RINDU SEORANG SAHABAT

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Pasti kita sudah biasa dengar dengan "Setiap Pertemuan Pasti Ada Perpisahan". Bagaimana perpisahan itu terjadilah yang akan memberi kesan kepada kita. Andai berpisah hidup pasti sedihnya hanya sementara kerana satu saat pasti bertemu. Namun anda berpisah alam, hanya Allah swt sahaja tahu bagaimana untuk tanggung kesedihan itu. Terutama hilang seseorang yang sangat rapat dengan kita.. Tawanya, guraunya, gelagatnya.. hanya tinggal kenangan.

Saat itu, detik itu bagaikan satu mimpi ngeri dan hanya berharap ianya satu mimpi ngeri. Mainan tidur semata dan hilang bila terjaga. Hebat perancangan Allah. Telah dia bukakan hati kami untuk Sabah pada ketika itu. Dan itulah kali terakhir kami melihat dia. Orang yang selalu penuh dengan senyuman, gelak tawa, masih mampu tersenyum walaupun tidak seperti dulu. Ditahan air mata, namun hati ini tak kuat. 

Rindu! Itu sahaja yang dirasakan saat ini. 
Namun, kita perlu redha. Terima qada dan qadar yang telah ditetapkan untuk dia. Perancangan Allah itu lebih baik. Daripada dia menanggung siksa di dunia, biarlah dia rehat dan tenang di sana.

Tenanglah sahabat disana.. Satu saat pasti kita bertemu..


Syoknya Shopping di ezbuy Malaysia



Syoknya Shopping di ezbuy Malaysia | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman semakin canggih sekarang. Nak beli barang pun dah tak payah keluar rumah, tak payah bazir masa siap cantik-cantik pergi shopping komples, tak payah beratur panjang-panjang sebab nak beli barang masa ada buat offer besar-besaran. 

Dok rumah, buka laptop, klik-klik, bayar dan tunggu kat rumah ja barang sampai. Kalau barang tu dari oversea dah tak payah susah-susah beli tiket flight ke sana dah. Beli secara online ja. Sekarang semua dah dihujung jari. 

Buat kaki shopping online macam tasha memang rugi kalau anda tak baca entry ni. Sebab tasha akan kenalkan satu laman web shopping yang menawarkan pelbagai barangan dengan harga yang murah kebabom. Ok, let check it out!

 ezbuy


Apa itu ezbuy?

ezbuy adalah laman web shopping online yang menjual pelbagai barangan dengan harga yang murah. ezbuy menawarkan barangan dari China, Taiwan, Amerika Syarikat kepada penduduk Malaysia, Singapore, Australia, Thailand, Indonesia dan akan memperluaskan lagi perkhidmatan ke negara lain. Barang ini terus diimport dari pengeluar luar negara jadi harga yang akan diperolehi adalah lebih murah. Antara barang-barang yang dijual:

· Women's Clothing

· Men's Clothing

· Toys, Mother & Kids

· Shoes, Bags & Accessories

· Home & Garden

· Beauty & Health

· Sports & Outdoors

· Office & Stationery

· Automotives

· Mobiles & Tablets

Ezbuy juga menyediakan perhidmatan Prime ezbuy. 


Apa itu Prime ezbuy? 

Prime ezbuy adalah satu program yang dilanggan secara eksklusif oleh pelanggan bagi melayakkan diri menerima faedah Prime ezbuy selama setahun. 

Antara faedahnya adalah:

1) kos shipping barangan yang dibeli hanya RM8.80 tanpa mengira saiz dan berat parcel. 

2) Upah agen murah sebanyak 4% untuk proses tempahan termasuk parcel, packaging dan dokumen.

3) Insuran percuma sehingga RM2,000 jika barang hilang atau rosak. Gantirugi mengikut polisi Buy-For-Me service.

Macam mana nak dapatkan perkhidmatan Prime ezbuy ni?

Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli Prime dengan bayaran RM18.80/sebulan atau RM188.00/setahun. Untuk keterangan lanjut mengenai ezbuy Prime boleh ke link ini : http://bit.ly/2dGydUd


Tak semua barang boleh guna Prime. Jadi masa nak pilih barang tu pada bahagian filter tu tick di kotak prime. Contohnya seperti di dalam gambar di atas. Setelah tick kotak prime, web akan memaparkan barangan yang boleh menggunakan perkhidmatan prime. Senang saja kan. 

Di ezbuy terdapat pelbagai barangan daripada skincare, pakaian, barang untuk kanak-kanak, peralatan rumah dan pelbagai barangan lain. Boleh rambang mata jadinya. Kalau macam tasha sangat tertarik pada bahagian beg. 


Tasha sangat tertarik pada beg. Sebab kita boleh dapatkan beg berkualiti tinggi dengan harga yang super murah. Tasha memang seorang yang suka kumpul beg. Kalau jumpa beg yang cantik dan murah memang tasha kan beli. Jadi di ezbuy ni harga yang ditawarkan adalah berpatutan. Yang cantik-cantik harga tak sampai seratus pun. 




Cara mudah untuk membeli di ezbuy


1) Mula-mula kena daftarkan di http://bit.ly/2dDrSGW dan anda akan terima baucer membeli belah ezbuy sebanyak RM15. Tekan register sahaja dan isi maklumat yang diperlukan.

2) Pilih mana-mana barangan yang anda suka. Lepas tu pilih jenis penghantaran yang anda inginkan. 

PS: SEKARANG ECONOMY AIR DAN TURUNKAN HARGA SHIPPING DARI RM5.50/500G KEPADA RM4.50/500G. KALAU NAK LAGI MURAH DAFTARLAH SEBAGAI AHLI PRIME ezbuy. LAGI JIMAT TAU.

3) Sebelum check out masukkan kod ezsh15. Anda akan mendapat 15% potongan kos penghantaran lagi.

4) Masukkan alamat penghantaran anda dan buatlah bayaran. 

5) Tunggu barang sampai. Harap bersabar ok sebab barangan semua import dari luar negara. Jadi akan memakan masa sedikit untuk sampai.



Best Selling Product

Anda nak dapatkan barang yang up to date yang hot?? Bolehlah tengok-tengok di ‘BEST SELLER’. Di situ antara barang yang paling orang suka. Kalau anda tengah pening tak tahu nak bagi hadiah birthday atau untuk hantaran boleh la tengok di sini. Anda klik di BEST SELLER and scroll saja. Mana tau ada yang terpikat di hati nanti. Anda boleh berjimat dan dapatkan barang dengan kualiti yang baik. Setiap pembelian anda berpeluang untuk dapatkan selling point. Bila dah banyak point nanti boleh tebus. Suka kan…

100 point = RM1.00

500 point apabila anda invite kawan anda untuk membeli

Nak dapatkan baju, kasut, beg yang up to date memang kena tengok di BEST SELLER. Jangan rambang mata sudah. Pilih betul-betul yang mana berkenan. Kalau dah banyak sangat barang na beli tu jangan risau kalau kos shipping melambung. Prime ezbuy kan ada… JIMAT TAU Cuma RM8.80 sahaja. 
Haa… jangan tengok saja. Jom la shopping di ezbuy.



Program Mudah Kurus Dr Marlinda



Program Mudah Kurus Dr Marlinda | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tahukah anda bahawa kadar obesity di Malaysia semakin membimbangkan? Mana tidaknya makan ikut sedap mulut ja, senaman malas, mulut ja banyak gerak cakap nak kurus. Jadi kita kena ubah mindset. Tanam niat dalam hati “Aku nak sihat! Aku nak tubuh badan ideal!” dan kita kena juga ubah gaya hidup kita dari segi pengambilan makanan dan aktiviti seharian.


Tahu tak Obesiti Membahayakan?

OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!


ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi 

> 102 cm (40 inch) – Lelaki

> 80 cm (35 inch) - Wanita

BAHAYA OBESITI

Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :

- Diabetes (Kencing manis)

- Hipertensi (Darah Tinggi)

- Kolestrol Tinggi

- Penyakit jantung koronari

- Stroke (Angin Ahmar)

- Batu hempedu

- Kanser Payudara

- Kanser Prostat

- Kanser kolon (usus besar)

- Masalah pernafasan (respiratori)

- Masalah muskuloskeletal

- Vena varikos

- Masalah kulit

- Osteoarthritis

- Penyakit Alzheimer’s

- Gout

- Sleep Apnea

- Infertility (Ketidaksuburan)

- Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)

- Depressi

3 Jenis Lemak

Penat diet, senaman selama ni. Tapi tak ada kesan apa-apa pun. Turun badan kejap, lepastu naik balik. Lepas tu putus asa dan makan lagi. Tahu tak dalam badan kita mempunyai 3 lemak yang berbeza. 

Lemak 1 Untuk Struktur ( Structural Fat ) 

'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

 Lemak 2 Normal (Normal Fat Reserve)

'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'

Lemak 3 Abnormal ( Abnormal Stored Fat )

'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !

Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
Jadi, anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja. 

Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu? 
HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.

APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.

Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.

BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.

Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.


APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.

DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?

Jangan Risau.

Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!

Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.

Melalui proses cleasing dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.

ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?

BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.


APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?

1) membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot. Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.

2) Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil, penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. 

3) mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain.

Testimoni Pelanggan


Setelah sekian lama...aku kini bersedia berkongsi dgn rakan2 tntang apa yg aku telah lalui utk beberapa bulan ni...
OBESITI....
Satu istilah yg menjadi kengerian buat aku ketika ini...telah berpuluh tahun aku hidup dlm kesilapan, kealpaan dan kezaliman pada tubuh badan yg Allah kurniakan...
Pengalaman menjaga suami yg tak sihat menyedarkan aku akan pentingnya menjaga tekak dan perut kite...makan bukan ikut tekak tp ikut keperluan...
Tapi ini bukanlah BIG WHY aku yg pertama...ini sebenarnya BIG WHY aku kenapa aku tak nak lgi hidup dlm obesiti...
Satu impian aku ialah nak dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....aku sembang ngan adik aku yg doktor...
"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...
Aku jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...trus fikir...aku cikgu sains...aku blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp aku x apply dlm life aku ???
Aku tringat ms keguguran aku tny doktor knp aku boleh gugur sedangkan aku jaga sgt2 pergerakan...
"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."
Aku muhasabah diri...combinekan ap yg angah ckp, ap yg gynea ckp dan ilmu2 yg aku tau...aku gugel, tny org2 tua.. satu yg aku dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...aku tahu Allah dh tentukan anak syurga aku bukan utk temani aku di dunia...aku rs 8 sbb x jaga dia baik2...makan ikut tekak...konon mengidam...huhu...
Paling tragis...
Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...
"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"
"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"
Klu korg kt tmpat aku...ape korg rasa?
****************************************************
Selepas semua ini...Allah bukak luas2 hati ini utk berubah...Allah temukan aku dengan Izzah Razak, Dr Malinda Mohd Ali dan Elzura Basirun...duit boleh cari...kesihatan?...so ni yg aku buat for these few months:
*join 1st cycle hcg program under doc malinda
*menang contest doc malinda and won 2nd cycle hcg..(best giler kot...hahaha...)
*cut down carbo and oily food, no more sugar but sometimes cheat day is must..hehehe...
*avoid 3 in 1....tak kira la ko letak ape dlm tu...sgala kacip dan tongkat skalipun...xnak dah...
*variation of exercises...kene rajin...the best early morning...
*consume best suplement suggested by doc malinda.
*do my best eat clean food and istiqomah
*stay positive, avoid stress thing and people
*always keep in touch with our support group
*of course beli, tempah dan alter baju2 sluar2 kain2 dlm wardrobe..
Skrg aku jadi pemilih...cerewet...bijak...semuanya dr segi apa yg nak masuk dlm bdan aku...baik makanan baik minuman baik suplement...sukar awalnya tapi hati kene cekal sebab aku dh nmpk perubahan besar dan positif dalam hidup...
*kebas tangan hilang
*gegata langsung hilang (klu dl seminggu paling2 skali wajib kene)
*berat hampir 16kg turun
*inch loss sgt ketara
*kulit makin cerah dan muda
*hidup makin happy
*even belum capai berat ideal tp mcm doc malinda ckp...tak perlu tunggu jadi sempurna utk inspire org lain.
*even masih belum ad rezeki pregnen...aku dpt jaga suami tersayang Mirza Mohamed dgn baik dan guide dia utk healthy life jg.

Untuk TESTIMONI yang telah berjaya, boleh lihat di link :





BAGAIMANA NAK BERMULA?

Anda boleh terus ke:

Blog : Dr.Malinda
Facebook : Dr Malinda
Direct call ke : +60 17 508 4430


#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat


Kami berbesar hati untuk membantu anda!

Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!



ALL THE BEST !





Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular


Pakaian Muslimah Popular | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Hari ini tasha nak kongsi berkaitan fesyen. Seperti mana yang kita tahu fesyen kini sentiasa berubah dari masa ke semasa. Paling ketara sekali dapat dilihat fesyen muslimah dalam kalangan fashionista. 

Dapat dilihat sekarang banyak sangat model-model menggayakan pakaian muslimah. Daripada blouse muslimah, baju kurung, jubah malah sehinggalah ke tudung. Ramai yang berlumba-lumba untuk tidak ketinggalan dalam fesyen muslimah ni. Kalau dulu bagi yang berpakaian muslimah fesyen agak kekampungan atau ketinggalan zaman. Sekarang, fesyen inilah yang menjadi tarikan buat wanita muslimah. Siapa cakap bertudung, menutup aurat tidak boleh berfesyen? Jadi, jom kita tengok 3 jenis pakaian Muslimah popular untuk tahun 2016!

3 Jenis Pakaian Muslimah Popular

Pakaian Muslimah Popular

Baju kurung 

Baju kurung terkini atau baju kurung moden sangat menjadi pilihan ramai. Sekarang terdapat pelbagai jenis rekaan yang lebih menarik, dengan fabrik yang lebih malah ianya cukup versatile untuk digayakan walau ke mana jua terutamanya ke majlis-majlis istimewa seperti kenduri perkahwinan dan majlis makan malam. Selain boleh digayakan untuk ke majlis istimewa, baju kurung turut menjadi pilihan buat pelajar yang ingin ke kuliah. Simple tapi versatile. Bagi yang sudah bekerja baju kurung juga boleh untuk ke pejabat atau majlis formal.

Pakaian Muslimah Popular


Jubah 

Jubah adalah sejenis pakaian tradisional yang biasa dipakai oleh wanita Muslim di Malaysia. Biasanya jubah dipakai oleh golongan yang lebih berumur, namun sekarang dengan rekaan dan warna yang menarik ianya juga menjadi pilihan remaja dan wanita muda. Jubah ini merupakan pengaruh daripada negara Timur Tengah. Apabila ia mendapat tempat di hati wanita Malaysia, pereka mula mereka jubah yang sesuai dengan trend fesyen masa kini. Kini terdapat pelbagai jenis rekaan jubah yang menarik. 

Pakaian Muslimah Popular

Blouse Muslimah


Pakaian Muslimah moden seperti blouse Muslimah dan Muslimah top yang lain kini menjadi pilihan ramai anak muda dan remaja kerana mudah digayakan serta sesuai dengan trend fesyen Muslimah terkini. Padankan Muslimah blouse atau top bersama dengan seluar yang sesuai untuk style maksima! Biasanya blouse muslimah selalu dipakai untuk aktiviti yang tidak formal atau santai. Namun, ada juga blouse muslimah yang digayakan dengan seluar yang sesuai untuk majlis formal atau ke pejabat.

Jadi mana satu fesyen muslimah pilihan anda?



Taktik Scammer Top up

Taktik Scammer Top up | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Semakin canggih dan semakin berani manusia mencari rezeki dengan cara yang haram sekarang ni. Tanpa memikirkan penat lelah orang mencari rezeki, dengan sekelip mata sahaja scammer ni habiskan duit.Tasha nak ceritakan pengalaman tasha baru-baru ini yang telah ditipu oleh seseorang. Tasha ada dua akaun topup; dealer 68Topup dan master 69 Topup. Untuk akaun master tasha baru ja upgrade pada 1 september 2016. 

Dalam akaun 68Topup ada RM95 dan akaun 69Topup ada RM85. Jenis tasha kalau modal dah tinggal sikit tak boleh topup baru tasha akan tambah modal balik. 


Ingin membeli Topup Celcom

Pada 2 september 2016 pukul 4.34 am, tasha ada terima satu mesej tanya ada topup celcom tak? Tasha masih tidur masa tu memang tak sedar la.. keesokkannya baru tasha tengok mesej. Tasha tak balas apa-apa lagi sebab nombor tu tiada dalam kenalan tasha.


Menyamar sebagai Helpline Company 69Topup

Pagi yang sama tasha check phone dan terima whatsapp berkaitan 69Topup. Jadi terus tasha fikir tu adalah nombor company bagi 69Topup. Tasha tak tengok pun masa bila whatsapp tu dihantar. Terus laju ja tasha reply. Awalnya chat di whatsapp kemudian sambung di telegram. 



 Kemudian bersambung di telegram. Dah follow step yang di ajar semua. kemudian dia tanya baki dalam akaun. Semua baki dalam akaun RM115. Tasha tambah modal kepada sorang dealer tasha RM30 so, balance ada RM85. Lepas tu dia mintak code yang dapat di telegram untuk pengesahan. hati masa tu macam ragu-ragu, tapi entah macam mana laju ja tangan ni bagi code. Sedar tak sedar dengan code tu dia boleh buka akaun telegram kita. Lepas ja dapat code tu terus dia tak balas. 


Pagi tu tasha nak balik ke kampus dah. Dalam perjalanan tu tasha nak jumpa dealer tasha untuk ajar step jual topup semua. Then tasha pelik bila tengok mesej yang dia dapat modal RM30 yang tasha tranfer kat dia dah tak ada. tasha terus check balance tasha ada RM3 lebih sahaja. Hati masa tu memang dah tak sedap dah. Check akaun 68Topup pun ada RM3 lebih sahaja. 

Tasha whatsapp nombor tu semula tapi tiada respon. Terus tasha check bahagian history untuk tengok ke mana duit tu. Apa yang mengejutkan tasha, duit tu telah dikeluarkan oleh nombor yang sama yang pada awalnya ada topup celcom ke tak. Terus syak yang dia scammer. Tasha tanya member yang jadi master jugak, dia cakap tu scammer. Company hanya ada satu nombor sahaja yang digunakan untuk 68topup dan 69topup. 


Tasha memang bengang gila masa tu. Taip mesej pun dah tak fikir apa-apa. Abaikan kata-kata negatif tasha tu. Time marah masa tu taip pun ikut suka ja.. 

Call family memang dah nangis tak tahu nak buat apa. Member suggest tasha uninstall telegram dulu, kemudian baru install balik. Ni bertujuan untuk sekat dia dari access akaun kita balik. 

Selain dari 69topup, scammer ni menipu jugak agent-agent topup dari company lain.


ni sumber dari Facebook Mohd Sobrie
Assalamualaikum Tuan /Puan

Senarai no hp yang disyaki digunakan oleh scammer top up.Mohon viralkan kepada semua ahli supaya berhati2 apabila berurusan dengan no2 di bawah ini.

1.0194167914
2.0164581024
3.0139773984
4.0139400983
5.0139142031
6.0199762300
7.0145327926
8.0107644899
9.01140318364
10.01140338432
11.01125693057
12.0169014567
13.0173704008
14.0135946807
15..01135323147
16.01115444180
17.0122583416
18.01140232046


 Selain tasha ramai dah yang kena tipu.



Jadi pesanan tasha, tasha belajar dari kesilapan mudah percayakan orang, jadi dengan kesilapan yang tasha dah buat ni tasha harap agar semua agent/dealer dari mana-mana company topup supaya lebih berhati-hati. 

Dapat ja mesej-mesej tanya topup, minta code apa-apa jangan bagi. Tasha harap juga si penipu ni mendapat balasan yang setimpal dengan apa yang dilakukan. Carilah rezeki dengan cara yang halal. Walaupun sesusah dan semiskin mana pun kita jangan sesekali musnahkan rezeki orang lain. 




SENARAI UNIVERSITI AWAM (UA) UNTUK KEMASUKAN SECOND INTAKE (AMBILAN KEDUA) PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM / SETARAF (IJAZAH PERTAMA) SESI AKADEMIK 2016/2017



SENARAI UNIVERSITI AWAM (UA) UNTUK KEMASUKAN SECOND INTAKE (AMBILAN KEDUA) PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM / SETARAF (IJAZAH PERTAMA)
SESI AKADEMIK 2016/2017 

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Bagi sesiapa yang berminat untuk sambung degree, UA tertentu ada membuat ambilan kedua. So, ingat tarikh-tarikh penting UA yang buat ambilan kedua ni ye. good luck semua...

Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine


Abadikan Kenangan Dengan WePrint Machine | Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Zaman sekarang ni semakin kurang orang nak cuci gambar kan. Sebab apa? Sebab malas nak tunggu lama-lama. Jauh. Jadi sekarang dah tak perlu risau sebab dah ada Weprint machine. 


Apa itu WePrint Machine?

WePrint Machine merupakan mesin pencetak gambar berkualiti tinggi hanya perlu diakses oleh aplikasi wechat. Ianya merupakan mesin pencetak segera yang pertama di Malaysia.Gambar pula boleh dicetak di atas pelbagai jenis material seperti  photo paper, magnetic paper atau dicetak terus secara heat transfer atas cover telefon dan button badge.


5 Langkah Mudah Menggunakan WePrint Machine



Pastikan sebelum mencetak anda telah install aplikasi wechat. 
1. Scan QR code dan follow WePrint Machine di Wechat.
2. Pilih negeri dan event ( birthday, wedding etc)
3. Pilih gambar dan dan klik 'Print Photo'
4. Crop gambar ikut kesesuaian anda dan masukkan ID code yang ditunjukkan pada mesin.
5. Gambar anda siap dicetak. ^^


Jana Pendapatan Dengan WePrint Machine

Kebanyakkan WePrint banyak digunakan di pasaraya untuk menarik lebih ramai pelanggan. Selain itu ianya sangat sesuai untuk peniaga-peniaga yang ingin promote bisnes anda. Sementara menunggu gambar dicetak, weprint akan memaparkan iklan-iklan. Jadi secara tak langsung ia merupakan marketing yang terbaik. 

Selain daripada itu, contohnya ada majlis bertunang, kahwin,birthday atau apa-apa acara, WePrint sangat membantu untuk abadikan kenangan anda. 

Lepas ni kalau anda nampak WePrint Machine di mana-mana pasaraya anda bolehlah menggunakan kupon diskaun ni. Hanya perlu scan QR Code sahaja.


Siapa Pembekal WePrint?

Liberty printing merupakan pembekal WePrint machine yang diimport secara eklusif. Sekiranya anda berminat untuk menjadi pengedar wePrint di kawasan anda, atau berminat untuk menggunakan servis WePrint atau berminat untuk membeli untuk kegunaan sendiri anda bolehlah hubungi maklumat di bawah:


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
 Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)




Dealer 69Topup | Yuran Rendah Untung Tinggi


Dealer 69Topup | Yuran Rendah Untung Tinggi. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Berminat untuk menjadi dealer topup? Anda boleh berjimat dengan topup kepada diri sendiri dan menjana side income dengan topup kepada orang lain. 

Bukan senang nak dapat offer macam ni. Modal rendah sahaja tapi untung tinggi. Tasha nak bagi Offer yuran RM60 sahaja dan modal permulaan sebanyak RM30 akan diberi.

Group bimbingan secara percuma akan diberi. Tasha akan guide dealer sehingga tahu dan faham cara nak topup, tambah modal. 

Ini adalah percent keuntungan yang anda akan dapat..
cara kiranya keuntungan

contoh Topup maxis RM10

4.10/100 x 10

=0.41

anda untung 0.41 sen 
company akan tolak rm9.59 apabila topup rm10

macam tu jugak untuk telco lain..

Sekiranya berminat untuk berjimat dan jual topup boleh sertai Team Tashaqisha
Whatsapp 0136354165 dengan kata kunci "saya berminat menjadi dealer 69Topup"



SELAMATKAH POKEMON GO?


BAYAN LINNAS SIRI 66 : INTEGRITI DATA PERIBADI DAN KESIHATAN PEMAIN, SELAMATKAH POKEMON GO? Alhamdulillah. Segala puji bagi-Nya. Selawat dan salam ke atas Junjungan Mulia, Nabi Muhammad SAW, keluarga Baginda, Para Sahabat serta mereka yang mengikut jejak langkahnya sehingga Hari Kesudahan.

Kami berasa terpanggil untuk menjawab isu yang ditanya kepada kami dan sampai kepada kami maklumat yang kami dapati dapat membina hukum seperti yang akan kami bahas selepas ini.


PENGENALAN POKEMON GO

Pokémon GoTM ialah applikasi permainan telefon mudah alih yang menggunakan teknologiaugmented reality (realiti berperantara) dan location-based (perisian berasaskan lokasi). Permainan ini dibangunkan oleh Syarikat Niantic Inc. dengan kerjasama Syarikat Pokemon Antarabangsa dan Nintendo Co. Ltd dan boleh dimuat turun melalui peranti mudah alih yang menggunakan Android dan IOS. 

Bermula 6 Julai 2016, permainan ini telah dilancarkan di sebahagian benua seluruh dunia seperti Australia, New Zealand, Amerika Syarikat, German, United Kingdom, Itali, Sepanyol, Portugis, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Greek, Greenland, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden, Switzerland, Canada, dan Puerto Rico.

Di rantau Asia, hanya di Jepun dan Indonesia sahaja, para pengguna telefon mudah alih boleh bermain Pokemon Go, manakala negara-negara Asia lain seperti Malaysia, Thailand, Filipina, permainan ini masih belum dilancarkan secara rasmi. Pun begitu, di China, contohnya, para pemain masih bermain dengan memuat turun aplikasi yang tidak rasmi dan menggunakan aplikasi GPS Spoofing, yang memanipulasi perisian GPS untuk menggunakan peta negara lain yang sudah dilancarkan peta Pokemon Go.


BENTUK PERMAINAN

Kami sertakan beberapa bentuk permainan Pokemon GO:
Hanya perlu aktifkan GPS di telefon pintar, aplikasi akan kesan Pokemon di sekeliling kedudukan pemain, beri notifikasi di skrin.

Aplikasi ini membuat pemaiannya perlu bergerak dan berjalan merata tempat untuk memburu serta menangkap watak raksasa maya pada skrin telefon pintar.

Permainan ini boleh dimain secara Single player (seorang pemain) atau Multiplayer(ramai pemain).
Pemain boleh melagakan Pokemon yang ditangkap untuk dilatih bersama para pemain lain.
Pemain boleh meninggalkan Pokemon yang ditangkap di Gym yang ditawan untuk menjaga kawasan jajahan daripada pemain dan kumpulan lain.

FATWA-FATWA BERKENAAN POKEMON DAN POKEMON GO

Pertama: Syeikh Prof. Dr. Yusuf al-Qaradhawi

Pada tahun 2001, Syeikh Prof. Dr. Yusuf al-Qaradhawi telah mengeluarkan fatwa mengharamkan animasi dan permainan Pokemon. Alasan yang beliau nyatakan ialah demi menjaga aqal, akidah dan tingkah laku kanak-kanak, dan juga harta mereka daripada pembaziran, selain mengkritik tindakan ibu bapa yang meredai tindakan anak-anak mereka dalam isu ini. Beliau juga menyatakan bahawa fatwa beliau itu dikeluarkan apabila ramai ibu bapa yang prihatin tentang perkembangan anak-anak mereka mengikut Islam, bertanya beliau tentang hal ini dan sebelum mengeluarkan fatwa, beliau sudah merujuk ramai pakar dan pemikir termasuk penggiat seni budaya dan perfileman. Beliau menunjukkan beberapa sebab bagi beliau sebagai alasan siri animasi dan permainan ini patut diharamkan:

Terdapat risiko bahaya ke atas akidah seseorang Muslim kerana Pokemon terbina di atas teori Darwin yang terkenal dengan idea evolusi, perkembangan dan perubahan organisma mengikut persekitaran dan zaman. 

Memberikan bahaya kepada aqal kanak-kanak kerana ia dibina atas khayalan yang tidak dibina atas dasar aqal dan naqli. 

Pokemon mengandungi bahaya dalam membentuk peribadi tingkah laku kanak-kanak dan hubungan dengan sekeliling kerana ia bersifat perlawanan dan promosi bahawa hanya yang kuat sahaja yang akan kekal. 

Ia membawa kepada pertembungan dan sifat yang keras serta kasar seperti peperangan sentiasa berlangsung. 

Boleh membawa kepada perjudian jika ada unsurnya. 

Begitu juga terdapat beberapa gambar rajah dan symbol seperti bintang enam yang mempunyai hubungan dengan Freemason dan Zionis.

Kedua: Majlis Ulama Tertinggi Arab Saudi

Majlis Ulama Tertinggi (Hai’ah Kibar Ulama) Arab Saudi juga mengemukakan fatwa bahawa permainan Pokemon tidak Islamik tetapi tidak menyebut aplikasi mudah alih Pokemon GO. Antara alasan Majlis itu ialah watak-watak raksasa dalam animasi dan permainan itu memliki kuasa tertentu, membawa kepada kekufuran kerana mengikut teori evolusi semulajadi. Begitu juga ia mengandungi elemen polytheism yang menggandakan jumlah dewa-dewa dan seterusnya mampu membawa kepada perjudian.

Ketiga : Universiti al-Azhar

Wakil Syeikhul Azhar Universiti al-Azhar, Syeikh Prof. Dr. Abbas Syuman telah mengeluarkan kenyataan bahawa beliau tidak menggalakkan remaja Muslim bermain Pokemon Go kerana membawa kepada ketagihan. Beliau juga membanding kesan negatif daripada permainan itu dengan tingkah laku orang yang mabuk kerana minum arak. Syeikh Abbas kemudian dalam akaun Facebook rasminya memberitahu bahawa beliau tidak pernah mengharamkan aplikasi mudah alih itu tetapi hanya menekankan kesan buruk ketagihan dan juga risiko pemain terdedah kepada bahaya dan kemalangan sewaktu menangkap Pokemon.

Negara-Negara yang Mencegahnya

Di Arab Saudi, Suruhanjaya Komunikasi, Teknologi dan Informasi Kerajaan Arab Saudi dilaporkan telah mengeluarkan amaran bahawa Pokemon GO dan permainan yang seumpamanya boleh mengancam pemain kerana mendedahkan lokasi pemain kepada pihak-pihak yang mengambil kesempatan. Ini termasuklah ancaman penggodam, pencerobohan ruang peribadi dan ancaman jenayah rompak dan curi. 

Pihak berkuasa Kuwait dan Mesir sebelum ini memberi amaran dan ancaman bahawa permainan ini berisiko membawa pemain ke kawasan-kawasan sensitif seperti istana, masjid-masjid, stesen minyak dan pengkalan tentera. Ahmed Badawi, Timbalan Ketua Majlis Komunikasi Kerajaan Mesir, menggesa pihak berkuasa Mesir untuk mengadakan sekatan terhadap permainan Pokemon GO kerana dipercayai boleh mendedahkan bahagian keselamatan negara kepada dunia luar. Manakala, Hamdi Bakheet, ahli Majlis Pertahanan dan Keselamatan Dalam Negara Mesir pula memberitahu Parlimen Mesir bahawa aplikasi Pokemon GO ialah usaha yang licik pihak luar untuk membuat perisikan dalam masyarakat dan negara Mesir.[1]

Begitu juga pertubuhan imam-imam di Turki menggesa agar pihak berkuasa mengharamkan permainan itu kerana menjejaskan nilai kemurnian dan kesucian tempat-tempat ibadat apabila pemain aplikasi berkenaan memasuki premis masjid semata-mata untuk mencari raksasa maya berkenaan.

Pihak kerajaan Indonesia melarang anggota polis negara itu bermain Pokemon GO ketika menjalankan tugas dan larangan itu bakal dilaksanakan kepada anggota tentera tidak lama lagi.

Jurucakap polis, Boy Rafli Amar, berkata pegawai polis seluruh negara itu telah menerima arahan itu bermula 19 Julai 2016. Pihak kerajaan risau pegawai polis akan menjadi ketagih dan mengganggu tugas pihak polis dalam berkhidmat kepada masyarakat yang dengan konsentrasi dan kerja keras. 

Arahan ini juga dikeluarkan susulan kes penangkapan warga Perancis yang menceroboh pengkalan tentera Indonesia yang terletak di Pulau Jawa kerana bermain Pokemon GO. Kes ini menimbulkan kegusaran dan kemungkinan dalam kalangan tokoh pembangunan keselamatan yang menegaskan teknologi tinggi dalam permainan tersebut berpotensi menjadi alat perisikan.

‘Pokemon GO nampak comel, tetapi semakin lama anda melihat, ada sesuatu yang tidak betul padanya,” Kata Menteri Pertahanan Indonesia, Ryamizard Ryacudu.[2]

KEPUTUSAN JAWATANKUASA PERUNDINGAN HUKUM SYARAK WILAYAH PERSEKUTUAN

Pada 1 Ogos 2016 bersamaan 27 Syawal 1437H, mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak Wilayah Persekutuan telah berbincang dan memutuskan bahawa permainan Pokemon Go dan Pokemon adalah tidak dibenarkan bagi umat Islam berdasarkan nas dan juga faktor maslahah dan kemudaratan yang berlaku. Justeru, diharap agar masyarakat Islam khususnya di Wilayah Persekutuan tidak terlibat dalam aplikasi permainan tersebut. 

KENYATAAN MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN

Setelah meneliti pendapat para ulama dan fatwa yang dikeluarkan, kami berpendapat fatwa yang dikemukakan ada asasnya dan perlu dijauhkan permainan Pokemon Go dan Pokemon itu sendiri jika permainan ini membawa kepada mudarat.

Atas dasar ini, maka benarlah sabda Rasulullah SAW:

لَا ضَرَرَ وَلاَ ضِرَارَ

Maksudnya: Janganlah seseorang itu melakukan kemudaratan dan mengenakan kemudaratan itu kepada orang lain.

Hadis riwayat Ahmad

Di samping itu, mengiyakan kuasa dan dewa tertentu yang mempunyai kuasa, dan ditambah boleh membawa kepada perjudian, maka kami berpendapat bahawa hujah yang dikemukakan tentang hukum bermain Pokemon sebagai haram, mempunyai asas yang kuat. Manakala Pokemon Go pula, berdasarkan kes-kes yang sudah berlaku, membawa kepada:
  • Bahaya dari segi pengintipan pihak luar
  • Pencerobohan ruang peribadi
  • Faktor keselamatan seperti kemalangan
  • Kelalaian
  • Ketagihan melampau terhadap gajet
  • Kehilangan fokus terhadap realiti sekeliling
  • Gangguan emosi seperti mudah marah akibat kekalahan.
  • Membawa kepada akhlak yang buruk
  • Ancaman kepada pekerjaan dan pelajaran.

Ini selari dengan kaedah Sadd al-Dzari’ah (menutup pintu-pintu menuju kerosakan). Kami syorkan pilihlah bentuk permainan yang mencergaskan minda, tidak melalaikan, dan juga tiada unsur khurafat yang mengarut.

Semoga dengan pencerahan ini, kita diberi kefahaman yang baik dan jelas berkenaan dengan kehidupan ini agar selari dengan neraca Syarak.

Ingatlah kita diciptakan bukan sia-sia tetapi ada asas tujuan da matlamatnya iaitu hamba Allah dan pemegang amanah-Nya di bumi ini sebagai khalifah Allah.

Firman Allah SWT:

أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ

Maksudnya: "Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada ciptaan itu? Dan kamu (menyangka pula) tidak akan dikembalikan kepada Kami?"

Surah al-Mukminun, 23:115

Kami akhiri dengan berdoa:

اللَّهُمَّ أَرِنَا الحَقَّ حَقًّا وَارزُقنَا اتِّبَاعَهُ وَأَرِنَا البَاطِلَ بَاطِلاً وَارزُقنَا اجتِنَابَهُ

Maksudnya: Ya Allah! Tunjukkanlah kami kebenaran itu sebagai kebenaran dan rezekikanlah kami jalan untuk mengikutinya, dan tunjukkanlah kami kebatilan itu sebagai kebatilan dan rezekikanlah kami jalan untuk menjauhinya.

Akhukum fillah,

Sahibus Samahah Datuk Dr. Zulkifli bin Mohamad al-Bakri

Mufti Wilayah Persekutuan

5 Ogos 2016 M bersamaan 2 Zulkaedah 1437 H




Minyak Herba Asma Mujarab | Penawar Alternatif Merawat semput, Lelah dan Asma



Minyak Herba Asma Mujarab, Penawar alternatif merawat semput, lelah dan asma. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Tasha memang mempunyai masalah semput. Kalau terlalu sejuk memang tasha berat ja bernafas. Memang sangat tak selesa. Baru-baru ni pulak tasha demam. Hampir seminggu jugak la. Panas dah surut tapi batuk dengan selsema tak sembuh-sembuh lagi. Susah betul nak tidur waktu malam. Last-last jadi burung hantu la..

Alhamdulillah lepas ja guna minyak ni batuk dengan selsema dah makin baik. Dapat ja parcel terus sapu kat hidung dengan leher. Masa mula-mula pakai tu risau gak kalau panas. Mau terbakar hidung kalau panas. Tapi yang bestnya minyak ni tak panas. Berangin ja rasa. Malam tu dah rasa senang bernafas. Dah tak berat nafas, batuk pun dah sembuh. Ni tak tipu tau. Bukan nak bodek ke apa. Kalau produk tu berkesan, tasha akan cakap benda yang betul. 


Produk Tradisional Minyak Herba Asma Mujarab

Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah milik seorang pak cik. Kandungannya merupakan ramuan rahsia warisan turun temurun. Minyak ini diproses secara "home made" sejak 40 tahun dan tidak pernah diproses di kilang. 

Untuk pengetahuan anda juga, minyak asma mujarab ni sangat sesuai digunakan seisi keluarga dalam merawat pelbagai penyakit lain lagi. Contohnya batuk, lelah, asma, kembung perut, sakit perut, luka, terkena api, gigitan serangga berbisa, sakit gigi, terseliuh dan lain-lain lagi. Minyak ini untuk kegunaan luar sahaja tau. Jangan pulak pergi minum atau sapu dalam mulut pulak. 

Keberkesanan Minyak Herba Asma Mujarab




Anda juga boleh lihat di web Suara Insan yang merupakan testimoni pertama produk ini sehingga ianya menjadi viral di laman sosial. 

Awas, Minyak Herba Asma Mujarab tiruan

Disebabkan ubat ni dapat merawat pelbagai penyakit dan mendapat permintaan yang tinggi daripada pelanggan, ada juga insan-insan yang cuba mengeluarkan produk tiruan. Macam –macam cara yang dilakukan oleh mereka. 




Oleh itu, pembaharuan telah dilakukan terhadap minyak asma mujarab iaitu dengan menambah hologram disetiap botol. Jadi untuk pastikan anda beli yang original, anda boleh scan kod hologram yang terdapat di belakang botol. Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website.




Maklumat Lanjut

Hubungi: 
Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) 
En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran).