PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

Traveloka Fly & Win CNY Contest


Traveloka Fly & Win CNY Contest | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua. Tak lama lagi dah nak sambut Chinese New Year kan. Bila CNY je, mesti cuti kan. Bila cuti ramai yang suka jalan-jalan. Tak suka dok diam kat rumah. Ada ja tempat yang nak pergi. Tak kisah la jauh ke dekat. Sepanjang zaman study banyak dah tempat yang tasha pergi dengan kawan-kawan. Ye la zaman study ni ja la nak dapat jalan dengan kawan-kawan pun. Zaman study memang tak ada pendapatan tetap lagi, tapi disebabkan kami gigih nak jalan-jalan kami akan menabung. 

Korang, Tasha ada berita best nak kongsi dengan korang yang kaki travel. Nak tahu tak Traveloka ada anjurkan satu contest sempena Chinese New Year 2018. Hadiahnya mestilah gempak punya. Ada 3 tempat percutian yang menarik yang akan korang menang kalau join contest ni. Nak tahu tak contest apa? Baca sampai habis tau.

Traveloka Fly & Win CNY Contest

Bermula 22 Januari 2018, Traveloka telah menganjurkan satu contest iaitu Traveloka Fly & Win CNY Contest. Contest ni dianjurkan sempena Chinese New Year 2018. Korang join contest ja pun dah boleh menang untuk travel. Buat kaki travel macam tasha ni memang wajib join la. Nak kumpul duit sendiri nak jalan-jalan makan masa jugak tau. Ni bila ada CNY 2018 contest dari Traveloka memang akan manfaatkan betul-betul la. Ala, bukan susah pun nak join contest ni. Kejap lagi tasha ajar ok. 

Contest ini bermula dari 22 Januari sehingga 28 Febuari 2018. Tapi, pihak penganjur berhak nak pendek atau panjangkan lagi tempoh contest ni tanpa sebarang notis. Korang jangan buang masa. Join je terus, tak perlu nak tunggu tarikh tutup baru nak join. 

Contest yang dijalankan berkonsepkan mini game. Yang kaki game nak test korang punya hebat ke tak hebat meh join contest ni. Ada rezeki boleh pergi melancong weh. Main game je pun dah boleh melancong. Tasha bukan kaki game tapi bila tengok hadiah yang ditawarkan tu sangat berbaloi, tasha akan cuba untuk join jugak. 

Syarat Menyertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Kalau nak join mana-mana contest pun kena ada syaratnya. Syaratnya sangat simple tapi tak boleh jugak ambil sambil lewa. 

Syarat-syaratnya adalah:-

1. Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas yang menetap di Malaysia sahaja. Even korang warganegara Malaysia tapi menetap negara lain korang tak boleh join ok. 

2. Bagi yang bawah 18 tahun tu pun boleh jugak join tapi kena bagitau parent dulu and dapatkan kebenaran dorang dulu. Kalau dorang izinkan cepat-cepat join tau.

3. Korang wajib ada account Facebook. Rata-rata sekarang ni semua dah ada facebook kan. Kalau tak join memang rugi la. Bukan kena isi borang keluar duit pun.


Cara-cara Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest

Sebelum tu korang kena follow Traveloka Malaysia Facebook Fan Page dulu. Sebab nanti apa-apa pengumuman pemenang akan diumumkan kat situ. Jangan terlepas pulak nanti. 

Nak join korang kena pergi ke link ni  https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest untuk join contest. Then korang akan masuk ke laman ni:- 

Log in account Facebook and make sure setkan "public"
untuk submit jumlah score korang nanti. Penting ni tau!!!

Klik Instruction untuk korang tahu
 cara-cara nak main game ni

kemudian klik Back and
klik Start game untuk main

Just tap skrin. Jangan Langgar bangunan,
layang-layang atau apa-apa objek
.

If korang lepas 1 bangunan korang akan
score 1 point je. Kalau langgar korang kira mati la.
Kalau nampak angpau, langgar je angpau tu.
Korang akan score 10 point tau

Dah puas hati dengan score tu,
korang boleh share and submit score korang tu

Isi detail korang.
Jangan salah masuk detail. Check betul-betul tau.

Dah berjaya submit. Korang boleh share score korang
maksimum 5 kali sehari. Esok pulak submit ye. 


Hadiah Gempak Menanti Anda

Haaa, senang je kan game dia. Kacang je... Kalau korang nak menang hadiah korang kena score top 3. Hanya top 3 sahaja yang akan dapat hadiah. Tapiii... yang rajin share pasal contest ni kat facebook pun boleh menang jugakkkk...

Grand Finale Prizes

1. Hadiah Utama percutian 6 hari 5 malam ke Seoul, Korea untuk dua orang. (Flight and accommodations only). 

2. Tempat kedua percutian 5 hari 4 malam ke Phuket, Thailand untuk dua orang.  (Flight and accommodations only). 

3. Tempat ketiga percutian 4 hari 3 malam ke Langkawi untuk dua orang. (Flight and accommodations only) 

Hadiah Kaki Share di Facebook

Peserta juga berpeluang untuk menang baucer traveloka yang bernilai RM1,000 seorang apabila share contest ni di Facebook. Pemenang akan dipilih secara random. 


Korang tak teruja ke tengok hadiah gempak tu. Semua tempat percutian best-best. Rasa semangat je nak join contest ni. Nak sangat jalan-jalan ke tempat orang pula. Orang kata jauh perjalanan, luas pemandangan. Kita pergi tempat orang dan tengok cara hidup dorang, budaya, suasana tempat tu.  Tunggu apa lagi jom ramai-ramai share contest ni kat facebook. Kita ajak kawan lain join sekali. Baru meriah. 


Jom Travel dengan Traveloka!!!


Tesis Dah Jilid


Tesis Dah Jilid | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Setelah lama menyepi dari dunia blogging, In Shaa Allah saya kembali semula. Bila dah akhir-akhir sem ni, terlalu sibuk untuk siapkan FYP. Kadang-kadang masa untuk diri sendiri rilek pun tak ada. Berperang siapkan FYP sampai tak ada idea nak update apa kat blog. 

Dalam nak menyiapkan sebuah tesis, terasa macam nak putus asa ja. Nak berhenti semua ada. Then, ingat balik kenapa tasha pilih jalan ni dulu. Ni semua pilihan tasha. Dah hujung takkan nak berhenti macam tu saja. Gagahkan jugak diri ni. Slowly wake up. Kutip balik semangat yang hilang. Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak siapkan tesis ni. 

Ingat senang ka nak habiskan study selama 4 tahun ni. Saat ni kawan-kawan banyak dah ada life masing-masing. Dah ada kerjaya semua. Sementara diri ni, masih depan laptop hadap FYP. But once dah settle, memang akan rasa sangat lega, sangat puas hati. Ni la hasil perjuangan aku selama 4 tahun. 

Sekarang ni bila dah habis study. Sementara nak apply kerja, memang akan boring la menganggur kat rumah ni. Tasha akan cuba jinak-jinak balik dalam dunia ni. 

Tak sabar konvo!!!





Bye 2017, Welcome 2018!


Bye 2017, Welcome 2018! | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Akhirnya tirai 2017 telah pun berlabuh. Kini bermulalah kehidupan yang baru bagi tahun 2018. And.... Happy New Year Guys... 

Tahun 2018 ni juga merupakan tahun yang akan mengubah life tasha. In Shaa Allah dalam beberapa hari lagi tasha akan tamat pengajian di UPSI dan akan mula melangkah ke alam pekerjaan pula. Serius, macam-macam dalam fikiran sekarang ni. Sekarang ni slowly plan perancangan masa depan. Terutamanya perkara yang melibatkan kerjaya. Nak kerja apa? Kat mana? Boleh ke survuve sorang-sorang nanti? Ermm, risau pun ada..

Tapi, apa yang penting sekarang yang perlu tasha hadap sekarang adalah FYP dan FINAL EXAM. Wish Me Luck... 


Bila Usia Meningkat


Bila Usia Meningkat | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bila usia semakin meningkat. Aku semakin takut. Takut sekiranya banyak dosa yang akan dilakukan. Takut sekiranya banyak amal ibadatku tidak diterima Allah SWT. Takut sekiranya aku masih rapuh untuk berdiri di hadapan Allah SWT. 

Aku tahu. Aku sangat lemah, terlalu banyak kesilapan yang sudah aku lakukan. Tersalah langkah, meranalah aku. Ingin putarkan masa lalu untuk ubah segalanya. Aku tak mampu. 

Aku tak kuat. Terlalu banyak godaan duniawi yang membuatkan manusia mudah tersungkur. Terkejar duniawi sehingga terlupa akhirat semakin laju mengejar kita. Tapi, apa amalan yang sudah kita persiapkan untuk hadapinya? Sudah cukupkah? Sudah banyakkah? Sudah puaskah beribadah???

Bila difikirkan aku semakin takut jika segala amalan ku tidak dapat membawaku ke syurga. Malah aku lagi takut sekiranya aku mengheret sekali ibu bapa ku ke neraka kerana terlalu banyak dosaku. Sangat sedih kerana tidak mampu menghadiahkan syurga yang indah buat mereka. 

Mementingkan diri sendiri. Terlalu ego. Lupa siapa yang mendidik aku. Yang memberiku kasih sayang. Yang membesarku dengan penuh didikan agama. Namun, apa jasaku pada mereka??? 

Bila usia meningkat aku sangat berharap masih sempat untukku sujud padaNya. Beramal ibadat sebanyak mana yang boleh. Menjauhi segala larangannya. Malah tidak sesekali melupakan insan yang banyak berkorban untuk aku. Aku harap saat itu masih ada.


Bila Phone Tak Dapat On

kredit: google.com

Bila Phone Tak Dapat On | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Phone ni dah lebih kurang macam nyawa kan. Sebab dalam phone masing-masing mesti ada benda penting kan.

Sedih ada kecewa pun ada. Phone kesayangan tasha (android pertama tasha beli guna duit sendiri) dah rosak. Beli masa tahun 2014. Dah banyak tahun phone tu berjasa dengan tasha. Tak pernah buat hal. Tapi sejak cover belakang dah rosak, ye la plastikkan.. kalau dah lama pakai tak bertukar koyak la dia.

Phone tu pulak dah banyak tahun keluarannya. So, memang susah la nak cari cover kat kedai. Semua kata dah tak ada stok. Phone tu pulak sejak tak ada cover, rajin pulak jatuh kat tempat keras. Habis pecah belakang dia. Walaupun dah teruk dia punya pecah tetap boleh guna lagi. 

Sampai la minggu lepas dia last berfungsi. Tiba-tiba ja tak dapat on. Ingatkan tak ada bateri. Dah cas pun tak masuk-masuk. Dah la phone tu tasha buat untuk bisnes. Jadi banyak customer memang dah tau nombor tu. Semua social media untuk bisnes tak dapat nak buka. Sedihnya....

Sekarang ni dalam plan nak cari phone yang murah-murah ja.. korang ada cadangan tak phone apa yang murah tapi function dia semua tiptop. I mean tak slow or sangkut-sangkut. Kamera pun ok.. Budget dalam RM500 je.. 


Nak Cantik Sampai Tak Ada Duit Untuk Makan?


Nak Cantik Sampai Tak Ada Duit Untuk Makan? | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Antara keperluan dengan kehendak. Yang mana korang akan dahulukan? Mostly akan cakap keperluan kan. Tapi, boleh pakai ke kata-kata korang tu.

Sekarang ni rata-rata nak cantik, nak flawless, nak putih dan nak kurus. Lambakan pelbagai produk sekarang ni buatkan orang berlumba-lumba nak try. Sampaikan stok kat kedai jamu, drugstore habis licin. 

Betapa hebatnya kuasa media. Post ja sikit pasal tips nak lawa, produk yang dia pakai. Semua nak pakai jugak. Sampaikan habis duit belanja semata untuk produk kecantikan sahaja. Kalau dulu touch up muka pakai bedak krim, compact powder sikit, lipbalm sikit. Tapi sekarang siap dengan toner, serum, moisturizer, sunblock, base make up, foundation and macam-macam lagi la. Korang senaraikan la sendiri.

Bagi tasha, tak salah nak melawa. Nak jaga penampilan tapi kita kena fikir jugak tahap kemampuan kita. Lain la kalau dah kerja, dah ada gaji tetap semua tu. Macam mana kalau orang tu masih student, tak kerja dan masih berharap dengan PTPTN. Weh, cukup ke duit PTPTN tu nak buat belanja satu sem belajar? 

Bukan nak menunding jari pada sesiapa. Cuma kita kena sedar dan ukur bakju di badan sendiri. Seriously, sedih bila ada kawan yang latar belakang bukanlah orang yang senang. Sampaikan nak makan pun berjimat sangat-sangat. Tapi kalau bab make up belanja lebih pun tak apa. Asalkan dapat apa yang dia nak. Kalau produk yang dia nak tu habis di drugstore, sanggup ulang alik tengok bila produk tu nak restok. 

Bila kawan lain makan sedap-sedap, yang sorang lagi sanggup makan nasi dengan telur ja. Kadang-kadang maggie. Sampaikan kesian pulak tengok dia makan macam tu. Tapi tu la, bila berbelanja bab make up sampai tak sedar diri..

Kalau korang ada kawan-kawan yang lebihkan kemahuan dari keperluan apa yang korang buat ye?




Cara Tukar Telco Celcom Ke Digi


Cara Tukar Telco Celcom Ke Digi | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Untuk pengetahuan korang tasha baru je tukar telco dari celcom ke digi. Tapi tasha masih kekalkan nombor yang sama. Sebenarnya dah lama tasha guna telco celcom ni. Dari zaman sekolah lagi. Masa tu guna plan S.O.X. Dimana plan ni akan kekal aktif sampai korang berumur 25 tahun walaupun tak topup.

Tapi sejak akhir-akhir ni, tasha dah decide nak tukar plan. Antara plan yang tasha fikir nak tukar adalah umobile dengan digi. Tapi Umobile dekat tempat tasha ni sangat-sangat slow. So, pilihan terakhir adalah Digi.

Nak tukar plan dari celcom ke digi ni senang ja. Cuma makan masa sikit la. Disebabkan kat kawasan tasha tak ada center digi yang boleh port in digi prepaid, tasha buatlah secara online.

Cara Port in Digi

Mula-mula masuk ke web Digi >> http://new.digi.com.my/switch-to-digi



Akan keluar macam ni. Pilih la plan yang korang nak. Digi Live ke Digi Best. Macam tasha pilih Digi Live.


Isi form ni. Kalau korang nak kekalkan nombor korang just klik Port in. Kalau korang nak nombor baru tekan la new line ok.



Kalau korang nak port in. Akan jadi macam ni. So korang just klik proceed.


Masukkan emel korang. Klik Continue


Ni sebenarnya besar tau gambar dia. Tasha kecikkan. Lepas klik continue. Korang akan di sini. Kat sini korang kena masukkan detail. Alamat untuk hantar sim. Lepas tu klik proceed to payment. Actually, tak mahal pun. Macam korang beli sim kat kedai jugak la. Tapi, Digi bagi free je tau untuk tukar. Kos penghantaran pun free. Cuma waktu ni kena bayar RM1 dan akan dimasukkan semula bila sim dah aktif nanti.

Bila dah settle bab pembayaran. Just tunggu depan rumah posmen hantar sim korang tu. 


Taraaa... Dah sampai pun tasha punya. Apa step yang kena buat lepas dapat sim?  Lepas ja dapat sim, korang tak boleh terus guna tau. Sebab sim belum aktif.

Korang kena call center digi 016 2211 800 untuk mintak diorang aktifkan sim. Lepas tu korang akan dapat mesej daripada Celcom untuk sahkan korang nak tukar telco. Korang perlu respon YES tau. Lepas sim lama korang dah tak aktif, baru korang boleh guna sim digi yang baru.

So, Siap.

Untuk aktifkan sim ni, makan masa dalam dua hari ja la. Tu pun sebab masa tu ada gangguan sikit katanya. So, korang faham tak macam mana nak port in? Kalau tak faham boleh roger ok..




Hadiah Mug Bergambar Untuk Kenangan


Hadiah Mug Bergambar | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pernah tak korang pening nak nak cari hadiah yang murah tapi bermakna? Tasha selalu macam tu. Bila dah sampai birthday family, kawan-kawan atau si dia selalu tak tau nak hadiahkan apa. Nak beli barang mahal-mahal tak mampu pulak. Tapi sekarang dah tak payah pening. Hadiahkan mug yang ada gambar kenangan korang. Mesti lagi bermakna kan...

Cantik tak mug ni? Mug ni tasha tempah khas di WePrintGift. Sebelum tasha cerita macam mana nak tempah, meh tasha kenalkan korang dengan WePrintGift dulu ye.


Apa itu WePrintGift?

WePrintGift ni merupakan satu company printing atas talian. Korang dah tak payah nak pergi kedai semata nak print gambar korang tu. Tempah online ja. WePrintGift ni menawarkan lebih daripada 3000 produk untuk anda jadikan hadiah. Barang-barang semua high quality, user friendly design tools dan yang paling penting kaedah printing yang tahan lama. Jaminan 100% pulangan wang kalau hasilnya tak serupa bikin.

Barang-barang yang korang print tu bukan ja boleh boleh dijadikan sebagai hadiah, tapi korang boleh juga gunakan sebagai hiasan dalam rumah atau bilik korang. 

Sekarang kan zaman semua nak letak gambar masing-masing. Kat baju la, kat pinggan la dan yang paling famous sekali orang suka print gambar kat mug. Kalau beli kat kedai design semua sama ja kan. Kalau mug tu ada gambar kita sendiri, nama atau kata-kata kita, jadi lebih bermakna. Kalau di WePrintGift korang boleh pilih sama ada nak guna design tool yang ada dalam website WePrintGift atau design sendiri guna Adobe Photo atau Illustrator, upload then terus print.

Kenapa korang wajib tempah mug di WePrintGift?


  1. Ceramic
  2. 3.25" Diameter, 3.75" tinggi
  3. Dishwasher and Microwave safe
  4. available in 11oz
  5. Gred AA mug with premium quality
  6. fully imprinted with monogram, logo or any image on the surface
  7. available in glossy and matte type
  8. no minimum order require (MOQ)

Cara tempah Mug

  1. Pilih produk yang korang nak (mug)
  2. Create your own design. kalau dah ada design sendiri boleh terus upload.
  3. place order. Dah buat bayaran semua, korang tunggu depan pintu ja. Abang Posmen hantar la nanti bila siap.

Kalau korang tak faham lagi macam mana nak order.Boleh tekan link ni. Dia akan tunjuk step by step.


Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke laman web tertera.





Ada Idea Terus Menulis



Ada idea terus menulis | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Dulu masa sekolah suka sangat menulis, menconteng segala buku kertas yang ada depan mata. Sebabnya kalau tak tulis, memang akan lupa la segala benda penting. Selain dari tu boleh asah lagi bakat kita untuk hasilkan penulisan yang lebih baik. Betul tak?

And kelas minggu lepas seorang lecture ada bangkitkan pasal isu menulis ni. Kalau kita nak buat sesuatu perubahan kenapa kita tak luahkan melalui penulisan kita. Semua orang akan baca. Kalau kita sekadar cakap, esok orang akan lupa. Tak siapa peduli apa kita cakap. Dengan adanya hasil penulisan, orang akan sentiasa baca, orang akan rujuk, orang akan nilai, orang akan kenal sampai bila-bila. 

Bila fikir balik. Ada betulnya apa yang lecture tu cakap. Tapi, nak menulis tu hasilkanlah sesuatu karya penulisan yang betul-betul memberi manfaat kepada masyarakat. Bukan sekadar tayang muka pada cover buku ja. Hasil kat dalam?? Kosong. 

Kalau dulu nak menulis kena ada buku dengan pen. Sekarang zaman dah moden. Dah tak ramai yang bawak buku dengan pen pergi mana-mana. Telefon bimbit berkepit sepanjang masa. Kenapa tidak kita gunakan medium tersebut untuk asah bakat menulia kita? Daripada update ayat putus cinta, sakit demam, nak diet bagai.. cuba update ayat-ayat yang memberi motivasi. Barulah ada semangat nak buat kerja kan. 

Start hari ni, jom kita rajinkan diri untuk menulis sesuatu yang memberi manfaat.. 😉




Semakin Dewasa


Semakin Dewasa | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Semakin dewasakah aku? Acap kali ayat ni bermain di minda. Entah. Tak pasti. Kadang-kadang perangai tak sepadan dengan usia. Selalu membandingkan dengan kawan-kawan yang lain. Cara pemikiran, lifestyle, malah cara pemakaian mereka pun lain dari diri ni. 

Sampaikan ada yang salah anggap pada usia tasha ni. Ada yang masih fikir tasha dibangku sekolah. Padahal ramai pada usia ni selayaknya sudah bekerja ataupun sudah berumah tangga. Tasha?? Masih sibuk fikir dengan assignment. Fikir macam mana nak survive sampai hujung sem tanpa minta belanja dari mak ayah. 

Lambakan dalam media sosial, budak belasan tahun sudah pandai bergaya. Make up, dressing.. mereka lebih arif dalam bab ni. Entah la mana dorang dapat duit beli macam-macam. Kalau mak ayah tasha dulu bagi duit buat belanja makan ja kat sekolah.

 Tapi, tasha bersyukur sebab pada seusia mereka, tasha tak terdedah dengan dunia sebegitu. Masih sempat menikmati zaman tanpa gadget, zaman yang tak peduli kau hitam ke putih, tudung kau senget ke tak. Yang aku tau nak main ja. 

Pejam celik pejam celik. Dah tak lama nak habis zaman study. Tinggal beberapa bulan ja lagi. Dah bersedia ke nak hadapi alam selepas belajar? 

Lebih banyak cabaran dan dugaan. Sudah kuatkah mental dan fizikal??? 

Mohon dikuatkan.. dah la kuat cengeng... 
😰😰



DASHING Anytime EDT

DASHING Anytime EDT | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Wangian merupakan sesuatu yang penting dalam menjaga penampilan bagi setiap individu. Kalau boleh setiap masa nak menyembur ja. Tapi susah la kan kalau nak bawak minyak wangi yang besar gedabak tu merata tempat. Kalau yang jenis botol kaca pulak jenuh nak jaga supaya tak pecah. Melecehkan pulak.

Tapi, sekarang ni dah tak perlu risau dah sebab Dashing dah keluarkan produk yang terbaru dan mudah dibawak ke mana sahaja. Tapi, khas untuk lelaki la. Kalau orang perempuan sukakan wnagian lelaki pun boleh ja pakai. Minyak wangi ni dikenali sebagai Anytime EDT dengan membawa maksud bila-bila sahaja pun dah boleh sembur. 

DASHING Anytime EDT yang terbaru ini merupakan wangian bersaiz kecil (pocket size), senang digunakan serta mudah di bawa ke mana sahaja. Bentuknya direkakhas untuk poket anda seperti kad kredit yang tersisip kemas, sesuai untuk lelaki yang aktif ke mana sahaja. satu pack ni mempunyai kandungan sebanyak 18ml dan boleh bertahan selama satu bulan. 

DASHING Anytime EDT ini hadir dalam empat variasi unik – Cool, Active, Hattrick and Ultimate Kick.

DASHING Anytime EDT Cool dan Active


Dashing Anytime EDT Cool ini merupakan haruman maskulin yang merupakan takrifan identity dan daya penarik. Haruman menyegarkan ini didahului dengan gabungan menawan. Bergamot dan Galbanum dilapisi dengan wangi Amber dan Kasturi sebagai nota asas. Wangian ini direka khas untuk mencipta sisi maskulin yang “cool” secara semulajadi dari dalam dirimu.

Bagi Dashing Anytime EDT Active pula khas untuk si jejaka lasak yang amat menggemari kehidupan aktif. Tampil yakin dan bergerak aktif dengan wangian maskulin ini. Didahului dengan semarak haruman Fougére yang digabungkan dengan nota Citrus, Lavender dan Amber. Aroma ini pastinya membangkitkan sisi aktif si pemakai.

DASHING Anytime EDT Ultimate Kick dan Hattrick


Wangian dicipta untuk jaguh, menyerlahkan personaliti dan gaya sebenar jejaka dalam urusan seharian lelaki moden . Ultimate Kick berkonsep ala musim panas yang aktif, menampilkan rumusan dari percikan citrus lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran buah pelaga, vanilla dan suntikan haruman kayuan serta rempah. 

Jaringan kemenangan bagi jejaka Dashing. Wangian Hattrick menyemarakkan semangat dan mendorong individu untuk menang. Gabungan unik kesegaran epal sitrus diadunkan bersama aroma bunga dan calitan amber.


Dashing Anytime EDT ni korang boleh dapatkan di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan juga farmasi dengan harga yang sangat mampu milik. Ianya dijual pada harga RM7.00/18ml.

Jadi, tunggu apa lagi? Cepat dapatkan segera minyak wangi kegemaran anda.

Untuk maklumat lanjut korang boleh ke laman web dan facebook milik Dashing
Website : http://www.dashing.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/Dashing.MY/




Awet Muda Dengan O2 Bubbly Bright Dan Nano Bio-Cellulose Mask




Awet Muda Dengan b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask Dan Nano Bio-Cellulose Mask | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bila balik dari bercuti terus dapat parcel produk dari b.liv Macam tau-tau ja my face need some treatment. Balik dari pulau hari tu muka makin gelap, kering dan mengelupas. Nak nangis pun ada. Dah la gelap dah sebab kerja tengah panas. Bila mandi laut makin gelap la...

O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask 50g (RM 99)


Sampai ja rumah terus try mask O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Mula-mula cuci muka dulu dengan cleanser cetaphil. Make sure dah bersih baru la apply O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask ni. Dia ada spatula tau. Guna spatula tu.. Tak payah nak celup jari dalam bekas tu dah.


Letak kat tapak tangan sikit dan sapu lah seluruh muka. Urut-urut manja gitu. Tak sampai beberapa saat, akan ada bubble muncul penuh satu muka tau. Rasa tau bubble tu muncul. Rasa best ja bila bubble mula terbentuk kat muka ni. Biarkan dalam 5 – 10 minit. Lama kelamaan bubble tu akan hilang. Bila bubble dah hilang, tasha urut muka sekali lagi.. Kemudian baru la basuh dengan air sampai bersih. Serius lepas ja basuh tu muka jadi lembut. Best ja pegang.





Yang best pasal mask ni dapat cerahkan kulit, buang segala dead skin dan bersihkan muka kita ni. O2 Bubbly Bright ni diperbuat daripada 3 bahan utama iaitu O2 Bubble (Purifying) yang boleh cuci pores kita yang tersumbat tu. Rice Powder (Brightening) yang memberi kelembapan dan mencerahkan wajah, dan Red Soft Beads Exfoliatingyang mampu menyingkirkan dead skin. Bila dead skin dah tak ada, barulah rasa muka kita ni lembut ja. 

Nano Bio-Cellulose Mask (RM 129/4 keping sekotak) 



Tasha rasa ni pun salah satu mask yang mempunyai inovasi. Biasanya kalau sheet mask macam ni material dia macam tisu basah tu kan. Tapi yang special sheet mask ni ia macam jelly sheet mask. Inilah yang di panggil Nano Bio-Cellulose Mask. Dimana fibre mask ni 1000x lebih halus dari rambut manusia dan lagi mudah untuk khasiatnya diserap oleh wajah. Then mask yang macam ni mempunyai tahap kelembapan yang lebih tinggi berbanding mask biasa yang cepat kering.

perbezaan nano bio-cellulose mask dengan mask biasa. 

Mask ni ada 3 jenis iaitu Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask, Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dan Soothe Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask.

Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask


Biasa lah kalau hydration mask ni dia lebih kepada memberi kelembapan kepada kulit. Bagi sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering, mask ni sangat sesuai untuk anda. 

Hasil selepas pakai Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask dapat dilihat dalam tempoh 2 jam untuk sekali penggunaan. Skin hydration akan meningkat kepada 15.6%. Selepas 4 jam pula akan meningkat kepada 16.1%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. Sebab kulit kita tak sama. 


Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask 


Untuk age eraser mask ni pulak dia mengembalikan keremajaan kulit wajah kita. Segala kedut-kedut akan berkurang bila selalu pakai dan wajah akan lebih anjal.

Hasil selepas pakai Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dapat dilihat selepas 28 hari. Lama jugakkan. Selepas tempoh 28 hari, korang akan dapati skin complexion radiance meningkat 89.1%, skin firmness meningkat dalam 49.3% dan fine lines korang akan berkurang 30.1%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. 

Soothe Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask


Soothing mask ni pulak dia lebih kepada repair our skin. Hasil selepas pakai Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask dapat dilihat selepas 28 hari. Lama jugakkan. Selepas tempoh 28 hari, korang akan dapati skin dryness akan meningkat dalam 55.6%, imperfection meningkat 24.2% dan fine lines korang akan berkurang 16.7%. Hasil ni berdasarkan ujian klinikal yang dijalankan. Tapi diingatkan juga hasil mungkin berbeza bagi setiap orang. 

Jaring yang ada di depan dan belakang mask 

Cara nak pakai mask ni senang ja. Koyak sachet mask. Lepas tu buka jaring yang ada di depan dan belakang mask tu. Lepas tu letak elok-elok kat muka. Biarkan dalam 15-20 minit baru boleh remove. 

Lepas dah remove. Urut muka perlahan-lahan biar saki baki mask tadi betul-betul meresap ke dalam kulit kita. Baru la pakai skincare yang lain. 

Tasha memang suka pakai mask. Tapi bukan mask yang jual RM1 satu tu tau. Serius menyesal beli mask yang murah macam tu. Sangat-sangat tak sesuai dengan tasha. So, bila nak pakai mask tasha akan pastikan mask tu betul-betul berkualiti. Biarpun mahal sikit tapi berbaloi dengan hasil yang kita dapat. 

Apa-apa yang kita pakai pun mestilah secara berterusan baru boleh dapat lihat kesannya. Kalau jenis yang ada kesan cepat tu sangat bahaya tau. Entah bahan apa yang dia letak tu.

Korang boleh dapatkan produk b.liv di Sasa, major online stores (Hermo, Lazada, 11street, GEMFIVE) dan www.bliv.com





b.liv
Healthy Pores
Healthy Skin