambung di telegram. Dah follow step yang di ajar semua. kemudian dia tanya baki dalam akaun. Semua baki dalam akaun RM115. Tasha tambah modal kepada sorang dealer tasha RM30 so, balance ada RM85. Lepas tu dia mintak code yang dapat di telegram untuk pengesahan. hati masa tu macam ragu-ragu, tapi entah macam mana laju ja tangan ni bagi code. Sedar tak sedar dengan code tu dia boleh buka akaun telegram kita. Lepas ja dapat code tu terus dia tak balas. 


Pagi tu tasha nak balik ke kampus dah. Dalam perjalanan tu tasha nak jumpa dealer tasha untuk ajar step jual topup semua. Then tasha pelik bila tengok mesej yang dia dapat modal RM30 yang tasha tranfer kat dia dah tak ada. tasha terus check balance tasha ada RM3 lebih sahaja. Hati masa tu memang dah tak sedap dah. Check akaun 68Topup pun ada RM3 lebih sahaja. 

Tasha whatsapp nombor tu semula tapi tiada respon. Terus tasha check bahagian history untuk tengok ke mana duit tu. Apa yang mengejutkan tasha, duit tu telah dikeluarkan oleh nombor yang sama yang pada awalnya ada topup celcom ke tak. Terus syak yang dia scammer. Tasha tanya member yang jadi master jugak, dia cakap tu scammer. Company hanya ada satu nombor sahaja yang digunakan untuk 68topup dan 69topup. 


Tasha memang bengang gila masa tu. Taip mesej pun dah tak fikir apa-apa. Abaikan kata-kata negatif tasha tu. Time marah masa tu taip pun ikut suka ja.. 

Call family memang dah nangis tak tahu nak buat apa. Member suggest tasha uninstall telegram dulu, kemudian baru install balik. Ni bertujuan untuk sekat dia dari access akaun kita balik. 

Selain dari 69topup, scammer ni menipu jugak agent-agent topup dari company lain.


ni sumber dari Facebook Mohd Sobrie
Assalamualaikum Tuan /Puan

Senarai no hp yang disyaki digunakan oleh scammer top up.Mohon viralkan kepada semua ahli supaya berhati2 apabila berurusan dengan no2 di bawah ini.

1.0194167914
2.0164581024
3.0139773984
4.0139400983
5.0139142031
6.0199762300
7.0145327926
8.0107644899
9.01140318364
10.01140338432
11.01125693057
12.0169014567
13.0173704008
14.0135946807
15..01135323147
16.01115444180
17.0122583416
18.01140232046


 Selain tasha ramai dah yang kena tipu.



Jadi pesanan tasha, tasha belajar dari kesilapan mudah percayakan orang, jadi dengan kesilapan yang tasha dah buat ni tasha harap agar semua agent/dealer dari mana-mana company topup supaya lebih berhati-hati. 

Dapat ja mesej-mesej tanya topup, minta code apa-apa jangan bagi. Tasha harap juga si penipu ni mendapat balasan yang setimpal dengan apa yang dilakukan. Carilah rezeki dengan cara yang halal. Walaupun sesusah dan semiskin mana pun kita jangan sesekali musnahkan rezeki orang lain. 




SENARAI UNIVERSITI AWAM (UA) UNTUK KEMASUKAN SECOND INTAKE (AMBILAN KEDUA) PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM / SETARAF (IJAZAH PERTAMA) SESI AKADEMIK 2016/2017



SENARAI UNIVERSITI AWAM (UA) UNTUK KEMASUKAN SECOND INTAKE (AMBILAN KEDUA) PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM / SETARAF (IJAZAH PERTAMA)
SESI AKADEMIK 2016/2017 

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bagi sesiapa yang berminat untuk sambung degree, UA tertentu ada membuat ambilan kedua. So, ingat tarikh-tarikh penting UA yang buat ambilan kedua ni ye. good luck semua...

Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine


Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman sekarang ni semakin kurang orang nak cuci gambar kan. Sebab apa? Sebab malas nak tunggu lama-lama. Jauh. Jadi sekarang dah tak perlu risau sebab dah ada Weprint machine. 


Apa itu WePrint Machine?

WePrint Machine merupakan mesin pencetak gambar berkualiti tinggi hanya perlu diakses oleh aplikasi wechat. Ianya merupakan mesin pencetak segera yang pertama di Malaysia.Gambar pula boleh dicetak di atas pelbagai jenis material seperti  photo paper, magnetic paper atau dicetak terus secara heat transfer atas cover telefon dan button badge.


5 Langkah Mudah Menggunakan WePrint Machine



Pastikan sebelum mencetak anda telah install aplikasi wechat. 
1. Scan QR code dan follow WePrint Machine di Wechat.
2. Pilih negeri dan event ( birthday, wedding etc)
3. Pilih gambar dan dan klik 'Print Photo'
4. Crop gambar ikut kesesuaian anda dan masukkan ID code yang ditunjukkan pada mesin.
5. Gambar anda siap dicetak. ^^


Jana Pendapatan Dengan WePrint Machine

Kebanyakkan WePrint banyak digunakan di pasaraya untuk menarik lebih ramai pelanggan. Selain itu ianya sangat sesuai untuk peniaga-peniaga yang ingin promote bisnes anda. Sementara menunggu gambar dicetak, weprint akan memaparkan iklan-iklan. Jadi secara tak langsung ia merupakan marketing yang terbaik. 

Selain daripada itu, contohnya ada majlis bertunang, kahwin,birthday atau apa-apa acara, WePrint sangat membantu untuk abadikan kenangan anda. 

Lepas ni kalau anda nampak WePrint Machine di mana-mana pasaraya anda bolehlah menggunakan kupon diskaun ni. Hanya perlu scan QR Code sahaja.


Siapa Pembekal WePrint?

Liberty printing merupakan pembekal WePrint machine yang diimport secara eklusif. Sekiranya anda berminat untuk menjadi pengedar wePrint di kawasan anda, atau berminat untuk menggunakan servis WePrint atau berminat untuk membeli untuk kegunaan sendiri anda bolehlah hubungi maklumat di bawah:


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
 Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)




Dealer 69Topup | Yuran Rendah Untung Tinggi


Dealer 69Topup | Yuran Rendah Untung Tinggi. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Berminat untuk menjadi dealer topup? Anda boleh berjimat dengan topup kepada diri sendiri dan menjana side income dengan topup kepada orang lain. 

Bukan senang nak dapat offer macam ni. Modal rendah sahaja tapi untung tinggi. Tasha nak bagi Offer yuran RM60 sahaja dan modal permulaan sebanyak RM30 akan diberi.

Group bimbingan secara percuma akan diberi. Tasha akan guide dealer sehingga tahu dan faham cara nak topup, tambah modal. 

Ini adalah percent keuntungan yang anda akan dapat..
cara kiranya keuntungan

contoh Topup maxis RM10

4.10/100 x 10

=0.41

anda untung 0.41 sen 
company akan tolak rm9.59 apabila topup rm10

macam tu jugak untuk telco lain..

Sekiranya berminat untuk berjimat dan jual topup boleh sertai Team Tashaqisha
Whatsapp 0136354165 dengan kata kunci "saya berminat menjadi dealer 69Topup"



SELAMATKAH POKEMON GO?


BAYAN LINNAS SIRI 66 : INTEGRITI DATA PERIBADI DAN KESIHATAN PEMAIN, SELAMATKAH POKEMON GO? Alhamdulillah. Segala puji bagi-Nya. Selawat dan salam ke atas Junjungan Mulia, Nabi Muhammad SAW, keluarga Baginda, Para Sahabat serta mereka yang mengikut jejak langkahnya sehingga Hari Kesudahan.

Kami berasa terpanggil untuk menjawab isu yang ditanya kepada kami dan sampai kepada kami maklumat yang kami dapati dapat membina hukum seperti yang akan kami bahas selepas ini.


PENGENALAN POKEMON GO

Pokémon GoTM ialah applikasi permainan telefon mudah alih yang menggunakan teknologiaugmented reality (realiti berperantara) dan location-based (perisian berasaskan lokasi). Permainan ini dibangunkan oleh Syarikat Niantic Inc. dengan kerjasama Syarikat Pokemon Antarabangsa dan Nintendo Co. Ltd dan boleh dimuat turun melalui peranti mudah alih yang menggunakan Android dan IOS. 

Bermula 6 Julai 2016, permainan ini telah dilancarkan di sebahagian benua seluruh dunia seperti Australia, New Zealand, Amerika Syarikat, German, United Kingdom, Itali, Sepanyol, Portugis, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Greek, Greenland, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden, Switzerland, Canada, dan Puerto Rico.

Di rantau Asia, hanya di Jepun dan Indonesia sahaja, para pengguna telefon mudah alih boleh bermain Pokemon Go, manakala negara-negara Asia lain seperti Malaysia, Thailand, Filipina, permainan ini masih belum dilancarkan secara rasmi. Pun begitu, di China, contohnya, para pemain masih bermain dengan memuat turun aplikasi yang tidak rasmi dan menggunakan aplikasi GPS Spoofing, yang memanipulasi perisian GPS untuk menggunakan peta negara lain yang sudah dilancarkan peta Pokemon Go.


BENTUK PERMAINAN

Kami sertakan beberapa bentuk permainan Pokemon GO:
Hanya perlu aktifkan GPS di telefon pintar, aplikasi akan kesan Pokemon di sekeliling kedudukan pemain, beri notifikasi di skrin.

Aplikasi ini membuat pemaiannya perlu bergerak dan berjalan merata tempat untuk memburu serta menangkap watak raksasa maya pada skrin telefon pintar.

Permainan ini boleh dimain secara Single player (seorang pemain) atau Multiplayer(ramai pemain).
Pemain boleh melagakan Pokemon yang ditangkap untuk dilatih bersama para pemain lain.
Pemain boleh meninggalkan Pokemon yang ditangkap di Gym yang ditawan untuk menjaga kawasan jajahan daripada pemain dan kumpulan lain.

FATWA-FATWA BERKENAAN POKEMON DAN POKEMON GO

Pertama: Syeikh Prof. Dr. Yusuf al-Qaradhawi

Pada tahun 2001, Syeikh Prof. Dr. Yusuf al-Qaradhawi telah mengeluarkan fatwa mengharamkan animasi dan permainan Pokemon. Alasan yang beliau nyatakan ialah demi menjaga aqal, akidah dan tingkah laku kanak-kanak, dan juga harta mereka daripada pembaziran, selain mengkritik tindakan ibu bapa yang meredai tindakan anak-anak mereka dalam isu ini. Beliau juga menyatakan bahawa fatwa beliau itu dikeluarkan apabila ramai ibu bapa yang prihatin tentang perkembangan anak-anak mereka mengikut Islam, bertanya beliau tentang hal ini dan sebelum mengeluarkan fatwa, beliau sudah merujuk ramai pakar dan pemikir termasuk penggiat seni budaya dan perfileman. Beliau menunjukkan beberapa sebab bagi beliau sebagai alasan siri animasi dan permainan ini patut diharamkan:

Terdapat risiko bahaya ke atas akidah seseorang Muslim kerana Pokemon terbina di atas teori Darwin yang terkenal dengan idea evolusi, perkembangan dan perubahan organisma mengikut persekitaran dan zaman. 

Memberikan bahaya kepada aqal kanak-kanak kerana ia dibina atas khayalan yang tidak dibina atas dasar aqal dan naqli. 

Pokemon mengandungi bahaya dalam membentuk peribadi tingkah laku kanak-kanak dan hubungan dengan sekeliling kerana ia bersifat perlawanan dan promosi bahawa hanya yang kuat sahaja yang akan kekal. 

Ia membawa kepada pertembungan dan sifat yang keras serta kasar seperti peperangan sentiasa berlangsung. 

Boleh membawa kepada perjudian jika ada unsurnya. 

Begitu juga terdapat beberapa gambar rajah dan symbol seperti bintang enam yang mempunyai hubungan dengan Freemason dan Zionis.

Kedua: Majlis Ulama Tertinggi Arab Saudi

Majlis Ulama Tertinggi (Hai’ah Kibar Ulama) Arab Saudi juga mengemukakan fatwa bahawa permainan Pokemon tidak Islamik tetapi tidak menyebut aplikasi mudah alih Pokemon GO. Antara alasan Majlis itu ialah watak-watak raksasa dalam animasi dan permainan itu memliki kuasa tertentu, membawa kepada kekufuran kerana mengikut teori evolusi semulajadi. Begitu juga ia mengandungi elemen polytheism yang menggandakan jumlah dewa-dewa dan seterusnya mampu membawa kepada perjudian.

Ketiga : Universiti al-Azhar

Wakil Syeikhul Azhar Universiti al-Azhar, Syeikh Prof. Dr. Abbas Syuman telah mengeluarkan kenyataan bahawa beliau tidak menggalakkan remaja Muslim bermain Pokemon Go kerana membawa kepada ketagihan. Beliau juga membanding kesan negatif daripada permainan itu dengan tingkah laku orang yang mabuk kerana minum arak. Syeikh Abbas kemudian dalam akaun Facebook rasminya memberitahu bahawa beliau tidak pernah mengharamkan aplikasi mudah alih itu tetapi hanya menekankan kesan buruk ketagihan dan juga risiko pemain terdedah kepada bahaya dan kemalangan sewaktu menangkap Pokemon.

Negara-Negara yang Mencegahnya

Di Arab Saudi, Suruhanjaya Komunikasi, Teknologi dan Informasi Kerajaan Arab Saudi dilaporkan telah mengeluarkan amaran bahawa Pokemon GO dan permainan yang seumpamanya boleh mengancam pemain kerana mendedahkan lokasi pemain kepada pihak-pihak yang mengambil kesempatan. Ini termasuklah ancaman penggodam, pencerobohan ruang peribadi dan ancaman jenayah rompak dan curi. 

Pihak berkuasa Kuwait dan Mesir sebelum ini memberi amaran dan ancaman bahawa permainan ini berisiko membawa pemain ke kawasan-kawasan sensitif seperti istana, masjid-masjid, stesen minyak dan pengkalan tentera. Ahmed Badawi, Timbalan Ketua Majlis Komunikasi Kerajaan Mesir, menggesa pihak berkuasa Mesir untuk mengadakan sekatan terhadap permainan Pokemon GO kerana dipercayai boleh mendedahkan bahagian keselamatan negara kepada dunia luar. Manakala, Hamdi Bakheet, ahli Majlis Pertahanan dan Keselamatan Dalam Negara Mesir pula memberitahu Parlimen Mesir bahawa aplikasi Pokemon GO ialah usaha yang licik pihak luar untuk membuat perisikan dalam masyarakat dan negara Mesir.[1]

Begitu juga pertubuhan imam-imam di Turki menggesa agar pihak berkuasa mengharamkan permainan itu kerana menjejaskan nilai kemurnian dan kesucian tempat-tempat ibadat apabila pemain aplikasi berkenaan memasuki premis masjid semata-mata untuk mencari raksasa maya berkenaan.

Pihak kerajaan Indonesia melarang anggota polis negara itu bermain Pokemon GO ketika menjalankan tugas dan larangan itu bakal dilaksanakan kepada anggota tentera tidak lama lagi.

Jurucakap polis, Boy Rafli Amar, berkata pegawai polis seluruh negara itu telah menerima arahan itu bermula 19 Julai 2016. Pihak kerajaan risau pegawai polis akan menjadi ketagih dan mengganggu tugas pihak polis dalam berkhidmat kepada masyarakat yang dengan konsentrasi dan kerja keras. 

Arahan ini juga dikeluarkan susulan kes penangkapan warga Perancis yang menceroboh pengkalan tentera Indonesia yang terletak di Pulau Jawa kerana bermain Pokemon GO. Kes ini menimbulkan kegusaran dan kemungkinan dalam kalangan tokoh pembangunan keselamatan yang menegaskan teknologi tinggi dalam permainan tersebut berpotensi menjadi alat perisikan.

‘Pokemon GO nampak comel, tetapi semakin lama anda melihat, ada sesuatu yang tidak betul padanya,” Kata Menteri Pertahanan Indonesia, Ryamizard Ryacudu.[2]

KEPUTUSAN JAWATANKUASA PERUNDINGAN HUKUM SYARAK WILAYAH PERSEKUTUAN

Pada 1 Ogos 2016 bersamaan 27 Syawal 1437H, mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak Wilayah Persekutuan telah berbincang dan memutuskan bahawa permainan Pokemon Go dan Pokemon adalah tidak dibenarkan bagi umat Islam berdasarkan nas dan juga faktor maslahah dan kemudaratan yang berlaku. Justeru, diharap agar masyarakat Islam khususnya di Wilayah Persekutuan tidak terlibat dalam aplikasi permainan tersebut. 

KENYATAAN MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN

Setelah meneliti pendapat para ulama dan fatwa yang dikeluarkan, kami berpendapat fatwa yang dikemukakan ada asasnya dan perlu dijauhkan permainan Pokemon Go dan Pokemon itu sendiri jika permainan ini membawa kepada mudarat.

Atas dasar ini, maka benarlah sabda Rasulullah SAW:

لَا ضَرَرَ وَلاَ ضِرَارَ

Maksudnya: Janganlah seseorang itu melakukan kemudaratan dan mengenakan kemudaratan itu kepada orang lain.

Hadis riwayat Ahmad

Di samping itu, mengiyakan kuasa dan dewa tertentu yang mempunyai kuasa, dan ditambah boleh membawa kepada perjudian, maka kami berpendapat bahawa hujah yang dikemukakan tentang hukum bermain Pokemon sebagai haram, mempunyai asas yang kuat. Manakala Pokemon Go pula, berdasarkan kes-kes yang sudah berlaku, membawa kepada:
  • Bahaya dari segi pengintipan pihak luar
  • Pencerobohan ruang peribadi
  • Faktor keselamatan seperti kemalangan
  • Kelalaian
  • Ketagihan melampau terhadap gajet
  • Kehilangan fokus terhadap realiti sekeliling
  • Gangguan emosi seperti mudah marah akibat kekalahan.
  • Membawa kepada akhlak yang buruk
  • Ancaman kepada pekerjaan dan pelajaran.

Ini selari dengan kaedah Sadd al-Dzari’ah (menutup pintu-pintu menuju kerosakan). Kami syorkan pilihlah bentuk permainan yang mencergaskan minda, tidak melalaikan, dan juga tiada unsur khurafat yang mengarut.

Semoga dengan pencerahan ini, kita diberi kefahaman yang baik dan jelas berkenaan dengan kehidupan ini agar selari dengan neraca Syarak.

Ingatlah kita diciptakan bukan sia-sia tetapi ada asas tujuan da matlamatnya iaitu hamba Allah dan pemegang amanah-Nya di bumi ini sebagai khalifah Allah.

Firman Allah SWT:

أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ

Maksudnya: "Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada ciptaan itu? Dan kamu (menyangka pula) tidak akan dikembalikan kepada Kami?"

Surah al-Mukminun, 23:115

Kami akhiri dengan berdoa:

اللَّهُمَّ أَرِنَا الحَقَّ حَقًّا وَارزُقنَا اتِّبَاعَهُ وَأَرِنَا البَاطِلَ بَاطِلاً وَارزُقنَا اجتِنَابَهُ

Maksudnya: Ya Allah! Tunjukkanlah kami kebenaran itu sebagai kebenaran dan rezekikanlah kami jalan untuk mengikutinya, dan tunjukkanlah kami kebatilan itu sebagai kebatilan dan rezekikanlah kami jalan untuk menjauhinya.

Akhukum fillah,

Sahibus Samahah Datuk Dr. Zulkifli bin Mohamad al-Bakri

Mufti Wilayah Persekutuan

5 Ogos 2016 M bersamaan 2 Zulkaedah 1437 H




Minyak Herba Asma Mujarab | Penawar Alternatif Merawat semput, Lelah dan Asma



Minyak Herba Asma Mujarab, Penawar alternatif merawat semput, lelah dan asma. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang mempunyai masalah semput. Kalau terlalu sejuk memang tasha berat ja bernafas. Memang sangat tak selesa. Baru-baru ni pulak tasha demam. Hampir seminggu jugak la. Panas dah surut tapi batuk dengan selsema tak sembuh-sembuh lagi. Susah betul nak tidur waktu malam. Last-last jadi burung hantu la..

Alhamdulillah lepas ja guna minyak ni batuk dengan selsema dah makin baik. Dapat ja parcel terus sapu kat hidung dengan leher. Masa mula-mula pakai tu risau gak kalau panas. Mau terbakar hidung kalau panas. Tapi yang bestnya minyak ni tak panas. Berangin ja rasa. Malam tu dah rasa senang bernafas. Dah tak berat nafas, batuk pun dah sembuh. Ni tak tipu tau. Bukan nak bodek ke apa. Kalau produk tu berkesan, tasha akan cakap benda yang betul. 


Produk Tradisional Minyak Herba Asma Mujarab

Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah milik seorang pak cik. Kandungannya merupakan ramuan rahsia warisan turun temurun. Minyak ini diproses secara "home made" sejak 40 tahun dan tidak pernah diproses di kilang. 

Untuk pengetahuan anda juga, minyak asma mujarab ni sangat sesuai digunakan seisi keluarga dalam merawat pelbagai penyakit lain lagi. Contohnya batuk, lelah, asma, kembung perut, sakit perut, luka, terkena api, gigitan serangga berbisa, sakit gigi, terseliuh dan lain-lain lagi. Minyak ini untuk kegunaan luar sahaja tau. Jangan pulak pergi minum atau sapu dalam mulut pulak. 

Keberkesanan Minyak Herba Asma Mujarab




Anda juga boleh lihat di web Suara Insan yang merupakan testimoni pertama produk ini sehingga ianya menjadi viral di laman sosial. 

Awas, Minyak Herba Asma Mujarab tiruan

Disebabkan ubat ni dapat merawat pelbagai penyakit dan mendapat permintaan yang tinggi daripada pelanggan, ada juga insan-insan yang cuba mengeluarkan produk tiruan. Macam –macam cara yang dilakukan oleh mereka. 




Oleh itu, pembaharuan telah dilakukan terhadap minyak asma mujarab iaitu dengan menambah hologram disetiap botol. Jadi untuk pastikan anda beli yang original, anda boleh scan kod hologram yang terdapat di belakang botol. Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website.




Maklumat Lanjut

Hubungi: 
Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) 
En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran).



KOREAN BEAUTY SHOP | ALTHEA TURNS ONE!!!


KOREAN BEAUTY SHOP | ALTHEA TURNs ONE!!! Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Happy Birthday Althea Korea yang pertama pada hari ini iaitu 20 Julai. Yeay!!! Excited bila first time dapat shopping di Althea. Rambang mata jugak nak pilih. Macam-macam ada.. Daripada skincare, makeup,hair and body care pun ada. Nak jenama apa?? semua ada.. cari ja dalam tu. 

Althea? Apa tu?

Actually, Althea ni merupakan laman web yang menjual pelbagai barangan kecantikan dari korea. Set penjagaan diri dari hujung kaki sehingga hujung kepala. Pos direct dari korea tau dan harga yang ditawarkan jugak amat berbaloi dan murah. 

Bukan tak tahu dah la pos dari Korea, shipping of course la mahal kan. so, untuk pembelian bernilai RM150 ke atas kos postage adalah percuma. Jadi anda tak perlu risau kalau shopping banyak-banyak lebih RM150 tak ada kos shipping. Bayar harga barang ja. Dia hantar sampai depan rumah. 

Let's celebrate Althea's first birthday

Sempena Birthday dari 20th - 31st July 2016 Althea ada nak bagi special gift dan contest.

1.Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit



For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

2.Free Goodies for first 1,500 shoppers


Full size beauty products. While stocks last. 

3.Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!


Pick 3 top sellers product. Rebate will be credited into your account. 
Use the credit on next purchase!

4. #AltheaTurns1 Instagram Contest


- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as 

Grand Prize x 1 Winner
Macbook Air + Ipad Air 2

2nd Prize x 2 Winner
iPhone 6S / Samsung Galaxy S6 Edge

3rd Prize x 1 Winner
Canon EOS m10 selfie camera

4th Prize x 3 Winner
Althea Shopping Credits $300

5th prize x 10 Winner
Althea Beauty Box worth $100
Consolation Prizes x 30 Winner
Althea Shopping Credits $10

- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.

- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.


Website: my.althea.kr
Facebook: Althea Malaysia
Instagram: @altheakorea

Raya Lucky Draw Contest BEG LOUIS VUITTON bernilai RM6000


Raya Lucky Draw Contest daripada  Dexandra Perfume 

PROMOSI RAYA!!

Yang belum cuba , cuba dulu.. dari 6 june sampai 10 julai ni DEXANDRA buat jualan sempena bulan ramadhan dan puasa.

Dan lagi best, dexandra buat cabutan bertuah tau.. 10 pemenang dapat duit raya RM200 & 2 BOTTLE DEXANDRA. dan pemenang utama dapat BEG LOUIS VUITTON bernilai RM6000..

BELI & BERPELUANG MENANG..best ke best? best lah kan..
Tempoh Penyertaan : 1 - 30 June 2016


Cara untuk menyertai Raya Lucky Draw Contest daripada  Dexandra Perfume 


Promosi Raya Dexandra 1 botol jatuh harga RM55??


Ok, dengan ini, De'Xandra telah 'JATUHKAN' harga daripada RM65 sebotol kepada RM55 SEBOTOL KALAU KORANG BELI 2 BOTOL KE ATAS! Klau beli sebotol, harga menjadi RM60.. Tp buat apa beli sebotol, alang-alang beli lah 2 botol terus, JIMAT GILERR KOT.. tak beli sekarang, CONFIRM rugi lepas nie.. CONFIRM !

Untuk order boleh Whatsapp Tasha 013635165


Peah Queen Serbuk Mutiara Persis Korea





Peah Queen Serbuk Mutiara Persis Korea | Evolusi Kecantikan Terkini. Peah Queen sekarang ni sedang pecah panggung. Produk peah queen ni adalah formula asal atau kilang asal yang mengeluarkan produk yang pernah meletop-meletop dipasaran satu ketika. Kini kilang asal telah mengeluarkan produknya dgn jenama yag tersendiri.. Yang penting now everyone can peloles harga mampu milik. 

Untuk sebarang order dan pertanyaan boleh Whatsapp tasha 0136354165


Kini semua orang mampu Flawless Cantik Gebu dalam 30 hari

✔ pantang jumpa sachetnya asyik nak makan sebab sedap trang tang tang~
✔ Kesan cepat seawal 3-7 hari
✔ 100% asli dan selamat
✔ GMP, Halal JAKIM dan mematuhi kelulusan akta makanan!

Peah Queen Merupakan makanan tambahan

✔Membantu warna kulit lebih sekata
✔kulit lebih gebu bak kata org PELOLES

Apa yg terkandung dalam Peah Queen ?

Semestinya barangan terpilih yg terbaik
💝serbuk mutiara 
💝kolagen ikan salmon
💝asid hyaluronik gred A
💝vitamin E

Kesan paling cepat terbukti berkesan keatas pengguna dalam tempoh 24jam
Berdasarkan testimoni pelanggan kami















Cantik Bagaikan puteri,
Comel Bagaikan Bidadari,
Jelita Bak Permaisuri,
PEAH QUEEN
Evolusi Kecantikan Terkini




Untuk sebarang order dan pertanyaan boleh Whatsapp tasha 0136354165